anyone9175
Yerçekiminin akışkanlığa etkisi var mıdır ?
mehmet-ali8832
Viskozite, yani akışkanlık direnci maddenin molekülleri arasındaki çekim kuvvetinin bir sonucudur. Sıcaklık ve basınç viskoziteye etki eder fakat yerçekiminin (basınç oluşturmak haricinde) direkt olarak bir etkisi yoktur.
batikan-muratgul5666
4 boyutlu akışkanlık mı? ( uzaysal anlamda ) 3 boyutlu sıvı gaz plazma akışkanlığımı?
anyone9175
Sıvı akışkanlığı @Batıkan
batikan-muratgul5666
Vardır yerçekimi gezegen veya yıldızın ( cismin ) çeşitli gazları çektiğine göre ; hava basıncı ona göre değişecektir buradanda viskozite ( akmaya karşı gösterilen direnç) sıvılarda değişecektir . Yani doğrudan olmasa bile kesinlikle vardır...
ege-arazsu1526
Batıkan seninle tanışmak istiyorum , ancak seninle nasıl iletişim kuracağımi bilemiyorum (bende senin gibi genç yasta fiziğe ilgim çok fazla ve senden birşeyler ogrenebilecegimi düşünüyorum hatta belki beraber bile çalışabiliriz diye düşünmekteyim , açıkçası biraz sosyal sorunlar yaşıyorum ve sadece kendim gibi insanlarla rahat rahat konusabiliyorum)
ege-arazsu1526
Batıkan seninle tanışmak istiyorum , ancak seninle nasıl iletişim kuracağımi bilemiyorum (bende senin gibi genç yasta fiziğe ilgim çok fazla ve senden birşeyler ogrenebilecegimi düşünüyorum hatta belki beraber bile çalışabiliriz diye düşünmekteyim , açıkçası biraz sosyal sorunlar yaşıyorum ve sadece kendim gibi insanlarla rahat rahat konusabiliyorum) @Batıkan Muratgül