mehmet-akif-ersoy8298
Saydam bir küreye gönderilen ışının dışarı çıkamama olasılığı var mı ?
vide-supra1191
Soruda vurgulamak istediğiniz farklı bir olgu olup olmadığını bilemiyorum bu yüzden en genel anlamıyla enerjinin davranışını göze alırsak evet, istatistiksel olarak bu mümkün. Nasıl kırılan bir bardağın tekrar kendiliğinden düşük entropili durumuna dönmesi ya da odadaki oksijen moleküllerinin bir köşede toplanması mümkün ise bu da mümkün. Fakat bu o kadar düşük ihtimalli bir durum ki evrenin barındırdığı toplam olasılık dağılımında yok sayılabilecek seviyelerde. Yani molekül sayısı ve etkileşimlerin miktarı ne kadar fazla olursa ihtimaller de o kadar düşmeye başlıyor diyebiliriz.
optimus1009
Mesela evdeki ampulde küre ama ışınlar dışarı çıkıyor. Bu baska bişey mi acaba?
optimus1009
Yani ampülün içinden dışarı ışın çıkıyor ama dışardan içeri de girer heralde. Soruyu da anlamadım gerçi.
mehmet-akif-ersoy8298
Optimum,
mehmet-akif-ersoy8298
Optimus,
mehmet-akif-ersoy8298
Optimus
mehmet-akif-ersoy8298
Ampülün zaten ışık yayıyor demek istediğim onun dışarı çıkamama olasılığı değil demek istediyim saydam olan küre şeklindeki bir cisim kürenin içi boş veya dolu olabilir. Böyle bir küreye bir noktasından bir açıyla bir ışın gönderirsek bu ışın kürenin içinde hapsolabilir mi sorum bu
mehmet-akif-ersoy8298
Vide supra İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim
anyone9175
Işığı belli bir noktaya odaklayacak şekilde yansıtırsak mümkün olacağını düşünüyorum