hic-kimseyle-tartismaz9132
O kadar çok kullanım alanı var ki, her elektrikli aletin çalışma ilkesi farklı... Elektrik motoru, ampül, elektronik devre, vb. hepsi elektrikle çalışır ve "yaptıkları işe göre nasıl çalıştıkları farklıdır".
Ama, elektrik akımı ile nasıl iş yapılıyor? diye sorsaydınız,..
Elektrik akımı öncelikle bir potansiyel farkıdır. Akımın ulaşacağı noktanın enerji potansiyeli düşüktür.
Halen geçerli ve yaygın olan kanaate göre, basitçe, elektronların bir yerden başka bir yere aktarılması sırasında oluşan elektron hareketinin, su değirmenini çeviren akar su gibi iş ürettiği düşünülmüş. Buna çeşitli kullanım alanları bulunmuştur. Elektronların bu hareketi yapması için, atomların uyarılıp, elektronlarını serbest bıraktıkları düşünülüyor. Ancak serbest bırakılan elektronların hareketlerini düşündüklerinde, düşük potansiyelli alana nasıl aktıkları hala tartışmalı(ymış, bende yeni öğrendim.)
(Bana göre ise durum biraz farklı bu görüşe tam olarak katılmıyorum.)
hknqq7789
hayat nedir canlılık nedir sevgi nedir aşk nedir bunların fizikte ve matematikte cevabı olmadığı gibi, gravity ivme hareket momentum veya ekeltirik motorunun elektronlar ile dönmesi de formülize edilse de hareket ve eylemlere isim takmaktan başka bir şey değildir, tüm bunlar birer mucizedir. Hepsine yapan eden bir arada tutan her an her saniye atom altı en küçük parçasından en büyük kütlelere kadar çeviren tutan düzende kılan varlığını koruyan gizli bir el vardır.