ahmet-bilal2378
Rüya gibi bir halüsinasyon yaratan bir Uyuşturucu kullanan herhangi bir insan hala uyuşturucunun etkisinde iken öldürülürse bilici hala uyuşturucunun etkisinde kalır mı?
kemal-bay-hickimse7261
Sorunuzun daha olgunlaşmış ve benimde kendine bir süre önce sorduğum hali sanırsam şu:
" İnsan rüya görürken ölürse nereye gider ?
Bilinç, rüyadaki döngüye takılı mı kalır yoksa hayatımız, bedenimizden ayrılırken son kez zihnimizi yoklamaya zaman bulamadan söner gider mi ?
hic-kimseyle-tartismaz9132
Deneyen birisinden öğrenmek lazım.
ahmet-bilal2378
Tamam ben bi deniyeyim sonra size haber veririm :D
batikan-muratgul5666
Bunun fizikle alakası yokki
nedim-garip2805
çok zor bir soru bence.....ben insanın bedeninden ayrı bir bilincinin olabileceğini düşünüyorum...eğer böyle bir şey varsa bu dediğiniz olabilir...hepimiz yaşayıp görecez :) yada yaşamayıp göremicez :) bu konularla ilgili değişik kitaplar yazılmış eskiden rüyalar alemi yok melekut alemi vs tam hakim değilim kusura bakmayın ama oralarda bişeyler bulabilirsiniz belki ...eskide yaşamış islam alimlerinin böyle değişik konuları ele aldığını biliyorum ama ayrıntılı okumak lazım belki de deneyselleyebilirsiniz...adamlar bilinci berrak hale getirmek için yalandan uzak durup gece namazı vs şeklinde ibadet edip ki daha pek çok tavsiyeye uyup bu tarz merak ettikleri fizik ötesi konuları denemek istemişler...ayrıntılı okumak bakmak lazım...