fatih-akan7564
Karanlık Madde nedir ,Ne işe yarar.(Flash dizisindeki Özel güç demeyin:D]
hic-kimseyle-tartismaz9132
Son 20-30 yılda galaksilerin gözlemlenmesi sonucu, galaksi kollarındaki yıldızların, galaksilerin bu dönme hızı sonucunda galaksilerden savrulmuş olması gerektiği saptandı. Bunları bu şekilde bir arada tutabilecek tek şey, galaksinin kütlesiydi. Fakat gözlemledikleri madde-kütle miktarı da bu kuvveti sağlamak için %25 civarı eksikti. Bu kayıp kütlenin kaynağı bulunamadı ve bu kütle çekimini sağlayan olguya, karanlık madde dendi. Karanlık sıfatı, bilinmezliğinden dolayı verilmiştir.
Marvel grubu konuyu biraz saptırmış sanırım. (Aslında çoğunda saptırıyor ya artık... 30-40 yıl evvelki yaklaşımları çok daha gerçekçiydi Marvel'ın. en azından teorik olarak temeli olmayan fikirleri kullanmıyordu. Şimdi fantezi ile bilimi karıştırmış durumda. O da yozlaştı yani...)
Yalnız, bu konuda gerek bu sitede çok tartışılması, gerek ise internette bir sürü hazır kaynak olması nedeniyle, "neden sorduğunuzu" anlayamadım.
fatih-akan7564
sagol. internet sitelerindeki çoğu sey yalan en azından burda çoğu kişinin bilgisi var ve beyin fırtınası sorularına bakınca karanlık maddeyi bilen kişileri gördüm ayrıca flash marvel degil dc.
hic-kimseyle-tartismaz9132
DC'mi? Hayır, Marvel'in çaldığı Flash karakterini düşünmüştüm. Dc'dekini zaten hiç okumadım. Fantezi dizileri ise zaten seyretmediğim için hata yapmış olabilirim.
Sorunun temelinde internet var sanırım. Eskiden insanlara basit ilkelere dayalı bir -iki kavram ve araç veriyorlardı, okuyucu da yutuyordu.
Şimdi internet var. Okuyucuyu-seyirciyi ikan etmek gittikçe zorlaşıyor. Hatalar hemen sorgulanıyor. Daha derine ve ayrıntıya inmeleri lazım ama buda bilim-kurgu dizi seyrcilerine çok geliyor.
İşi fanteziye döküyorlar.