anyone9175
Atom altı parçacığı olan elektron, bir katmandan diğer katmana atlarkenki hızı ışık hızından daha mı hızlıdır ?
mehmet-akif-ersoy8298
Bildiğim kadarıyla ışık hızından hızlı değildir .
optimus1009
Kütlesi ve yükü olduğundan ışık hızını geçemez diye biliyorum.Işık hızını geçen şey deyim yerindeyse madde olmaktan çıkar demek gibi bişeydir.
Bahsettiğin şey elektron nötrinoysa bilmiyorum. Onlarda çok hızlı ve kütleleri yok denecek seviyedeymiş. Öyleki Dünyan'ın içinden geçip öbür taraftan çıkabiliyorlarmış.
optimus1009
Normal elektron bir yörüngeden diğerine geçerken ışıma yapacağından gene ışık hızı önde olur : ))) sanırım öyle ışıma yapıyorlar.
optimus1009
Işığı geçebilecek bişey yok gibi. Belki ışığın sesi ve görüntüsü varsa o geçebilir.Ya da kuantum dolanıklığı varsa ama işleyişini bilmiyorum varsada.
optimus1009
Işığı geçebilecek bişey yok gibi. Belki ışığın sesi ve görüntüsü varsa o geçebilir.Ya da kuantum dolanıklığı varsa ama işleyişini bilmiyorum varsada.
optimus1009
optimus1009