bilal-dincer1399
Merhaba bu konuda ne düşünüyorsunuz?
4. boyut zaman mıdır?
Zamanı algılama biçimimiz hatıralar mı?
Zamanı "zaman blokları" halinde mi algılıyoruz?
omer-faruk-icen4633
Benim kendi görüşüm zaman boyutsal bir kavram değildir yani zaman boyutsuzdur ve bu sadece evreni kaplayan bir katman içerisinde geçerli bir olaydır bu katman dışına çıkınca hiç bir fizik kuralı geçerliliğini sürdürmez yani o katman ın dışı zaman kavramını ortadan kaldırır ışık hızı dediğimiz hiç bir boyuta siğdırılamayan şeyler olur...
bilal-dincer1399
Zaman boyutsuzsa yer çekimi zamanı nasıl değiştirebiliyor? Bu çelişkiyi anlayamadım.
omer-faruk-icen4633
Yer çekimi zamanı sadece kütle çekim boyutunda etkiliyor zaman akış hızı kütle çekim gücüne bağlı olduğunu zaten biliyoruz ama benim kendi görüşüm de şimdi bir karadeligin etrafinda donen biri için zaman yavaş işler dimi çünkü onun kütle çekimi daha fazladır. Ama bana göre ona uygulanan kütle çekimi değil ruhen ilk cevabimda belirttiğim katmana yaklasmasidir. Biraz daha açıklayıcı konusumam gerekirse şimdi bundan 1 milyon yıl önce ölen birisi ile şimdi ölen birisi arasinda zaman die bir kavram olabilirmi yani 1 milyon yıl önce ölen birisi ile bugün ölen birisi kıyamet gününe yakınlık aynı olurmu işte ölünce benim görüşüme göre ruh bu katmanın dışına çıkar ve bu katmanın dışında hiç bir fizik kuralı geçerli sayilmaz yani zaman in bir boyutu yoktur. Bunlar sadece benim görüşüm saygılar...
bilal-dincer1399
Yani demek istediğiniz bizi oluşturan her şey bu dünyada dünyanın neredeyse ilk oluştuğu zamandan beri burada olan atomlardır. Ancak zaman algısı sadece ruh varken oluşmaktadır.
bilal-dincer1399
O zaman şunu da diyebilir miyiz? Ruh ya da bilinç dediğimiz şey bir çeşit zamanı algılama biçimimiz olabilir mi? ve beynimizde zamanı ya da bulunduğumuz an ı hissedebilecek özelleşmiş hücre toplulukları da olabilir mi?
akgun-yayla5411
zaman 4. boyutumuz hiz 5.boyutumuz.her alemde zaman degisiktiktir.oyle bi aleme gecersinki bir gecede bir omur gecer.
hic-kimseyle-tartismaz9132
4'üncü veya 5'inci boyutlarla ruhun ne ilişkisi var?
Tamamen fiziksel temeli olan tanımlara baksanız iyi olur.
Zaman için ne düşünürseniz düşünün, formüllerde vaz geçilemez bir boyut değişkeni. Sizin nasıl algıladığınızın önemi yok.
akgun-yayla5411
her yonden iliskili.dusunen karar alan ruhtur.formuller bu alemde gecerli.formullerde zamanin icinden geldi.hersey zamanla birlikte yol alir.ruh kendi aleminde fizik kanunlarnaa tabi degildir.ruyalarimizin bircogu ruhun kendi alemlerinde yasamasidir.mesela ruyanda ucarsin.ama bu dunyada ucamazsin.eger 4. boyut olmasaydi yani zaman hic birsey hareket edemezdi.5.boyut hiz olmasaydi.ne gecmisi hatirlardik nede gelecektenn haber alirdik.kisacasi hersey bir butun olarak isliyor.farkinda olsakta olmasakta
omer-faruk-icen4633
4'üncü ve ya 5'inci boyutlarla ruhun ne ilişkisi var diyen kardeşim, fiziğin bütün formülleri ruhun sadece iğne ucu kadarlık kısmını somutlaştırmıştır. Ruhun tamamı formülize edilseydi şu an sen yıldızlarla cirit atıyor olurdun.
omer-faruk-icen4633
4'üncü ve ya 5'inci boyutlarla ruhun ne ilişkisi var diyen kardeşim, fiziğin bütün formülleri ruhun sadece iğne ucu kadarlık kısmını somutlaştırmıştır. Ruhun tamamı formülize edilseydi şu an sen yıldızlarla cirit atıyor olurdun
bilal-dincer1399
Ruh derken aslında tanımını da yapmakta fayda var bence.
Duruma yaklaşımı kendi üzerimden gerçekleştiriyorum. İnsanda hem zamanı algılayan onu işleyen ve az ya da çok olduğunu söyleyen bir sistemin olmadığını söyleyemem.
Aynı zamanda insanda zamandan ve mekandan bağımsız, var olan hiç bir fizik kuralına uymayan algıladığımız bazı durumlar da var.
Son olarak matematiksel olarak tüm bu durumların ileride açıklanamayacağı da söylenmiyor.
Şahsi düşüncem insan ,gördüğümüz ve hissettiğimiz bildiğimiz ve bilinmeyen bazı boyutlarla bir şekilde etkileşime girerek evrilmiştir. Ve bu etkileşimlerinin her birinin bizde bir karşılığı (algı) vardır.