marcellus7404
Kuran da bazı bilimsel mucizeler olduğu söyleniyor bunlara bakış açınız nedir? Bu konu hakkında araştırma yapan var mı acaba?
kadir-kablan4915
ben ateistim. bu kanıya uzun araştırmalardan sonra vardım. Hala bir arayıştayım o da doğrudur. ama bu konuda bir kaç tespitim var. örneğin karşılaştığım ilk bilimsel olarak öne sürülen ayet (şuan ayeti hatırlamıyorum) bitkilerin topraklaşmasının ardından petrol oluşumuna benzer bir olayı anlatyordu. bakıldıgında çok net bir şekilde petrol oluşumunu anlatsa da incelendiğinde yalnızca iklim değişikliğinden bahsettiği sonucuna vardım. hala bu konuda kesin bır sonucum yok.
yınede senın ıcın yararlı olabılecek kaynaklar var. bana gore dınler mekanık bır şekılde gelısır. zıra toplumun urunudur ve toplumun gelişmişliğiyle orantılı olarak değişim sergiler. bunun için dinleri bilimsel acıdan ıncelemek istiyorsan ılk başta sümer mitolojisini incelemelisin. daha sonra eski ahit yeni ahit ve en sonunda kuran. bu alt yapı oluştuktan sonra eskıden bilimsel dıyebileceğin şeylerın sadece bir bilgi aktarımı oldugunu anlayacaksın
bekir-demirel1999
https://www.youtube.com/watch?v=DrKRPWvvIUA
Bu video hoşuma gitmişti.Hazırlayan kim bilmiyorum ama,bilimsel referanslar göstermişler.
bekir-demirel1999
youtube da güzel ve bilimsel referanslı videolar var.Kuran da altın oran,demirin yeryüzüne başka yerden geldiği,anne karnında bebeğin gelişim aşamaları,bulutların ağırlıkları vb. şeyler izlemiştim.
bilimsel-mucize8033
Bence okumalı ve araştırmalısınız. Olduğunun söylenmesi bana biraz tuhaf geliyor. Okuduktan sonra mucizelerin bilimsel mi yoksa olabilirliği varmı diye düşünebilirsiniz. Düşünmek herşey bence. Başkalarının dediğini değil kendi anladıklarımızı ve yorumlarımızı hayatımıza sarmalarsak, anlama ve yorumlama yetimizde daha gelişecektir.
marcellus7404
Okuyorum ve düşünüyorum zaten okuduğum için söyleniyor dedim. Ama yazılmış birçok şey var bende güvenemiyorum. Ama burda bu konu hakkında araştırma yapan daha çok güvenebileceğim karşılıklı fikir alışverişi yapabileceğimiz kişiler olabilir. Zaten dikkat ederseniz beyin fırtınası buranın ismi. Herkes okuyup bununla yerinde böyle bir yerin anlamı olmaz. Anlama ve yorumlama yetisini daha geliştirecek olan şey burda yapılan şeyler gibi tartışmak konuşmak fikirleri çatıştırmaktır. Okumanın yeterli olduğunu düşünüyorsanız sizi dışarı alalım lütfen kalabalık yapmayın.
marcellus7404
Okuyorum ve düşünüyorum zaten okuduğum için söyleniyor dedim. Ama yazılmış birçok şey var bende güvenemiyorum. Ama burda bu konu hakkında araştırma yapan daha çok güvenebileceğimİz karşılıklı fikir alışverişi yapabileceğimiz kişiler olabilir. Zaten dikkat ederseniz beyin fırtınası buranın ismi. Herkes okuyup bununla yerinde böyle bir yerin anlamı olmaz. Anlama ve yorumlama yetisini daha geliştirecek olan şey burda yapılan şeyler gibi tartışmak konuşmak fikirleri çatıştırmaktır. Okumanın yeterli olduğunu düşünüyorsanız sizi dışarı alalım lütfen kalabalık yapmayın.
bilimsel-mucize8033
Beni yanlış anladınız Marcellus. Ben okumuyorsunuz yada düşünmüyorsunuz diye demedim. Orada benim demek istediğim. Genel olarak bizim toplumumuzda okumak ve düşünmenin gereksizliği konusunda yerleşmiş bir algı var. Her zaman birşey söyleyenler. "Söyleniyor" , "Öyle duydum", "böyle diyor" gibi kendisinin olmadığı düşünceleri koşulsuz benimseyenlerden bahsetmiştim. Kişisel almayın lütfen. Kitap okumanın araştırmanın vakit kaybı olduğunu gereksiz olduğunu çok kişiden duyduğum için öyle bir öneride bulundum. Yoksa ne amacım kabalık yapmak değil. Ayrıca okumanın yeterli olduğunu söylemedim yukarıdaki yazımda. okuyup düşünmekten bahsetmiştim. Ama fikrimi kalabalıklık olarak düşünüyorsanız saygı duyar , yazmam ama fikirlerimizi de o zaman çatıştıramayız. Her düşünce kendini ifade edebilecek bir platformda olmalı. Tekrar söyleyim. Ben toplum algısından bahsetmiştim. Sözüm size değil düşün tarzınaydı. Öyle algılandıysa da özür dilerim...
marcellus7404
Bildiğimiz neredeyse herşey başkalarının söyledikleri veya yazdıkları zaten. Bence okumalı ve araştırmalısınız diye başlanan bir cümleyi yanlış anladığımı düşünmüyorum. Muhakemede yanlışınız var bir insan böyle duydum böyle söyleniyor böyle diyorlar diye baslayarak birşeyler soruyorsa bu insan okumuş yada dinlemiştir ve düşünüyordur, daha fazlasını merak ettiği için de soru yönetiyordur. Dediğiniz gibi düşünmese böyle duyduğu veya okuduğu şeyi merak edip daha fazla cevap bulabilmek için soru yöneltmez.
marcellus7404
Neyse çok uzatmaya gerek yok. Sağlıcakla kalın.
ismail-celik3783
kuranda bilim aramak havanda su dövmek gibidir.