marcellus7404
Burayı sürekli takip ediyordum....
marcellus7404
Burayı sürekli takip ediyordum çok güzel bir ortam vardı burada, ilgi çekici sorular ilgi çekici cevaplar geliyordu. Bu soruları ve cevapları okumak takip etmek bana birşeyler kazandırıyordu diye düşünüyorum. Çok değerli ve yararlı tartışmalar, fikir alışverişleri, beyin fırtınaları oluyordu. Ama üzülerek söylüyorum ki son zamanlarda kalite çok düştü. Artık o eski güzel ortam kayboldu diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz.
hic-kimseyle-tartismaz9132
Kalite düştü çünkü bilgi edinmek yerine ego tatmini ile birileriyle boy ölçüşmeye çalışanlar ağırlık kazandı gibi... Onları da suçlayamam, eğitim sistemimiz birbiriyle yarışma ve diğerini eleme üstüne...
Yani sisteme uyan ve onların istediği gibi düşünenler ağırlıkta.
Nezaket, kişinin kendi değerlerine olan saygısıyla ilişkilidir. Nezaket düzeyi düşük olanların, özsaygısı da düşük. Bu tür insanlar hep olacak.
Onlara rağmen, sistemin dışına çıkan ve düşünenlerin sabrı ile bu da geçer.
Sonuçta fizik, bir zevk ve eğlence meselesi burada... Sınav ya da ders konusu değil. En doğru bilgiye sahip olmanız sizi başarılı yapmıyor. Farklı düşünebilen ve aktarabilenler "fark" oluşturuyor çünkü...
O yüzden bu dönem de geçecek.
Bir diğer gözlemim, gençlerin ülkenin içinde bulunduğu tablodan pek memnun olmadığı ve gelecek beklentilerindeki belirsizlik nedeniyle bir çok konuya olan ilgilerinin dağıldığı...
Yani diğer konulardan düşünmeye, değerlendirmeye beyin güçleri kalmıyor.
Bu yüzden dehe yüzeysel konularla durum idare ediliyor gibi...
Kalite düştü çünkü bilgi edinmek yerine ego tatmini ile birileriyle boy ölçüşmeye çalışanlar ağırlık kazandı gibi... Onları da suçlayamam, eğitim sistemimiz birbiriyle yarışma ve diğerini eleme üstüne...
Yani sisteme uyan ve onların istediği gibi düşünenler ağırlıkta.
Nezaket, kişinin kendi değerlerine olan saygısıyla ilişkilidir. Nezaket düzeyi düşük olanların, özsaygısı da düşük. Bu tür insanlar hep olacak.
Onlara rağmen, sistemin dışına çıkan ve düşünenlerin sabrı ile bu da geçer.
Sonuçta fizik, bir zevk ve eğlence meselesi burada... Sınav ya da ders konusu değil. En doğru bilgiye sahip olmanız sizi başarılı yapmıyor. Farklı düşünebilen ve aktarabilenler "fark" oluşturuyor çünkü...
O yüzden bu dönem de geçecek.
Bir diğer gözlemim, gençlerin ülkenin içinde bulunduğu tablodan pek memnun olmadığı ve gelecek beklentilerindeki belirsizlik nedeniyle bir çok konuya olan ilgilerinin dağıldığı...
Yani diğer konulardan düşünmeye, değerlendirmeye beyin güçleri kalmıyor.
Bu yüzden daha yüzeysel konularla durum idare ediliyor gibi...
necminin-babasi7924
Evet Necmi oğlum gittiğinden beri aksiyon azaldı ortada yalan olmayınca kimse bir şey yazmıyor
Necmi'siz bu hayatın heyecanı meyecanı yok
Sizinle aynı fikirde değilim.
Necmi Bey, hatalı yaklaşımları da olsa, bir çok kişiden daha fazla emek vermiş ve kafa yormuş birisi...
Ve bunları aktarmaya çalışıyor. Buranın bir numarası olsa, onun hayatına bir etkisi - faydası yok. Necmi Bey de insan, bazen kendisini kaptırıyor ama genelde, bilgi olarak buraya çok çeşitli kaynaklardan süzülmüş bilgileri katabilecek düzeyde...
Sadece okuduğu çok sayıda kitap kaynaklı, aşırı güvenli yaklaşımları "bilimsel şüphecilik" ile çelişiyor.
Kişileri olduğu gibi kabul edebilmek önemli bir meziyet. Çoğumuz, ne yazık ki buna sahip değiliz.
"Kişileri değiştirme ile enerji harcamak yerine, onlardan nasıl fayda görürüz " konusuna eğilmek daha mantıklı bence...
Not: Kişileri hedef almak, bazen eğlenceli gibi gözükse de, uzun vade de çocukça bir hata ve hoş değil. Hele bir rumuz maskesi altından...
Hepimiz bu hataları yapabiliyoruz. Ama en kısa zamanda bu hatayı bırakmak ve tekrarlamamak en iyisi...
Bugün, Necmi Bey hedefiniz... O gidince, yarın kim olacak? Kimse böyle bir ortama katılmak, kalmak istemez.