t2411
Bir maddeyi ışık hızından daha hızlı hareket ettirirsek ne olur?
muhammed-samed-onay2015
Geçmişe doğru gider.Yada paralel evrene geçer. VEYA 2Sİ BİRDEN OLUR :D
mert-ozturk5860
Muhammed Samed Onay zaten geçmişe doğru gitmesi için paralel evrene geçmesi gerekiyor. Fakat paralel evrene geçmesi için de ortada bir solucan deliği vs. olması gerekir. Sonuç olarak, bence madde sadece solucan deliğine doğru ışıktan hızlı hareket eder.
mert-ozturk5860
Bu arada şu örneğe değinmemiz gerekiyor:
mert-ozturk5860
Bu arada şu örneği de verelim:
mert-ozturk5860
Şu örne k üzerinde duralım:
t2411
Benim sorum aslında şu şekilde;diyelim ki bir a cismimiz olsun.Bu a cismi x noktasından y noktasına ışık hızından daha hızlı bir şekilde giderse görüntüsü a cisminin ışık hızına attığı fark kadar geç gelecek tir.a cismi ne yaparsa yapsın görüntü bunu sonradan tekrar edecektir. Peki a cismi(görüntüsü değil kendisi)nasıl gözükür , gözükür mü gözükürse ne renk olabilir?
necmi-tufek7866
Cisminiz ışıktan daha hızlı y noktasına giderse evrendeki geçerli şartların dışına çıkmış olur. Görüntüsü arkasından gelemez. Yani tamamlayıcı bir bütünlük kalmamıştır. Bir cisim x noktasından kaybolup y noktasına gitmiştir. Arada bir yol bütünlüğü olmaz. Çünkü evren buna izin vermez. Bu yüzden de cismin görüntüsü arkasından gelemez.
Siz hızlanarak ışık hızını aşıp y noktasına ulaşmayı düşünüyorsunuz ama bu mümkün değildir. Eğer öyle olabilseydi düşünceniz geçerli olur, görüntü arkanızdan daha sonra gelirdi. Bu varsayım olarak bile düşünülemez.
hknqq7789
madde madde olmaktan çıkar dağılır. zamanda geriye falan gitmez. sn 600 bin km hızla giden bir elektron olsan çekirdek etrafında 280 bin km hızla dönen elektronun zamanda geriye gittiğini görmek diye bir şey olmaz . sen yoluna o yoluna gider .
leman6160
Kendi düşüncemi bir örnek vererek açıklamak istiyorum. Bir araba yavaş hareket ettiğinde onu tüm gözlemciler görür hızlandıkça daha az ayrıntılı görürüz ve ışık hızında artık göremeyiz. Madde yok olmuyor sadece görebilme kapasitemiz dar olduğundan fark edemiyoruz. Yani ışık hızında zaman kavramı yavaşlıyor hatta araba örneğinde zamanın ötesini de geçebileceğini düşünüyorum . Madde sadece şek
leman6160
Kendi düşüncemi bir örnek vererek açıklamak istiyorum. Bir araba yavaş hareket ettiğinde onu tüm gözlemciler görür hızlandıkça daha az ayrıntılı görürüz ve ışık hızında artık göremeyiz. Madde yok olmuyor sadece görebilme kapasitemiz dar olduğundan fark edemiyoruz. Yani ışık hızında zaman kavramı yavaşlıyor hatta araba örneğinde zamanın ötesini de geçebileceğini düşünüyorum . Madde sadece şekil değiştiriyor
leman6160
Kendi düşüncemi bir örnek vererek açıklamak istiyorum. Bir araba yavaş hareket ettiğinde onu tüm gözlemciler görür hızlandıkça daha az ayrıntılı görürüz ve ışık hızında artık göremeyiz. Madde yok olmuyor sadece görebilme kapasitemiz dar olduğundan fark edemiyoruz. Yani ışık hızında zaman kavramı yavaşlıyor hatta araba örneğinde zamanın ötesini de geçebileceğini düşünüyorum . Madde sadece şekil değiştiriyor.
mark-allen2553
Well Ömer, first of all, you can not move something except photons faster than light;There is no limit to how fast the universe can expand, says physicist Charles Bennett of Johns Hopkins University. Einstein's theory that nothing can travel faster than the speed of light in a vacuum still holds true, because space itself is stretching, and space is nothing. Second, if you could, you could feel it if you were in it's way(you would die so instantly heavens would shake:) but you wouldn't be able to see it unless it hit your eye:)
mark-allen2553
Ve Leman, sanırım bir şey ışık hızında hareket etseydi o şeyi yine de görebilirdik, sadece eğer dibinde deq
mark-allen2553
And we would still see it no matter how fast it is, it would just be a late image of the object.