mimiuzay7956
biraz kişisel bir soru sorayım..ailemde baba tarafımda beyinle ilgili ruhsal ve sinirsel bir takım hastalık ve bozukluklar var..hatta etkisini kendimde bile gözlemliyorum..
mimiuzay7956
merak ettiğim çok şey var öncelikle bu konuyla alakalı bilgiye veya uzmanlığa sahip birileri var mı burada acaba.. bu hastalık türleri dedem alzheimer ,kardeşi 50lili yaşların sonunda beyin ve bedenin uyuşmadığını söylemişler .. diğerlerinde ise sinir krizi geçirme olayları ve babamın kardeşlerinin biri sinir krizi diğeri intihara teşebbüs vs.. o kadar farklı ve ilişkili şeyler bunlar..neden bu kadar çok rahatsızlıklar var üstelik çok çelişkili bir şekilde zekiler ta ki hasta olana kadar babamdan da şüphelerim başladı çok zeki bir insan ama yaşlandıkça işler kötüye gidiyor gibi..zeka ve beyinsel hastalıklar neden bu kadar birbirine yakın kardeşler gibi.. evet babamın köyünde akraba evliliği var belkide bir çok genetik bozukluğun sonucudur tüm bunlar...ben de iki kez sinir krizi geçirdim ve babam tarafına çektiğimi hissediyorum. bende çıkmayan hastalıklar çocuğumda çıkar mı bunların genetik yatkınlığı ne derecedir merak içindeyim sürekli aklımda olan bir konu bu ..beni aydınlatırsanız minnettar kalırım..
mahir-karakaya8105
Psikiyatri,nöroloji,genetik bölümlerine giderek ancak doğru bilgiler edinebilirsin.Genetik yatkınlık konusunda buradan bilgi alışverişinin pek sağlıklı olunabilinileceği taraftarı değilim açıkcası,burada yazılan endişe verici bir düşüncenin sizin üzerinizde etkisi büyük olabilir.
mimiuzay7956
bilimsel bilgi ve örnek istiyorum bu bağlantıları kafamda net bi şekilde kuramıyorum.
mahir-karakaya8105
Tahlil olmadan bilimsel bilgi sağlanamaz demeye çalışıyorum.Ancak şunu dile getirmem de bir sakınca yoktur ki nörolojik hastalıklara genetik yatkınlık oranı gayet yüksektir yani muhtemelen sizde görülmese bile çocuğunuzda görülebilir.Lakin bahsettiğiniz hastalıklar kendini geç yaşta gösteren cinsten olmakla beraber kesinlikle görülecek denilemez...
marcellus7404
Psikiyatrik hastalıkların etiyolojisinde genetik çok büyük bir yer kaplıyor. Genetik yatkınlık varsa dikkat etmeniz yararınıza olur. Yani genetik yapınız yaşadıklarınız ve cevresel faktörlerle desteklenirse sizinde benzer problemler yaşama ihtimaliniz diğer kişilerden yüksek. Zaten sinir krizi geçirdiğinizi söylemişsiniz bu yüzen şimdiden profesyonel bir yardım almanız ve ilerde yaşayabileceğiniz sorunları kontrol altında tutmanız veya hiç yaşamamasinız için faydalı olacaktır.