burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Özel Görelilik Matrisi nedir?
Bir sorudan ve cevabından alıntıdır.
Çok farklı bir bakış açısı ile ele aldığı için ve sağlam temelinden dolayı muhteşem bulduğum bir cevap. Dilerim ilginizi çeker. (İngilizce olsa da konu anlaşılıyor. Düz metin kısımlarında, tercüman programları kullanılabilinir.)
https://www.quora.com/What-is-the-special-relativity-matrix/answer/Jack-Fraser-11
Promotheus abarttın yani... :-)
Eksileme dışında beyan edebileceğin bir şey yok mu? :-)
huseyin-can6867
bana nedense bahsettiğiniz konu einsteinın kozmolojik sabitinin uzayzamanda yarattığı etkiler üzerine yapılan gibi bir çalışmaya benzettiğimi itiraf etmeliyim
einstain ın kozmolojik sabiti genelllikle bir fenomendir çünkü çıkan sonuçlar evrele ilgili daha fazla kafa karışıklığına yol açar buna rağmen
kozmolojik sabit fikri geliştirilmeye çok açık bir konudur ve kozmolojik sabitin fenomenolojik garipliğinin ne olduğunu anlamadığımız sürece yerçekimsel modellemeler ypamak bana olanaksız ve saçma gelmekte
bu yayınlayan arkadaş bana göre kozmolojik sabitin uzayzamanda yarattığı etkileri biraz daha salt bir mantık ile açılamaya çalışmış çünkü genel göreliliği kozmolojik sabitten bağımsız düşünmek tamamen olanaksızdır bana göre
yapılan çalışmadada genel görelilikteki bir fenomenin düzeltilmeye çalıştığını düşünyorum
eğer uzayzaman ve yerçekimi ile ilgili teoriniz varsa bence önce kozmolojik sabitteki çıkılmaz noktalara fikir üretmelisinz.
Kozmolojik sabit konusunda çok fazla bir fikrim yok.
İşin aslı, evrende sabit (constant) oalrak kabul edilen hiç bir sabite de, "kesin" gözüyle bakamıyorum.
Bana göre. evrendeki her sabit ancak belli şartlar altında geçerli. Özellikle de "hız" , diğer bir değişle "enerji yoğunluğuna bağlı titreşim genliği "...
Düşünebildiğim sabitler, (evrenler üstü) matematiksel olarak ifade edilen ve etkileşimleri ifade eden "oranlar" (bir bakıma fizik formülleri)...