mimiuzay7956
uyku ile bir takım meraklarım var
mimiuzay7956
bazı insanlar çok zor uykuya dalar hatta aklından uyumak geçer ama beden tam tersini zorlar.bazı insanlar ise kafayı yastığa koyar koymaz uyur hatta bir anda aniden uyur ve sık sık uyansa da hemen tekrar uyuyabilir.bazı insanların uykusunun ağır olması bazılarının ise hafiftir.kimisi rüyalarını hatırlarken kimisi günlerce hatırlamaz.kimisi uykusunda konuşur.kimisi her gün kabus görür.bu ve bunun gibi pek cok farklılıklar var ve ben bu konuyu gerçekten çok merak ediyorum..
muzaffer-erdem5978
Doğrudan doğruya nefes alma durumu ile alakalı bir şey.
En ufak bir nefes dengesizliği uykunun bozulmasının yanında eğer uykuyu bozamıyorsa yada kişinin uykusu bu tür nefes zorlanmalarına bile tepki veremeyecek kadar ağırsa , oksijenden mahrum kaldığı her saniye kabus görür, bu kabuslar bazılarının ileri-görü denilen kehanet durumuna da varabilir.
-Daha da ilginç olan bir durum var ki , bu türlü problemli uyku ve kabus görme alışkanlığı olan
kişiler ölümleri esnasında da aynı durumu sürdürebilir son bir iki dakikayı iç dünyalarında sonsuz hale getirebilirler.
-Yanı bu konu çok su kaldırır Sn.mimiuzay
Saygılarımla...
Muzaffer Erdem
mimiuzay7956
Gerçekten sırlarla dolu bir konu..sanki uyku alemi baska bir boyut ve gecmesi imkansiz gibi.kabusların oksijen almamizla ilgili oldugunu ilk defa ogrendim
muzaffer-erdem5978
Oksijenin en süratli ve yoğun kullanıldığı organ beyindir,
Beyin hücreleri vücudun diğer organlarında ki hücrelere göre kesinlikle çalışmayı durdurmayan tek organdır,Kalbimizin sürekli çalışıyor olması şaşırtmasın zira kalbimizin çalışması organ bazındadır, kalp hücreleri de diğer hücreler gibi oksijen sarfıyatı beyinle kıyaslanmaz.
Tamamen anlık oksijen tüketen beyin hücreleri oksijen gelişi bittiğinde en son oksijen molekulü bitene kadar çalışmaya devam eder,Bu arada bu çalışmalar normal hayatın ötesinde şeylerin görünmesi olarak tezahür eder, Ölüm de bu kriterde ele alındığında kendisini eğitmiş ve öldüğünü kabul edebilen bireylerde sınırsız zamanın yaratılabileceği anlamını beraberinde getirir.
Tabii bu anlattıklarım kendini eğitebilenler ve ölümü kendi bünyesinde kabul edebilenler için geçerli teori,Yani mutlak sabır gerektiren bireyin kendine özel bir durumu.
Kaldı ki bu özellikleri geliştirememiş bireylerin bırakın "CENNET" e gidebilmelerini,"CEHENNEM"i bile göremeyecekleri aşikar.
Yani çok büyük bir insan grubu Kuran-ı Kerimde yazdığı gibi" -Şüphesiz hepiniz BANA döndürüleceksiniz- Ayetinde yazdığı gibi sessiz - sedasız özlerine geri dönecektir.Sadece cüzzi bir kısım kendisini yargılayabilecek,ve cennet-cehennem seçeneklerini görebilecek bir bilinçle sonsuza dek iç dünyalarını oluşturabileceklerdir.
Saygılarımla...
Muzaffer Erdem
mimiuzay7956
bakmak isterim tabiki.baya entersanmis uyku halin bense tam tersi cogu zaman ruyalarimi hatitlayamiyorum.merak ettgim acaba hafizamin güclü olmamasindan kaynakli mi bu ruyalarim fazla hatirlayamam..hatirlayanlarin hafizasi daha mi gucludur
murat-kaya6889
Simdi walla paralel evreni bilmem ama frued' a gore ruyalar gun icerisinde yapmak isteyipte yapamadigimiz isteklerimizin bir sekilde yanasimalaridir. Ve hatirlamadigimiz ruyalarimizda ahlak ilkelerimizle celisen isteklerimizin yansimalaridir. Cunku bilinc altimiz bu ahlak ilkelerimizle celisen Isteklerin yansimalarini mumkun oldugunca silmeye Calisir ,bu yuzdende ruyayi unutmayi secer . fruedin blog adresini verebilirim istersen . ;)
murat-kaya6889
Walla simdi paralel evreni bilmem ama freud' a gore ruyalar gun icerisinde yapmak isteyipte yapamadigimiz isteklerimizin bir sekilde yansimalaridir. Ve hatirlamadigimiz ruyalarimizda ahlak ilkelerimizle celisen isteklerimizin yansimalaridir. Cunku bilinc altimiz bu ahlak ilkelerimizle celisen Isteklerin yansimalarini mumkun oldugunca silmeye Calisir ,bu yuzdende ruyayi unutmayi secer . freud'in blog adresini verebilirim İstersen ;)