kemal-bay-hickimse7261
İnsan rüya görürken ölebilir mi ? Eğer bir insan rüya görürken ölürse; bu durumda o insanın zihni o rüyada sonsuz bir döngüye mi girerdi yoksa --
kemal-bay-hickimse7261
Yoksa o zihin daha ölümün farkına varmadan maddi ölümü mü deneyimlerdi ? Ölümün tam anlamı ile " farkına varmamız " için kişisel olarak ölmek zorunda mıyız ?
enes-akin2066
bir insan ruya gorurken ölurse oldugunu farketmez fakat ruya sonsuz donguye girmez bence. demek istedigim ruyanin ortasinda ölurse ruya orda biter ama o insanin artik zihni olmadigi icin öldugunu de farketmez ondan önce ruyada oldugunu da. yani sanki hic varolmamis gibi olur diye dusunuyorum ben
ibrahimmutlu-bakac3374
Siz nasıl fizikçisiniz? Bunlar subjektif konular
kemal-bay-hickimse7261
Birincisi ben fizikçi değilim.Ama profilimde sorduğum sorulara bakarak bile sizin olduğunuzdan 100 kat daha fazla fizikçi olduğuma emin olabilirsiniz. İkincisi bazı alanlar dışında istediğim konuda soru sorarım ve cevap vermek ya da vermemek sizin kararınızdır.
omer-karanlik-profil5833
sitenin adı fizikist olabilir lakin yukarıda kategoriler kısmında biyoloji-soru cevap gibi kısımlar var...
kemal-bay-hickimse7261
Neden mümkün değildir açıklar mısınız ?
kemal-bay-hickimse7261
Fakat ben mümkün değildir ya da mümkündür demedim, siz dediniz. O yüzden kesin yargıya varan siz olduğunuzdan dolayı sizin bir açıklama yapmanız gerekir.
kemal-bay-hickimse7261
Lucid rüya denilen şeyin ne olduğunun ve mümkün olduğunun farkındayım. Bir cümlenizde rüyada ölüm astral seyehat ile gerçekleşir demişsiniz fakat devamında böyle düşünmüyorum demişsiniz ve bu anlamsal çarpıklığa yol açmış. Diğer yandan size göre Lucid rüya görebilen sanırsam sıradışı oluyor. Neden rüyasını kontrol edebilen sıradan olmama özelliği kazanıyor biraz anlatır mısınız ? Lucid rüya deneyimlerinizden bahsedersenizde sevinirim.
omer-karanlik-profil5833
tartışmanızın dışında;
@kemal (hiçkimse);
bir yerlerde bir makale okumuştum ama şu an bulamadım...bazı kimyasallar ile ölüm durumuna benzer bir durum oluşturulabildiğini söylüyordu makale...kalp atışının dakika da 2 veya 3 atıma kadar yavaşlatıp böyle yarı ölü bir durum oluşturabiliyorlardı...
ayrıca koma vakalarında da yarı ölü bir durumu tecrübe edinildiğini düşünüyorum...
tabi insan fizyolojisi konusunda siz benden daha bilgilisiniz belki koma durumuna girip çıkmış bir kişi ile konuşma şansınız olursa bazı şeyleri açıklayabilir...
kemal-bay-hickimse7261
@Can Yılmaz
Birincisi sen kimsinde ben senin yazılarında hata arıyayım. Neden böyle bir gayem olsun. " .Diğer bir şekilde rüyada ölüm astral seyahat ile gerçekleşir " Ne eksik ne fazla direk senin dediğin şey. Şimdide ben öyle bir şey demedim diyorsun. Ve evet blog yazılarınızdan falan sıradan olmadığınız baya belli oluyor. Çok enterasan yazılar gerçekten... Siz haklısınız cevap vermeyin.
@Ömer
Makaleyi bulabilirsen çok sevinirim. Kalbin dakikada belli atım sayısına düşmesi dediğin gibi teknik olarak ölü olarak sayılıyor. Ama benim ilgimi çeken beynin durumu. Beyin ölümü gerçekleşince de insan yaşayan bir ölü sayılıyor çünkü bizi biz yapan her şey o 1.5 kg'luk şey. Koma durumu hakkında da tartışmıştık sanırsam. Bence; ölümün algılanamayışı ve açıklanamamasının getirdiği bir çok soru var. En önemlisi de ruh tabi ki. Sizce ruh var mıdır yoksa fiziksel ölümden sonra bir hiçliğe mi gidiyoruz ?
omer-karanlik-profil5833
ruh; öyle kutsal kitaplardaki gibi bir tanımım değil benim ruh anlayışım...
bir ara ben bir soru sormuştum canlılık veren güç nedir diye..mesela bir kaya parçası neden canlı değil de bir karbon yığını :) canlı diye_?
bize canlılık veren enerji diye tabir edebilirim ruhu...ve bildiğimiz üzere enerji yoktan var vardan yok edilemez ancak dönüştürülebilir ;) bu bağlamda sanırım hiçliğe gitmeyiz gibi geliyor bana
omer-karanlik-profil5833
makaleyi bulamadım okumamın üstünden rahat 4-5 yıl geçmiştir...
aklımda kalanlar ise bu tecrübeyi yaşayan kişiler müthiş bir dinginlik ve huzur içinde olduklarını söylemiş büyük çoğunluğu...hatta bazıları oda da konuşulanları harfi harfine oradaki araştırmacılara söylemiş...