dx-dp-h2p5357
Pistonu yazılım ike Y ekseninde yukarı aşağı hareket ettirmek istiyorum. Mesela hidrolik piston ile yukarı aşağı hareket eden bayrak direği rüzgar 5m/s2, bayrak biraz yükselecek rüzgar arttıkça ykslck
dx-dp-h2p5357
Bayrak örneği biraz tuhaf, ama benim kullanacağım sistem buna benziyor bu sistemi nasıl kurarım yardımcı olur musunuz?
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Amacınız rüzgar şiddeti ile bayrağı yükselten bir direk mi olacak? Yoksa pistonu rüzgara göre hareket ettirmek mi?
Eğer piston yazılımı ise yardımcı olamam... Ama bayrağın rüzgarın şiddeti ile yükselmesi ise pistonsuz bir sistemle çalışacak şekilde fikir üretebilirim.
Amacınız rüzgar şiddeti ile bayrağı yükselten bir direk mi olacak? Yoksa pistonu rüzgara göre hareket ettirmek mi?
Eğer piston (CNC) yazılımı ise yardımcı olamam... Ama bayrağın rüzgarın şiddeti ile yükselmesi ise pistonsuz bir sistemle çalışacak şekilde fikir üretebilirim.
dx-dp-h2p5357
amacım yazılım ile pistonun hareketini sağlamak . Yapacağım şey tam olarak bu değil ( bayrak direğinden bahsediyorum ) ama mekanizma aynı sayılır.
dx-dp-h2p5357
Ör. rüzgar hızı 5m/s2 fazla ise bayrak direği piston yardımıyla yükselecek eğer 5/ms2 düşük ise bir bir oynama olmayacak ( veya ilk duruma geri dönecek ). Bu piston hareketini yazılım ile nasıl yaparım .
dx-dp-h2p5357
Pistonsuz nasıl olabilir ?
Eğer onu bayrak ise, onu belli bir yüzey alanına sahip bir paraşüt veya kanatçık ile yönetebilirsiniz.
Paraşütün yüzey alanı belli bir rüzgar hızından sonra, bayrağı hareket ettirecek şekilde hazırlasınız. Bayrağı alt ucuna da ağırlıklar (aynı adna değil ama sırayla, mesela ip üzerine 10 sm arayla bağlanmış şekilde) bağlarsınız. Rüzgar gücü arttıkça paraşit bayrak ipini çeker, bayrak yükselir, ağırlıkta durur. Eğer rüzgar daha şiddetli eserse o ağırlığı kaldırır, bayrak yükselir, bir sonraki ağırlık sisteme eklenir, bayrak durur gibi...
Ya da rüzgar hızına göre açısı değişebilen bir kanatçık da benzer işi görür ama onun hesabı daha zor olur.
Pistonla direği kaldırmaya gelince. Rüzgar basınç uyguluyor. Bu basıncı kuvvet olarak toplayabilrseniz, büyük pistonu itecek küçük pistonu hareket ettirme de kullanılabilir. Ama verdiğiniz tanımlar ve amacınızı tarifiniz nasıl bir soru ile karşı karşıya kaldığımız hakkında fazla fikir vermiyor açıkçası.
Yazılım konusu beni aşar. CNC tezgahlarına java veya C++ ile basit yazılımlar yapılıyor. Bu dilleri bilen birisinden amacınızı ve imkanlarınıza göre bir tanım yapabilirseniz, işin sıralamasına ve algoritmasına göre size bir yazılım çıkartablir. Ama bilgim çok sınırlı , şu an tarif ederken bile hatalı bilgi veriyor olabilirim.