cengizhan-ocalan5002
Işık hızına ulaşılabilir mi?
Eğer ışığı bir şekilde kırdırıp yüksek enerji elde edersek ve bu enerjiyi geriye yansıtırsak ışığı kullanarak ışık hızına ulaşabilir miyiz?
erkan-yilmaz2496
Işığın kırdırıp diye bahsettiğiniz durum ışığın kendi itme gücünden yararlanarak hızlanmaksa bu durumda el fenerleri açıkken kendiliğinden uçmaları yada ampuller açıkken hareket etmeleri gerekirdi ki böyle bişey görmüyoruz :D
destroyer6419
el fenerini acinca isiktan dolayi hareket eder zaten. fotonun momentumu var sonucta
rick-sanchez2523
Ulaşamazsın bu yöntemle olmaz + egzotik madde gerek
hic-kimseyle-tartismaz9132
Eğer bir elfenerinin pilinde bitmeyecek akım üretme imkanı olsaydı. El feneri yolladığı fotonların momentumlarından kaynaklanan kinetik enerji ile ivmelenirdi. (Eti=tepki) Fotonla sağlanan itme gücü ile ışık hızına kadar yaklaşırdı. Tabii bu süreş milyonlarca yıl sürebilirdi.
ama her durumda ışık hızını asla ama asla ulaşamazdı.
İstediğiniz yolu deneyin, istediğiniz miktarda enerjiyi kullanın farketmez. Kütle ışık hızına çıkamaz.
faruk-arslan8080
Yazdıklarınız mantıklı.
faruk-arslan8080
Yazdıklarınız mantıklı. Konuyu açan arkadaşın sorusuna ilaveten şu soruyla tamamlasak acaba bakış açıları değişirmi? Ve daha farklı bir açıklama gelir mi?
faruk-arslan8080
Yazdıklarınız mantıklı. Konuyu açan arkadaşın sorusuna ilaveten şu soruyla tamamlasak acaba bakış açıları değişirmi? Ve daha farklı bir açıklama gelir mi? Biz hep ışığı, ışığın parçacıklarını düşünüyoruz. Bunlar dışında ışığın bulunduğu ortamın bir önemi yok mudur? Soyle ki cisimlerin ışık hızına ulasilamayacagi fikrini benimsememdeki ana sebep hava ve havadaki sürtünme. Kısacası atmosfer gibi bir engel var. Işık hızını bırakın 200 km hızla giden bir araba havadaki sürtünmeden etkilenmeyecek olsa asıl hızı ne olur
faruk-arslan8080
Yazdıklarınız mantıklı. Konuyu açan arkadaşın sorusuna ilaveten şu soruyla tamamlasak acaba bakış açıları değişirmi? Ve daha farklı bir açıklama gelir mi? Biz hep ışığı, ışığın parçacıklarını düşünüyoruz. Bunlar dışında ışığın bulunduğu ortamın bir önemi yok mudur? Şöyle ki cisimlerin ışık hızına ulasilamayacagi fikrini benimsememdeki ana sebep hava ve havadaki sürtünme. Kısacası atmosfer gibi bir engel var. Işık hızını bırakın 200 km hızla giden bir araba havadaki sürtünmeden etkilenmeyecek olsa asıl hızı ne olur ? Bir diğer soru güneş ışığı dünyaya geliyor gelirken ısı da getiriyor. Isının gelmesinde hidrojenin izotoplari doteryum ve trityum gibi iletkenleri kullanıyor. Güneş ışığı için iletkenlik sağlayan değişkenler neler. Özellikle uzay ortamında bunu merak edenlerdenim. Mutlak sıcaklık (-270derece), basınçsızlık, genleşmiş uzay ortamı, sürtünmesizlik ve diğer değişkenler ile kurulacak bir sistemde ışık hızı ve hatta ötesinde bir hızdan bahsetmek mümkün olabilirmi? Süper iletkenlikle ilgilenen arkadaşların özellikle konuya ilişkin yorumları değerli.
destroyer6419
cehaletten gozum yandi
faruk-arslan8080
Destroyer evrenin genişleme hızının ışık hızından yüksek olduğunu öğrendiğimde aynı tepkiyi vermiştim seninle) )
faruk-arslan8080
Destroyer evrenin genişleme hızının ışık hızından yüksek olduğunu öğrendiğimde aynı tepkiyi vermiştim seninle) )
destroyer6419
valla bosuna lafi cevirmeye ugrasma. senin yerinde olsam kendimi yuksek bi yerden atardim
faruk-arslan8080
Konuya ilişkin yorum yaparsan sevinirim. Ikili polemik dışında laf salatası olmak dışında başlıklarda bir varlığın yok gibi. Trollemek ile mi görevlisin?
destroyer6419
isik hizinin surtunmeden dolayi gecilemeyecegini sanan bir cahille ne tartisilir ki. git biraz fizik ogren. sadece bu da degil. isinin gelmesinde hidrojenin izotoplarini kullaniyomus falan diyosun. zirvalik...
destroyer6419
cevabi en basta verdim. isik hizinin surtunmeden dolayi gecilemeyecegini sanan biriyle ciddi bisey konusulabilecegini sanmiyorum
faruk-arslan8080
Şöyle soyliyeyim belki anlaşırız. Işık hızına ulaşabileceğin bir aracın olsun. Sen bu araçla ışık hızına ulaşabileceğin tek ortam vardır: "süperiletken ortam". Ciddi araştırmalar yapılıyor ve argeler ayrılıyor çin ve amerikan üniversiteleri tarafından bu konuya. Bizde ise düşünmek intihar sebebi.
faruk-arslan8080
Şöyle soyliyeyim belki anlaşırız. Işık hızına ulaşabileceğin bir aracın olsun. Sen bu araçla ışık hızına ulaşabileceğin tek ortam vardır: "süperiletken ortam". Sürtünmeden kastım atmosfer yani maddenin gaz halinin her yeri sarıp sarmaladigi hava. Ciddi araştırmalar yapılıyor ve argeler ayrılıyor çin ve amerikan üniversiteleri tarafından bu konuya. Bizde ise düşünmek intihar sebebi
destroyer6419
isik hizina ulasabilecegin bir arac olamaz zaten sorun burada. boyle varsayim yapamazsin. superiletkenlikle bahsettigin seyin hicbir alakasi yok.