melike-hatun-yaman3838
Mükemmel tasarlanmış yapay zekalar olabilir miyiz?
necmi-tufek7866
Mükemmel tasarlanmış olsaydık böyle bir dünyada mı yaşıyor olurduk?
alperen-araz2616
Benim bir düşüncem vardı. Oksijenle çalışan robotlar ile ortak noktamız olduğunu düşünüyorum. Nasıl bir robot tasarlanıyorsa ailen de seni tasarlıyor. Vücudunu yönetebiliyor musun? Kalbine "Dur!" de. Durdu mu? Hormonlarına "Bugün hiçbir şey uyarmayın" de. Erkek arkadaşlarım bu gece seminifer tüpçüklerine "haydi millet yarın sperm oluşturmak için uygun bir ortam hazırlamayın" desin. Saydıklarımın hiçbiri gerçekleşmeyecek çünkü kontrol edemiyoruz. Bu mükemmel tasarıma yerleştirilmiş bir zekalarız bana göre. (Duygu kısmında yetersiz kaldığım için girmiyorum. O konuda fikri olan beni aydınlatabilirse güzel olur.) İyi günler dilerim. : )
ece-korkmaz2847
Mükemmel tasarlanmış olamayız ki bu lafım eğer hatalarımız bizi mükemmel yapıyor ve aynı güzellik miti gibi mükemmel olmamın mitini kenara bırakabiliyorsak elbette düşünülebilir bir olay.Duygu konusunda ise yapay zeka olarak vatandaşlık kazanan Sophie’nin de açık bir şekilde duyguları vardır özellikle bundan önce ortaya çıkmış sanal bir zeka bu duygularını kötü yöne çekip ırkçılığı savununca kısıtlanmaya çalışmıştır.Bu yüzden duygular da bu işin içine kolaylıkla girebilir bence.
hakan-k9304
Mükemmel tasarlanmış zeka değiliz ama organik robot olduğumuz kesin.
melike-hatun-yaman3838
Necmi Tüfek bence asıl mükemmel tasarlandığımız için böyle bir dünyada yaşıyoruz pürüzler bizi özgür hissettiren seyler ve bu kadar bile hissetmesek yapay zekadan öte uzaktan kumandalı insan olurduk
necmi-tufek7866
Tasarlanmış olmak demek bence aynen söylediğiniz gibi uzaktan kumandalı insan olmak anlamına geliyor zaten. Bunu kabul ettiğinizde işte "mükemmel tasarlanmış" terimini yerinde kullanmış oluyorsunuz.
Ama eğer başka bir varlık-zeka bizi tasarlamış olsa bu durumda olmamızı tasarlamış olmazdı gibi geliyor bana. (Bunu anlamak için önce kendinizi her şeyi yaratabilecek bir üstün zeka yerine koymanız, sonra da böyle bir evren ve insan yaratmayı düşündüğünüzde nasıl bir amacınız olabileceğini epeyi bir düşünmeniz gerekir gibi geliyor bana.)
Yani "yaratıcı" olmadan yaratılmışın neden yaratıldığını bilemeyiz demek istiyorum. Çünkü bizim bir şey yaratma isteğimiz kendi ihtiyaçlarımıza endekslidir. Bu, bizim başka türlü düşünmemize izin vermez sanıyorum.
pyskophat2791
Mükemmel tasarlanmış yapay zekalar değiliz !
sezer-ozel7092
DNA ve A-T-G-C bizlerin ikili kodu olabilir. Şu anki robotları ve yapay zekayı birleştirdiğimizi hayal edelim. Robotlar bizim vücudumuz yapay zekaysa zihnimiz olsun. Birbiri arasındaki bağlar büyükçe zaman ilerledikçe çok daha kompleks yapıya evrilmiş ve ilk durumundan oldukça farklılaşmış olabilir. Ama bence biz tam olarak öyle değiliz. Yukarıdakileri gelecekte oluşturacağımız yapay-zeka ve robotların olası evrilişini ve şu anki soğukluk ve 'yapaylığın' sıcakkanlılık ve 'doğallığa' evrileceği taraftarıyım.
sezer-ozel7092
DNA ve A-T-G-C bizlerin ikili kodu olabilir. Şu anki robotları ve yapay zekayı birleştirdiğimizi hayal edelim. Robotlar bizim vücudumuz yapay zekaysa zihnimiz olsun. Birbiri arasındaki bağlar büyükçe zaman ilerledikçe çok daha kompleks yapıya evrilmiş ve ilk durumundan oldukça farklılaşmış olabilir. Ama bence biz tam olarak öyle değiliz. Yukarıdakileri gelecekte oluşturacağımız yapay-zeka ve robotların olası evrilişini ve şu anki soğukluk ve 'yapaylığın' sıcakkanlılık ve 'doğallığa' evrileceği taraftarıyım.
sezer-ozel7092
sezer-ozel7092
sezer-ozel7092
Önemli olan bizlerin evriminde gelişen vahşi duygular yerine onların evrilişinde olumlu evrensel duyguları merkeze koymayı becermek.