murat-s2510
Sizce zaman var mı? Ben bazen olmadığını, sadece yaşamı kolaylaştırmak için insanların uydurduğunu düşünüyorum. Her şey aynı sadece değişken olan olaylar olamaz mı?. Zamanın ispatı var mı?
kemal-bay-hickimse7261
Hücrelerini oluşturan atomlar titreşmeye, hareket etmeye devam ettikçe ya da galaksileri oluşturan atomlar 4 temel kuvveti iletip, evrenin " hareket " etmesine olanak sağladığı müddetçe; evet zaman senin ya da benim iradem dışında var olmaya devam edecek. Tıpkı bizsiz milyarlarca yıl var olduğu gibi.
murat-s2510
Tamam ama titreşen atomlar hep ayni zaman diliminde titresiyor ve yasamda (dunyada veya uzayda) sadece olaylar değişiyor olamaz mı sizce?
vide-supra1191
İncelenen tüm olayların belirli bir yönde ilerlediğini ve seçilen herhangi iki durumdan hangisinin daha önceden gerçekleşmiş olduğunu anlayabiliyor hatta denkleme dökebiliyor olmamız, zaman olgusunu denkleme katabilmemizden kaynaklanıyor. Olayların kendiliğinden ve rastlantısal olarak değiştiği fakat zamanın olmadığı bir durumda bir eylemin sonsuz sonucu olabilir. Bu sonsuz durum içerisinden hangi sonucun daha ağır basacağı ve diğer olasılıkları imkansıza indireceğini söyleyen gerçekliği de zaman olarak adlandırdığımız nehir belirliyor olsa gerek.
kemal-bay-hickimse7261
Eğer evrendeki tüm atomlar ve o atomları oluşturan atom-altı parçacıklar aynı frekansta ve aynı ahenk içinde titreşseydi; o zaman birbirinden farklı kuvvetler ve birbirinden farklı elementler ortaya çıkabilir miydi ? Hareket, değişim, zaman, durağan olmayan statik bir uzay-zaman...
kutsal-bilge1490
Elinizi yanan çakmak üzerine tutun. Sonra zaman'ın olmadığını, uyduruk bir şey olduğunu kabul edin...
Bu durumda, uyduruk zaman gösterir saate göre, elinizi ateş üstünde 20 saniye ve 20 dakika tutma arasında fark olmamalı.
batikan-muratgul5666
Gençler bugün kursa giderken ; yemin ederimki yolda yürüyorum tüm arabaların farlari yanıyor insanlarin cogu yere bakiyor donmuş erkek kadin farketmez yanlarına gittim korkarak mümkün degil .. nefes almıyordu .. Yaklaşık 15 saniye gibi bir süre devam etti . Neredeyse ağlayacaktım . Yemin ederim...