mimiuzay7956
Bir kaç gündür buna benzer haberler çarpıyor gözüme sizin fikriniz nedir ?
mimiuzay7956
Haberde ; Paris'te bulunan Descartes Üniversitesi'de çalışan bir araştırma grubunun Frointers in Physiology'de yayımlanan araştırmasına göre insanlık atletik yaşam, boy ve yaşam süresinde zirveye çıktı. Araştırmacılar insanlığın yaşam süresinin daha fazla artmayacağı görüşünde birleşti. denmiş.bence cok tartismali bir konu bu sizce bunu kesin olarak hesapyalabilirler mi yalnizca uzak bir tahmin mi yapabilirler.
hakan-k9304
İnsan türü olarak dünü yarınına tutmayan bir türüz.
Yarın ne yapıcağımız belli değil, kendimizi geliştirebiliriz. Yada yok olabiliriz.
Bu hesaplamaların tahmini oldugunu düşünüyorum, çünkü canlıların genomu tamamen değişebilir. Bunu çogunlukla çevresel faktörler belirler.
Yani yarın ne ile karşılaşacağımız Çok Belirli olmadıgı için kesin bir sonuca ulaştıklarını sanmıyorum.
Konu ile ilgili bilgim yok. Bu konu hakkında açıklama yapan kişilerin ne tür verileri oldugu hakkında da bilgim yok. Konu ile ilgili link bırakırsanız çok teşekkür ederim
mimiuzay7956
http://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/bilim-insanlari-insanlik-yasam-suresinde-zirveye-ulasti/
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Doğa'yı gözlemleyin. Her ne kadar kendimizi çok özel sansak ta, doğanın gereğinden fazla üreyen ve kaynak tüketen canlı türlerine uyguladığı mekanizmaya bakın...
Bence, doğadaki canlılığın tek temel amacı vardır. Geri kalanı bunun devamı üzerine kuruludur. Genetik kodda depolanan bilginin korunması". Bu amaçla canlı türünün doğayla uyumlu yaşayabileceği bir sayının üstüne çıkması, hep o canlı türüne ve diğerlerine uzun vadede zararları olmuştur.
Seyrek nüfus= bol kaynak= uzun yaşam
Yoğun nüfus_kısıtlı kaynak= kısa yaşam (Doğal yolları; salgın hastalık, kısırlık, cinsel sapmalar... Sosyolojik yolları; terörizm, savaş, şovenizm, kötü yaşam koşulları...)
İnsanların yaşamını uzatmak mümkün olsa, bunun insanlığa faydası ne olacak? Uzun yaşamak isteyenler çoğunluk olunca, mevcut kaynaklar kime yetecek?
O yüzden bu tür haberleri sadece yanıltmaca, psikolojik olarak hazırlama olarak görüyorum.
Yaşlıların daha erken öleceğini çünkü havaların ısınması ile bağışıklıklarının yetersizleşeceğini iddia etmiş.
Bu bakış açısının kabul gördüğünü farz edelim. Değerlendirelim. Bu durumda, ortalama yaşam süresi 82.3-84.1 aralığından aşağıya ineceği için, sosyal güvenlik sistemi maksimum 75'e kadar (Şu anki gibi) ayarlanabilir. Bu yaştan sonrakilere sağlanan ekonomik kaynakların kısıtlanması ve bunun toplumca da mazur görülür hale gelmesi demek oluyor. Devlet açısından ise milyonlarca Avro tasarruf anlamına gelir.
Bu kaynaklar ise yeni bireylere ve göçmenlere eğitim, adaptasyon, kalifikasyon ve sağlık alanlarında daha fazla imkan sağlayacaktır.
"Yaşlıları kaderlerine bırakın, nasıl olsa zaten öleceklere getiriyor, bu haber bence... Çünkü iş imkanları ve ekonomik kaynaklar mevcut nüfusa ve demografik yapıya yeterli sosyal refah zaten sağlayamıyor...
İşin komik yanı, eğer insanlık uzaya açılacaksa, hele bilginin elektronik ortama kaydedilip, aktarılma paylaşılma imkanının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde, uzun ömürlü nadir bilgelerden ziyade, kısa ömürlü, şartlara çabuk adapte olabilen ve bu değişiklikleri gelecek kuşaklara aktarabilen insan türlerine daha çok ihtiyaç olacak.
Bu tür haberler bence spekülatif. Eğer dünya da kalırsak, doğanın/insanlığın uygulayacağı çözüm var karşımızda...
Kalmaz isek, bu enerji başka bir alana kanalize olacak. Belki o zaman uzun yaşam, zenginler için, bir ayrıcalık olabilecek.
muzaffer-erdem5978
Hakan K. ye katılıyorum bir günü diğerini tutmayan bir tür hakkında genelleme yapmak çok zor.
Aynı türün ; aynı anne-babadan olan aynı özellikleri taşıyan iki ferdinden biri 40 yaşında vefat ederken diğer kardeşi 85-90 yaşına kadar yaşayabiliyor.Yani her konu hakkında bilimsel çalışma olabilir de iş insanoğluna gelince çok zor, fol yok fos yokken ölebilme yeteneğine sahip olduğumuz gibi, hiç özen göstermediği halde 100 yaşını görenlerimiz var,
bence ;
1. şart şans
2. şart dengeli yaşam
3.şart biraz bohem yaşayabilmek,
bu şartları uzatmak mümkün ama belki bu şartlarda pek çok kişi için geçerli olmayabilir.
Uzununu - kısasını bilemem ama mutlu yaşamak en güzeli.
saygılarımla.
Muzaffer erdem
Muzaffer bey, tam sizlik bir soru vardı. https://www.fizikist.com/beyin-firtinasi/34640/ Görmediniz mi?
Not: Bu arada Kitap web sayfasıyla ilgili sorunu çözdünüz mü?
muzaffer-erdem5978
henüz yeni geldim şimdi bakıyoryum bende , sanırım sayfa açılıyor ama ödeme sonrası şifre tek düze olarak geliyor.
Muzaffer Bey, linkini paylaştığınız sayfa silinmişti, onu da uygun olunca yenileyip, paylaşırsanız çok iyi olur.
muzaffer-erdem5978
yeni bir domain aldım orda yayınlamaya başladım
www.globalhumanaction.com
ingilizce -almanca -fransızca ve arapça olarak çeviri yaptırıyorum, çeviri yaptırırken bir sürü yazım hatamı da düzelttim , bakalım ne kadar tepki alır. :)
En ciddi tepki, parola korumasına olmalı bence... :-) Fikirlerinizi paylaşmak için olumusz bir yol olmuş...
muzaffer-erdem5978
sanal satış yapayım dedim , en azından kendi masraflarını çıkartsın diye düşünmüştüm. olamazsa
onu da iptal ederim ne yapalım. :)