cuneyt-tali3129
Kullanmayı bilmediğimiz duyularımız olabilir mi?
destroyer6419
olamaz. evrime aykiri
eren-f4733
Bilmediğimize göre kesin bir cevap veremeyiz ama ben evrime aykırı olduğunu düşünmüyorum. Belki var ama gelişmiş bir duyu organı değil. Aynı köpeklerin bizden iyi koku alması gibi ama daha az koku almaktan farklı olarak neredeyse hiç kullanamıyorum falan işte anladınız siz
cuneyt-tali3129
İnsanoğlu konuşmayı nasıl öğrendi? Yemeyi, duymayı vs. Yaşayabilmek için bunları öğrenmesi gerekti. Mesela akıcı bir şekilde konuşup derdini anlatabilmeyi öğrendi. Çoğu konuda düşünmeden direkt olarak konuşabiliyoruz. Bu beceri tek bir seferde olmadı. Senelerce sürdü. Bir bebeğin öğrenmesi gibi. Yeni doğmuş bir bireyin etrafında kimsenin konuşmadığını düşünelim. Konuşabilecek mi? Konuşmaya ihtiyaç duyacak mı? Fiziksel bir acı hissettiğinde belki garip sesler çıkar ağzından. İnsanların neredeyse tamamı basit olsa dahi bazı şeyleri tahmin edebiliyor. Bu olaylar çok basit olabilir. Tıpkı her sağlıklı bireyin belli bir süre sonra konuşmayı öğrenmesi gibi. Ama yaşam için gerekli olan, bir şeyleri tahmin etmek değil. Yemek yiyebilmek, kendini koruyabilmek. Belki biraz daha farklı düşünmeliyiz...
kubra-damar9469
Bence bilmediğimiz değil de unuttugumuz olabilir, tıpkı Lamarck ın teorisi gibi kullanılmayan organlar körelir , mesela sol elimizi hıc kullanmasak o elle hıc bir ıs yapamayız, ya da şöyle ornek verıyım daha önce telefon televizyon yoktu her evde radyo vardı ,ama şimdi telefonun vb.çıkmasıyla hıc bir yerde radyo bulunmuyor şimdi ,aynı mantık ilk insanlarda da vardı ,bence ilk insanlar iletişimi telepati yoluyla yapıyorlardı ya da ona benzer bir şeyle ,daha sonra yeni bir şey buldular konusmak. Sonuçta yeni bir şey çıktığında insanlar onu denemek isterler , bu şekilde empati duygusu insanda azalmaya başladı daha sonra dıller ortaya cıktı bu şekilde insanda empati duygusu koreldı şuan ınsanlar empatiyı tekrar hatırlamaya çalışıyorlar
kubra-damar9469
*telepatıyı
cuneyt-tali3129
Evet, bu gibi durumları kastetmiştim.
sapmaz6864
yes kadınların kişilik sensörü ;) allahtan bilmiyolar yoksa s... ardık.
pikacu9892
Yuklu bi cismi vucudumuza yaklastirdiğimizda kılarımız hareket ediyo manyetik alanı algılıya biliyozmu yoka la eskiden daha kılı deyilmiymisiz
pikacu9892
Yuklu bi cismi vucudumuza yaklastirdiğimizda kılarımız hareket ediyo manyetik alanı algılıya biliyozmu yoka la eskiden daha kılı deyilmiymisiz
pikacu9892
pikacu9892
pikacu9892
pikacu9892
Ben mayetik alanı algılıyabiliyorum
pikacu9892
Ben manyetik alanı algılıya biliyorum
Yuklu bi cismi vucudumuza yaklastirdiğimizda kılarımız hareket ediyo manyetik alanı algılıya biliyozmu yoksa la
pikacu9892
Radyasyonda etkilenen(mesala hareket eden,ısınan ) bir cismi etinize batırın ve radyasyolu yerlede oynayın radyasyonun beynimiz yavasca bu bilgiyi yorumlamayı orenicektir alsana yeni duyu
gulden-hlc5836
kullanmayı bilmemek değil de geliştie
gulden-hlc5836
kullanmayı bilmemek değil de geliştiremediğimiz olduğunu düşünüyorum.
gulden-hlc5836
kullanmayı bilmemek değil de geliştiremediğimiz olduğunu düşünüyorum.
cuneyt-tali3129
kullanmayı bilmemek, kullanmayı unutmak, geliştirememek birbirine yakın şeyler aslında.