burtay-mutlu-shibumi-tr1695
globalhumanaction hakkında
Muzaffer Bey,
Konu hakkındaki yazışmaları buradan sürdürsek daha sağlıklı olacak.
Mimiuzay'ın sorusunun sayfa içeriği kaybolmasın diye, yazdıklarımı buraya aktarıyorum...
* Muzaffer bey, tam sizlik bir soru vardı. https://www.fizikist.com/beyin-firtinasi/34640/ Görmediniz mi?
Not: Bu arada Kitap web sayfasıyla ilgili sorunu çözdünüz mü?
Burtay Mutlu (shibumi_tr) 14 Aralık 2017
* henüz yeni geldim şimdi bakıyoryum bende , sanırım sayfa açılıyor ama ödeme sonrası şifre tek düze olarak geliyor.
muzaffer erdem 14 Aralık 2017
* Muzaffer Bey, linkini paylaştığınız sayfa silinmişti, onu da uygun olunca yenileyip, paylaşırsanız çok iyi olur.
* yeni bir domain aldım orda yayınlamaya başladım
www.globalhumanaction.com
ingilizce -almanca -fransızca ve arapça olarak çeviri yaptırıyorum, çeviri yaptırırken bir sürü yazım hatamı da düzelttim , bakalım ne kadar tepki alır. :)
* En ciddi tepki, parola korumasına olmalı bence... :-) Fikirlerinizi paylaşmak için olumusz bir yol olmuş...
* sanal satış yapayım dedim , en azından kendi masraflarını çıkartsın diye düşünmüştüm. olamazsa
onu da iptal ederim ne yapalım. :)
muzaffer erdem 15 Aralık 2017
* Muzaffer bey, tam sizlik bir soru vardı. https://www.fizikist.com/beyin-firtinasi/34640/ Görmediniz mi?
Not: Bu arada Kitap web sayfasıyla ilgili sorunu çözdünüz mü?
* henüz yeni geldim şimdi bakıyoryum bende , sanırım sayfa açılıyor ama ödeme sonrası şifre tek düze olarak geliyor.
* Muzaffer Bey, linkini paylaştığınız sayfa silinmişti, onu da uygun olunca yenileyip, paylaşırsanız çok iyi olur.
* yeni bir domain aldım orda yayınlamaya başladım
www.globalhumanaction.com
ingilizce -almanca -fransızca ve arapça olarak çeviri yaptırıyorum, çeviri yaptırırken bir sürü yazım hatamı da düzelttim , bakalım ne kadar tepki alır. :)
* En ciddi tepki, parola korumasına olmalı bence... :-) Fikirlerinizi paylaşmak için olumsuz bir yol olmuş...
* sanal satış yapayım dedim , en azından kendi masraflarını çıkartsın diye düşünmüştüm. olamazsa
onu da iptal ederim ne yapalım. :)
muzaffer erdem 15 Aralık 2017
Sanal satış zor bir konu...
Bu konuda hiç deneyimim yok. Belki önerisi olabilecek arkadaşlar olabilir.
muzaffer-erdem5978
Burtay bey iyi olmuş böylesi ,
konuların tartışılabileceği yarı özerk gibi bir şey,
:)
Özerk değil ama en azından, konuya ilgi duymayanları rahatsız etmez, ilgi duyanları da bilgilendirmiş olursunuz.
Ayrıca, daha önce haklı olarak yapılan bir sitem sayesinde, başkalarının sorularında, konuyu dallandırmamak gerektiğini anladım.
Kitapla ilgili bilgilendirmelerinizi buraya ekledikçe siz, ben-biz de takip edebiliriz.
muzaffer-erdem5978
Tüm iyi niyetimle sormak istediğim bir şey var; burada bunca bilgi sahibi arkadaşlar bu bilgilerin tamamını akademik ortamda mı öğrendiler?
Ve öğrenmeyi düşündükleri şeyler bir önceki öğrendikleri ile uyuşum halinde mi olmalı?
Muzaffer Bey,
İnsan sürekli öğrenir. Hızları farklı olsa da öğrenirler. Ancak öğrenirken, bir bakıma zihinsel tasarruf diyelim, önce öğrendikleri ile uyumlu olanlara değer verirler ve hatırlarlar. Uyuşmayanları ise göz ardı ederler.
Bu bilgilerin tamamı akademik ortamdan gelmiyor. Aileden ,arkadaşlardan, çevreden ve hatta toplumdan da geliyor. Günümüzde buna güçlü bir araç olarak internet de eklendi.
Ancak bilgilerin doğruluğu ya da yanlışlığı aynı kesinlikte değil. Doğru bilgiye ulaşmak ve doğruluğunu saptamak zor.
Standart insanlar, bunu genellikle kendi yargı ve mevcut bilgilerine göre yaparlar. Biraz daha üst seviyede olanlar ise, şüphe ile karşı bilgilerle kıyaslayarak yapar. Ama bu bile yeterli değildir çünkü kıyaslama bile şahsi yargılarımızdan kurtulamaz.
En net ve doğru bilgi, bilimsel yöntemlerle sağlanan ve doğrulanan bilgidir. Yani matematiğe uyumlu olacak, test edilebilir olacak, başkaları da aynı sonuçlara ulaşıyor olacak. O zaman üretilen bilgiye doğru diyebiliriz.
Benim "söylediğim ya da yazdığım doğru" demekle , herkes için "doğru" olmuyor. Sizin için sadece "doğru" oluyor. Diğerleri de deneyip, benzer sonuca ulaşırlarsa, doğruluğu genellenmiş oluyor.
Artık gerisini siz değerlendirin.
muzaffer-erdem5978
Burtay bey söyledikleriniz , kesinlikle doğru, peki bu süreç hep böyle bilindik bir şekilde mi sürer, mesela herkes kendisinin farklı düşündüğünü ve bu farklı düşünmesi yüzünden ,diğer bireylerden farklı olduğu kanaatinde olur sürekli .Peki genellemenin dışında olduğuğunu zannederken neden o çizgiden asla uzaklaşamaz, bu birazda sürü psikolojisine girmez mi?
Farklı olmak ,bilindik çizginin dışınıda gözlemlemeyi gerektirmez mi?
Eğer her bilgi bir önceki bilginin izini sürecekse bunun neresi yeni olur._?
Ben burada çizginin hiç alakası olmadığı yerlerden anlatım yapıyorum,zaten anlattıklarıma da kanun yada mutlak doğru demiyorum,dikkat ederseniz sürekli "öngörülerim" tabirini kullanmaktayım,üzerinde ısrarla durduğum konuların irdelenmesini istiyorum, bu sözünü ettiğim şeylerin dediğiniz gibi matematik ile sınanmasını talep ediyorum,yani konuma ilgi gösterilsin istiyorum.
Yoksa dediğim fizik kanunudur gibi bir dayatmam hiç olmadı. Ama üzerinde çalıştığım, "elektrik nedir?,Karadelikler, " gibi konularda mevcut anlatımların beni ikna etmediğinin de bilinmesini isterim ve bu konuların da benim anlattığım konularla kıyaslanarak tekrar irdelenmesini arzu ederim.
Saygılarımla...
Muzaffer Erdem
Muzaffer Bey, Çoğunluğun ve eskilerin söyledikleri fazla tartışılmadığı için gelenekler ve görenekler oluşmuş. Toplum hayatını biçimlendiren bir alışkanlıktan söz ediyoruz.
Bilimde işler biraz daha sorgucu olmayı gerektiriyor. Herkesten farklı düşünmek veya algılamak sorun değil. Hatta onlar toplumlar için , farklı bir gözle bakabilmeleri için renktir, avantajdır.
Sizin konunuza gelince, düşüncelerinize katılmadığımı biliyorsunuz. Katılmamam, öne sunduğunuz varsayımın, mevcut bilgilerimle uyuşmamamsından kaynaklanıyor.
Burada sizden kaynaklanan iki sorun var. İlki, düşüncelerinizi genel kullandığımız terimlerle ve yaklaşımların altında sunmuyorsunuz. Ne dediğinizi anlamak için on tane daha yeni kavramı anlamak ve içselleştirmek gerekiyor. Belki siz içselleştirdiğiniz için anlaşılır ama, o kavramlar ve terimler, bu kullanışları ile yabancı.
Genelde kullanılan kavramların altında kulanmanız gerekiyor. ki biz de bağlantıları anlayabilelim, görelim.
İkincisi ileri sürdüğünüz varsayıma, tamam matematiksel olmasa da sözel, bilimsel destekleyici kanıtlar sunmalısınız. Tamam matematik uygulayalım da, neresinden tutup uygulayacağız. Nereden başlayacağız. Hiç bir fikir vermiyor. Sizinde yok ki, önermiyorsunuz.
Sonuçta ele aldığımız şey, doğa, evren. Her şey içiçe ve birbirine bağlantılı.
Bunların ilgili olanlarının varsayımınızla nasıl çalıştığını ve uyumlu olduklarını göstermelisiniz. Ki biz de rolünü ve yerini anlayabilelim.
Önce siz kendiniz onlarla kıyaslarsanız, örneğin "işte karadeliklerdeki olay ufkuna, düşüncemdeki karşılığı şudur ve şöyle işliyor..." gibi, biz ondan sonra daha tutarlı açıdan ele alabiliriz.
Gene düşüncenize katılmayabiliriz ama en azından zihinlerimizde, sizin dünyaya bakışınızdan bir iz, eser, katkı kalacaktır.
Düşüncelerini sadece kendilerine sakladığı için, bu kadar iz bile bırakamayan milyarlarca insan var.
muzaffer-erdem5978
Sn.Burtay Mutlu (shibumi-tr) ;
Söylemlerimin öngörü olduğunun tekrar altını çizmek istiyorum.
Ben buralara kadar sadece mevcut bilindik kabul edilmiş fizik ve uzay tariflerini kendimce araştırarak başladım.
Şahsıma ait herhangi bir deklarasyon niteliğinde bir anlatımım yok.
Tek istediğim siz değerli prefosyonel ve amatör bilim insanlarına sadece irdelemeleri amacıyla öngörü sunmakdır.
Siz bu öngörüleri ister incelersiniz ister incelemezsiniz,bu tamamen sizin insiyatifiniz de olan bir şeydir.
-Bence hiç katılmasanız da alıcı gözüyle bir inceleyin yazdıklarımı.Mutlaka bir yerlerinde size hitap eden bir şeycikler olabilir.
Saygılarımla.
Muzaffer Erdem
muzaffer-erdem5978
Bu arada kitabımın basılı kitabıda var İstanbulda iseniz size getirebilirim.
:-) Başka şehide yaşıyorum. İstanbul'u görmeyeli 16 yıl oldu... Kitabınızın online kopyasını (şifresiz veya metin halinde) okuyabileceğim sadece.
Yoruma gelince, kendi kısıtlı bakış açımla varacağım sonuçlar olur. Farklı bir bakış açısı olması nedeneiyle ilgi görebilir.
Görmese ne olur? Önemli değil. Muzaffer Erdem'den bir nefes nida olur cihana...
muzaffer-erdem5978
teşekkürler
burtay-mutlu-shibumi-tr6061
Muzaffer Bey, Epeydir sesiniz çıkmıyor.
Bir selam vereyim dedim.
Dilerim sağlığınız, sıhhatiniz iyidir.
(Bu arada eksilere göre birisi bana kafayı fena takmış :-)