saber1919
Fizikte iş (enerji değişimi) neden F.x dir ? Bu formülü kim ortaya koymuş ? Ne zaman ortaya koymuş nerden gelmiş ispatı nedir bunun gibi mesela kinetik enerji 1/2 v^2 neden ? Hiç bir yerde yazmıyor
akin-oslu8058
Kardesim dunyadaki her formul,birseyler sabit yada degisken alinarak insanlarin anlayamadigi seyleri daha anlamli hale getirmek icin bulunmustur.Yeni bir formul bulundukca insam hayatini daha anlamli hale getirdigini sanar. Senin burda anlaman gereken sey formulun ne anlattigidir nerden geldigi veya kimin yaptigi degil.Sen okudugun kitabim yazarinin hayatini merak ediyosan malsindir onemli olan o kitaptan ne anladigindir ve sana ne kattigidir tipki formullerde oldugu gibi.
vide-supra1191
Elbette yazıyor. Bilgiye ulaşmak için hangi yolları kullanacağını öğrenmek bilginin kendisinden çok daha önemlidir bu yüzden bence daha fazla çabalamalısın. Sadece tüketen ve düşünmeyi bırakmış bir akla verilen hazır bilgilerin neden tehlikeli olduğunu belki yukarıdaki cevaptan daha iyi anlayabilirsin.
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Formüller, insanların anlayıp kavradıkları şeylerin kısaltılmış hatırlatma özetleridir.
Formül de amaç, o konuyla ilgilenen ve öğrenen kişilere; o zamana kadar olan çalışma ve doğrulanmış bilgilerin birikimini aktarmaktır.
* Sorudaki formül eksik ve yanlışlarını göz önüne alırsak, aslında ilk cevaplayanın yanıtı, soruyu soranın yaklaşımına daha uygun gibi bence...
saber1919
Akılcı degilsiniz ve benim bunu niye merak ettiğimi sorguluyosunuz bilimsel düşunceden o kadar uzaksınız ki ama hata bu soruyu size soran bende kapasitenizi aştım siz sadece kabulcü ezberci mantığa uygunsunuz
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Merak mı ediyordunuz? Neyi?
" F.x " nedir? Bilmiyorum.
"1/2 v^2" nedir? Bunu da bilmiyorum.
Sorduğunuz soru şekli, öncelikle, sizin kendinizi ve konuyu nasıl değerlendirdiğinizi anlatıyor.
Bir çok konunun anlaşılması ve çözümü daha soruyu sorarken başlar. Doğru şekilde sorulan soru, konu hakkındaki bilgi ve anlama düzeyinizi de gösterir.
Çoğu zaman doğru soru, çözümü de içinde taşır. Sadece ufak bir bakış açısı farkına ihtiyacı vardır. Bunun için ortaya atılmıştır.
Bu yüzden sizin dahi olsa, sorularınıza saygı duymalısınız. Çünkü siz ortaya attıktan sonra, genelin olacaktır.
taygun-bulmus6917
Ne kadar iş yapıyorsan o kadar enerji harcarsın. Bu kavramları birbirine bağlamak için bazı tanımlamamalar yapman gerekiyor. O yüzden W=F.x.
taygun-bulmus6917
Ne kadar iş yapıyorsan o kadar enerji harcarsın. Bu kavramları birbirine bağlamak için bazı tanımlamamalar yapman gerekiyor. O yüzden W=F.x.
sf-loria5761
Aslinda hersey Kinetik Enerji Degisiminin Yapılan İşe Eşit Olmasindan İbarettit.Adım Adım yazalim;
sf-loria5761
Aslında Herşey Kinetik Enerji Degisiminin Yapilan İse Esit Olmasindan İbaret.
sf-loria5761
Aslında Herşey Kinetik Enerji Degisiminin Yapilan İse Esit Olmasindan İbaret.
Adım Adım Yazalim;
sf-loria5761
m kitleli Bir cisme F kuvveti uygulanirsa cisim a ivmesi kazanir.
sf-loria5761
m kitleli Bir cisme F kuvveti uygulanirsa cisim a ivmesi kazanir.
F=ma
sf-loria5761
Cisme uygulan kuvvet x kadar etki ederse; Cisim Vo hizindan Vs hizina ulasmis olur.
sf-loria5761
Vs^2=Vo^2+2ad formülünü düzenlersek
sf-loria5761
Vs^2-Vo^2=2ad denkleminin her iki yanini 1/2m ile carparsak 1/2Vs^2-1/2Vo^2=1/2ad yi elde ederiz. F=ad olduguna göre 1/2Vs^2-1/2Vo^2=Fd
sf-loria5761
W=1/2Vs^2-1/2Vo^2=Fd (d =x)
vide-supra1191
Saber ne düşünüyorsun, neler buldun?