venividi7017
Formülün ne söylediğini anladığıma sizin kadar emin değilim o bir gerçek ama şunu biliyorum einstein kütlenin ve hareketin aynı tek bir şey olduğunu farketmişti formül bunun hangi şartlar altında olduğunu söylemez sadece oranları içerir. dönüşüm demekte doğru değil bu sadece neyi nasıl ifade etmek istediğinizle ilgili.
P'nin gerçekten C ile sadeleşsin diye süs olarak konulduğunumu düşünüyorsunuz :) . p2 çarpı c2 momentumun ne oranla enerjiyi temsil ettiğini verir. m2 çarpı c4'ün kütlenin ne oranla enerjiyi temsil ettiğini vermesi gibi. Keyfi yorumlarınızı matematiğe uygulayamassınız heleki bunun gibi doğada defalarca kez denenmiş tescillenmiş bi konuda.
Bu konuda sizinle daha fazla tartışacak değilim faydası olmadığını defalarca kez gördüm niyetim sadece burayı okuyup okuduğunu doğru kabul edecek insanların böyle birşeyde varmış demelerini istemem beklide gidip araştırırlar.
venividi7017
Formülün ne söylediğini anladığıma sizin kadar emin değilim o bir gerçek ama şunu biliyorum einstein kütlenin ve hareketin aynı tek bir şey olduğunu farketmişti formül bunun hangi şartlar altında olduğunu söylemez sadece oranları içerir. dönüşüm demekte doğru sayılmaz değil bu sadece neyi nasıl ifade etmek istediğinizle ilgili.
P'nin gerçekten C ile sadeleşsin diye süs olarak konulduğunumu düşünüyorsunuz :) . p2 çarpı c2 momentumun ne oranla enerjiyi temsil ettiğini verir. m2 çarpı c4'ün kütlenin ne oranla enerjiyi temsil ettiğini vermesi gibi. Keyfi yorumlarınızı matematiğe uygulayamassınız heleki bunun gibi doğada defalarca kez denenmiş tescillenmiş bi konuda.
Bu konuda sizinle daha fazla tartışacak değilim faydası olmadığını defalarca kez gördüm niyetim sadece burayı okuyup okuduğunu doğru kabul edecek insanların böyle birşeyde varmış demelerini istemem beklide gidip araştırırlar.
venividi7017
Formülün ne söylediğini anladığıma sizin kadar emin değilim o bir gerçek ama şunu biliyorum einstein kütlenin ve hareketin aynı tek bir şey olduğunu farketmişti formül bunun hangi şartlar altında olduğunu söylemez sadece oranları içerir. dönüşüm demekte tam doğru değil gibi bu sadece neyi nasıl ifade etmek istediğinizle ilgili.
necmi-tufek7866
Bilim haricindeki kişisel sözleriniz hiç önemli değil. Benimle tartışmanın faydası olmadığını söylüyorsunuz ama ben eminim eğer okuyanlar varsa konuyu bu sayede her yönüyle açıkça görmüş ve değerlendirmişlerdir. Bu yüzden onlar adına ben size teşekkür ederim.