lonesome9148
Güneş bir kara deliğe dönüşürse dünyaya ne olur?
defne-yilmaz5205
Bence, Dünya'da yüksek çekimin etkisiyle yok olurdu.Bu sadece benim fikrim.
mzgnccn8702
güneş bir kara deliğe dönüşmeyecek. Çünkü kütlesi yetersiz
lonesome9148
Benimki bir varsayım . Durumlar değişti ve oldu diyelim. Bu kadar yakınımızda duran bir kara delik bizim dünyamıza ne yapar? Sadece bunu sırmak
lonesome9148
Sadece bir varsayım yaptım bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Amacım yakınımızda olan bir karadelik Dünya'ya ne yapabilir? bunu öğrenmek istemiştim.
vide-supra1191
Sadece hayat için gerekli olan temel enerji kaynağını kaybederdi. Kütleçekim kuvveti ise sadece uzaklık ve kütle miktarına bağlı olduğu için dünya dahil olmak üzere tüm gezegenler normal yörüngelerinde donarak dönmeye devam ederlerdi.
mzgnccn8702
O zaman güneşin bir kara deliğe dönüşmesi yerine, güneşin yerinde bir kara delik olsaydı demen daha doğru olmaz mıydı? bu durumda videnin verdiği cevaba bende katılıyorum ama bunların çok uç teoriler olduğunu unutma tersi yada çok daha farklı durumların olması da ihtimal dahilinde(şuan kabul gören teori videnin yazmış olduğu)
mzgnccn8702
biri bana taraf almış galiba ama eksilemek yerine varsa eğer bir fikrin paylaş yada yanlış yazdıysam düzelt, haklıysan yanlışımdan dönerim ben de
anyone9175
Güneş kara deliğe dönüşmeyecek
lonesome9148
@mzgnccn Evet daha doğru olurdu
hknqq7789
süpernovada dünyayı toz eder
hknqq7789
Eskisi gibi yıldız tozu oluruz. Önce süpernova olur.
akin-oslu8058
Gunesin ustunde 2.5 metrelik bir karadelik olussa matematiksel olarak 10-15 sn icinde gunes yok olur.Gunesin karadelik olursa gunes sistemi silinir net.Ama karadelik olusmasi icin arakadasin dedigi gibi devasa bir kutle olmasi gerek.Karadelikler 2 yildiz carpistiginda ortaya cikar yada bazilarinkn neden ciktigi bilinmez anca teoriler vardir (hawking gibi)