mimiuzay7956
astrolojinin çıkışı evet gerçekten çok saçma günlük fallar tamamen uydurma ve genellemeden ibaret ancak dikkatimi çeken şey bir burcun genel karakter tanımı nasıl tutarlıymış gibi görünüyor ?
mimiuzay7956
yoksa benim yanılgım mı ?
mehmet-ali8832
Her ne kadar çoğumuz inanmakta ısrar etsek de astroloji denen şey tamamen safsatadan ibaret. Burçlar için belirlenmiş olan karakter tanımları aslında tüm insanların hemen hemen ortak özellikleridir. Dolayısı ile karakter tanımlarının sana uyumlu olmasına çok şaşırmamalısın. Mesela diğer burçların özelliklerini de okudun mu? Mutlaka karakter yapına uyan başka burçlara da denk geleceksindir.
mimiuzay7956
aslında kısmen algıda seçiciliğe benziyor.evet hepimizde var olan özellikler ancak bazıları öne çıkar ve bir bütün olarak o kişinin bir genellemesini çıkarırsın kafanda bir ön yargı gibi burç karakterleri tıpkı bunun gibi geliyor bana
mehmet-ali8832
Astrolojiye fazla inananların aslında kendilerini o kalıplara soktuğunu düşünüyorum. Yıllar önce burçlar hakkında bir kitap okumuştum. Benim burcumu öyle bir anlatıyordu ki inanamadım çünkü resmen detaylıca beni tarif ediyordu sanki. Yıllar sonra aynı kitabı bulup, bu sefer daha bilinçli bir şekilde tekrar okudum. Gerçekten sadece benim burcuma ait detayları yakalamış gibi görünüyordu ama o detaylar dışında bir kısım şeylerin de hiç uymadığını gördüm. Başka burçlar hakkında yazılanları incelediğimde ise bazı burçlarda gerçekten kendime ait şeyler bulunduğunu fark ettim. Yani kendinizle ilgili çok uyan detayları yakaladığınızda inanmaya başlıyorsunuz ama hiç uymayan konuları fark ettiğinizde ise görmezden geliyorsunuz.
samet-simsek5114
Ben de inanmıyorum ama gerçekten genel yorumları şaşırtıcı derecede karakterimi yansıtıyor isabetli bir sallama olabilir veya herkesin kendini bulabileceği bir takım özellikler dizilmiş olabilir nabza göre şerbet örneği, şöyle bir algı var atıyorum saçları kaşımak zeka belirtisi diye paylaşım yapılıyor ve insanlar aa ben de saçımı kaşıyorum deyip kendilerini tatmin ettiği için o bilgiyi benimsiyorlar, burç yorumlarında da gayet tatmin edici şeyler yazıyor her burç bu kadar mükemmelse öylesi kötü insanlar hangi burca sahip acaba
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Yüzyıllardır insanlar kendilerini ve birbirlerini kandırıyorlar. Birbirlerini o veya bu karaktere uygun olduğuna ikna ediliyor. Arkadaşları, dostları, alisenden fertler, kitapları, gazeteleri, geleceğin bilinmezliği hep ikna etmeye çalışıyor,
Aslında yapılmaya çalışılan, tanımadığı birisini, tanıdığını sandıklara kalıplara sokmak. 12 temel karakteri 12 ile çarparak (yükselen burç) 8 milyar insanı 144 kalıba sokuyorlar. Böylece bunlara inanan sayısı artıkça, haklılıklarına olan inançları da artıyor.
Son söz: Bu eski haberdeki veriler doğru; Şimdi kim, kim?
http://www.hurriyet.com.tr/burc-hesabi-karisti-10663946
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Yüzyıllardır insanlar kendilerini ve birbirlerini kandırıyorlar. Birbirlerini o veya bu karaktere uygun olduğuna ikna ediyorlardı. Arkadaşları, dostları, ailelerinden fertler, kitaplar, gazeteler, geleceğin bilinmezliğinden endişeliler, hep ikna etmeye-edilmeye çalışıyor,
Aslında yapılmaya çalışılan, tanımadığı birisini, tanıdığını sandıklara kalıplara sokmak. 12 temel karakteri 12 ile çarparak (yükselen burç) 8 milyar insanı 144 kalıba sokuyorlar. Böylece bunlara inanan sayısı artıkça, haklılıklarına olan inançları da artıyor.
Birisine binlerce defa, binlerce koldan aynı şeyi söylemeye çalışıyorlar. Sen böylesin. Kabul et ve buna uygun davran.
Şimdi olasılığı 169'a çıkardılar. Esneklik payı... (13x13)
Son söz: Bu eski haberdeki veriler doğru; Şimdi kim, kim?
http://www.hurriyet.com.tr/burc-hesabi-karisti-10663946
mimiuzay7956
bu haberi görmüştüm gülünç gerçekten :)
hakan-k9304
İnsanlar neden bilmiyorum ama kendini bir gruba sokma eğiliminde.
Gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki büyük ihtimalle;
Genelde başarılı güzel insanların özellikleri aynı grupta olmak istiyoruz.
Mesela;
''Bak benim kan grubum Einstein ile aynı.''
''Bak benim çocukluğum ile şu dahinin çocukluğu aynı, aynı kaderi paylaşacağız.''
gibi ve benzeri şekilde insanlar kendini gruplaştırıyor.
Bu şekilde kendilerini daha iyi olduğuna inandırıyor.
Yada zeki insanların genetik özellikleri yada ...'ların özellikler gibi şeyler.
Üst insanlarında olduğu bu tür gruplara kendimizi sokarak kendimizi daha üstün hissetmiş oluyoruz.
Burç yorumlarında da genelde belli başlı herkeste olan karakteristik özellikler yazılıyor.
Özellikler genel olunca da bazı insanlar bunun gerçek olduğunu düşünüyor.
A burcunun özellikleri saçlarının hızlı uzaması gibi bir şey yazarsam,
çoğu insan saçlarının uzama hızlarını diğerleri ile tek tek karşılaştırmadığı yada ölçmediği için;
''Saçlarım hızlı uzuyor galiba...'' gibi belirsiz bir düşüncede olup, kendini bu gruba koyabilir.
Bu tür yorumlarda genelleme yapıldığı için yazılanların tutması bir tesadüf değildir.
vide-supra1191
Tutarlı gibi görünmek ile tutarlı olmak çok farklı iki durumu belirtir. Her şey tutarlıymış gibi görünebilir nereden baktığınıza ve sonsuz değişkene bağlı olarak.
murat-kaya6889
aslında ne zaman ve nerden olduğunu hatırlamadığım bir yazı vardı . orada burçların mantıklı bi acıklaması vardı ve bende inanmıştım . ki halla mantıklı geliyor. okuduğum yazı diyordu ki : burçlar gezegenlerin dünyaya göre aldıkları konumlarla belirlenir . yani atıyorum mars dünyaya yaklaştığı zaman A Burcu , venüs yaklaştığı zaman B burcu oluyorsun . yani gezegenlerin dünyaya olan mesafesi yada dizilimleri insanın burcunu dolayısla karakterine belirliyor . . bunu şöyle acıklamıştı
murat-kaya6889
aslında, ne zaman ve nerden olduğunu hatırlamadığım bir yazı vardı . orada burçların mantıklı bi acıklaması vardı ve bende inanmıştım . ki halla mantıklı geliyor. okuduğum yazı diyordu ki : burçlar gezegenlerin dünyaya göre aldıkları konumlarla belirlenir . yani atıyorum mars dünyaya yaklaştığı zaman A Burcu , venüs yaklaştığı zaman B burcu oluyorsun . yani gezegenlerin dünyaya olan mesafesi yada dizilimleri insanın burcunu dolayısla karakterini belirliyor . . bunu şöyle acıklamıştı. insanların karakterini belirleyen şeyler eğer tamamen ruhsal değilse yani karekteri belirleyen bazı genller var ise misal kıskançlık bir gen ile kontrol ediyorsa ozaman üreme hüçresi oluşturulurken geçirilen mayoz bölünmede kromozomların ayrılması safhasında (hangi tarafa hangi genin gideceği) yada kromozomlar gen alış verişi yaparken bunu hangi oranda yapacağı gibi tamamen rastlantısal olarak düzenlendiğini düşündüğümüz olaylara gezegenlerin dizilimi-yaklaşıp uzaklaşması yani çekim gücü bir şekilde etki ediyor olabilir . yani daha somut söyleyecek olursak .atıyorum mars dünyaya yaklaştığında çocuğu oluşturacak üreme hücreleri anne ve baba tarafından üretiliyorsa (cinsel birliktelik ) marsın çekim gücü böünme safhasında hücrelerdeki kromozom ayrılmaları üzerinde bir etki yapıyor olabilir. tabi günlükyorumlardaki gibi, şu burc takilerin bu hafta eline para gececek yada falanca zaman ölecek gibi saçmalıkların mantıklı bi tarafı yok .