ahmet-bilal2378
Yaklaşık 1 yıl önce bir Tesla bobini yapmaya başladım (küçük değil ortalama bir boyda) ama nekadar araştırsam da yine de doğru düzgün bir kaynak bulamadım nolurbilgilibiri benimleiletişimegeçebilirmi
lonesome9148
fizikten anlayan hiç kimse yok burada ben de lise öğrencisiyim bir şeyler öğrenirim sanmıştım ama tartışılan konular çok farklı fizikten ve bilimden çok uzaklar
kutsal-bilge1490
O kadar zor bir şey değil ki Tesla bobini yapmak ??? (6ncı, 7nci sınıf projemdi.)
Yaptığınız tasarımı (kendi hatanızı bulmak için) gözden geçirmeniz faydalı olacaktır.
Destekleyici Kaynak
http://www.emo.org.tr/ekler/ef38b1d56ac5bf0_ek.pdf (Türkçe)
https://www.researchgate.net/publication/305955805_DC_TESLA_COIL_Construction_And_Applications (İngilizce)
rick-sanchez2523
Lonesome bende lise öğrencisiyim fizik olumpiyatlarına hazırlanan biriyim merak ettiğim konuları burada soruyorum sorduğum sorular klasik fiziğin ötesinde modern fizik ve uzayla ilgili bu yorumdan önce bilim kavramını biraz düşünün bilim keşfetmektir buradaki konuşulanlar gerçek olmayabilir hatta kabul ettiğimiz yasa ve teorilerde bir süre sonra çürütülebilir bazı kişiler biraz uçuk sorular sorabilir ama eğer fiziksel bir kavramsa ilgiliyse bilimdışı veya fizik ötesi diyemezsiniz.!!!
lonesome9148
Ubeyde Acar sürekli konuşuyorsun. tamam en iyi sen biliyorsun egon tatmin olduysa cevap yazma lütfen ben sadece gördüklerimi yazdım bu benim bakış açım
rick-sanchez2523
Ben kendimi egolu biri olarak görmüyorum ve hiç olmak istemem beni böyle görüyorsanız affedin ama ben soru soran biriyim bakış açınıza saygı duyarım ben herşeyi bilen biri değilim ve herşeyide bilemeyeceğim bilemeyeceğiz çok fazla ben kullandım ama ben kendimi bu ortamda yetersiz ve bilgisiz görüyorum öğrenmek için soruyorum sürekli konuşuyorum çünkü öğrenmek istiyorum benim gözlemim şu:
Bildiklerimizle ilgili bişey olduğunda herkes cevap yazıyor beğeniyor ama açıklayamadığımız gözlemleyemediğimiz bir olgu ile ilgili bir konu açılsa ya -1 oy alınıyor yada saçma bulunuyor burası beyin fırtınası çözülmesi beklenen olgu hakkında çözüm üretilen bir sayfa yanlışmı biliyorum?
Lafı uzatmayacam saygılar....