mimiuzay7956
kuantum biyolojisi ile ilgili olarak
mimiuzay7956
kuantum tünellemenin biyolojideki mutasyonla bağlantısı bulunmuş konu hakkında açıklaması olan var mı ? merak ediyorum..izlediklerim kısıtlı bilgilerdi.
omer-karanlik-profil5833
Üzgünüz, bu içeriği görüntülerken bir hatayla karşılaştık. Kullanıcı iseniz, lütfen daha sonra tekrar deneyin. Yöneticiyseniz, daha fazla bilgi için Flarum günlük dosyalarınıza bakın.
kemal-bay-hickimse7261
Sanırsam youtube de Khalili'nin " Kuantum biyoloji nasıl hayatın en büyük sorusunu açıklayabilir ? " adlı videosunu izlediniz ya da buna benzer bir şey. Bu konu ile ilgili zamanında araştırma yaptım fakat yeni yeni büyüyen bir bilim dalı tıpkı epigenetik gibi. O yüzden konunun ne ile ilgili olduğunu biliyorum fakat kuantum tünelleme olayı ve bunun mutasyon mekanizmalarına etkisinde biraz cahil kalmıştım. Bugün notlarıma bir döneceğim umarım işe yarar bir şeyler bulabilirim. İyi günler herkese.
kemal-bay-hickimse7261
Sanırsam youtube de Khalili'nin - Kuantum biyoloji nasıl hayatın en büyük sorusunu açıklayabilir ?-- adlı videosunu izlediniz ya da buna benzer bir şey. Bu konu ile ilgili zamanında araştırma yaptım fakat yeni yeni büyüyen bir bilim dalı tıpkı epigenetik gibi. O yüzden konunun ne ile ilgili olduğunu biliyorum fakat kuantum tünelleme olayı ve bunun mutasyon mekanizmalarına etkisinde biraz cahil kalmıştım. Bugün notlarıma bir döneceğim umarım işe yarar bir şeyler bulabilirim. İyi günler herkese.
kemal-bay-hickimse7261
Sanırsam youtube de Khalili'nin " Kuantum biyoloji nasıl hayatın en büyük sorusunu açıklayabilir ? " adlı videosunu izlediniz ya da buna benzer bir şey. Bu konu ile ilgili zamanında araştırma yaptım fakat yeni yeni büyüyen bir bilim dalı tıpkı epigenetik gibi.
kemal-bay-hickimse7261
O yüzden konunun ne ile ilgili olduğunu biliyorum fakat kuantum tünelleme olayı ve bunun mutasyon mekanizmalarına etkisinde biraz cahil kalmıştım. Bugün notlarıma bir döneceğim umarım işe yarar bir şeyler bulabilirim. İyi günler herkese.
kemal-bay-hickimse7261
O yüzden konunun ne ile ilgili olduğunu biliyorum fakat kuantum tünelleme olayı ve bunun mutasyon mekanizmalarına etkisinde biraz cahil kalmıştım. Bugün notlarıma bir döneceğim umarım işe yarar bir şeyler bulabilirim. İyi günler herkese.
kemal-bay-hickimse7261
O yüzden konunun ne ile ilgili olduğunu biliyorum fakat " kuantum tünelleme " olayı ve bunun mutasyon mekanizmalarına etkisinde biraz cahil kalmıştım. Bugün notlarıma bir döneceğim umarım işe yarar bir şeyler bulabilirim. İyi günler herkese.
kemal-bay-hickimse7261
Sanırsam youtube de Khalili'nin " Kuantum biyoloji nasıl hayatın en büyük sorusunu açıklayabilir ? " adlı videosunu izlediniz ya da buna benzer bir şey. Bu konu ile ilgili zamanında araştırma yaptım fakat yeni yeni büyüyen bir bilim dalı tıpkı epigenetik gibi. O yüzden konunun ne ile ilgili olduğunu biliyorum fakat kuantum tünelleme olayı ve bunun mutasyon mekanizmalarına etkisinde biraz cahil kalmıştım. Bugün notlarıma bir döneceğim umarım işe yarar bir şeyler bulabilirim. İyi günler herkese.
kemal-bay-hickimse7261
. O yüzden konunun ne ile ilgili olduğunu biliyorum fakat tünelleme olayı ve bunun mutasyon mekanizmalarına etkisinde biraz cahil kalmıştım. Bugün notlarıma bir döneceğim umarım işe yarar bir şeyler bulabilirim. İyi günler herkese.
kemal-bay-hickimse7261
Bugün notlarıma bir döneceğim umarım işe yarar bir şeyler bulabilirim. Kuantum tünelleme etkisinin sinir sistemindeki nöronların sinyal alışverişine dair bir şeyler okumuştum, aynı durumun DNA'daki mutasyon mekanizmasına direkt ya da dolaylı etkisi olabileceğini de kuantum biyolojisi ile ilgisi olduğunu biliyordum fakat çokta derine inmeye zamanım olmamıştı. (: İyi günler herkese.
kemal-bay-hickimse7261
https://www.neuroquantology.com/index.php/journal
Notlarım arasında şunlar bunları buldum. Bu site 2002 yılından beri bilinç ve sinir sisteminde kuantum fiziğinin olası işleme mekanizmaları hakkında makaleler ve çalışmalar yayınlayan bir e-dergi. Ayrıca küresel bir tartışma platformlarında biri bu konu ile ilgili.
Kuantum biyolojinin ve akabinde kuantum kimyasının, nörokuantolojinin ve kuantum felsefesinin ortaya çıkışının en büyük sebebi; bu temel bilimler hiyerarşi'nin birbiri ile olan ilişkilerini anlamak için sadece klasik bilimsel paradigmaların yeterli olmamasıdır. Son 10 yıldır fizikçiler sinir sistemine ilgi göstermeye başladı ve diğer yandan da nörologlar da kuantum fiziğine ve tamamen karmaşık, paralel ve bir örüntüye sahip olmayan sinir sistem sistemi için kuantum mekaniğinin en önemli öğeleri ile ilgienmeye başladı. Gözlem, gözlemci, ölçüm ve dalga fonksiyonu gibi. Kuantum sinirbilimi kronolojik olarak H.Fröhlich'in moleküler titreşimleri ile ilgili fikri ile başlamış ve Nobel ödüllü Roger Penrose ile Stuart Hammeroff'ın Orch OR kuramı ile gelişmeye devam etmiş.
kemal-bay-hickimse7261
1-) Eccles'ın Dendron ve Psikonlarda Kuantum Tünellemesi
Teori beyin kabuğunun ince temel yapısı ile sinir ileticisi ( nörotransmitter ) arasında kuantum fiziğine daha çok kuantum mekaniğindeki istatiksel kavramına dayanan bir modelleme yapılabileceğini öne sürer. Bu modelleme bir parçacığın ( nörotransmitterin ) hareketine dayalı bir modellemedir.
2-) Penrose ve Hameroff'un Kuantum Nesnel İndirgemsi ( Orch OR Kuramı )
Bu kuram şunu der: " Bilinç, nöronların içindeki mikrotübüllerin harmonik olmayan titreşimlerine bağlıdır.
Bildiğim kadarı 4-5 tane kuantum sinirbilim teorsi var. Ama çok karmaşık oldukları için pek göz atmamışım. Bildiklerim bunlarmış, iyi günler.
mimiuzay7956
tesekkurler..