pyskophat2791
Beyin travmaları geçiren bireylerin bazıları insanüstü becerilere sahip oluyor ?
pyskophat2791
Tıp literatüründe bilinen 30 civarı vakada, beyin travması geçiren sıradan insanlar, bir anda neredeyse insanüstü beceriler geliştiriyor : sanatsal deha, matematik uzmanlığı, fotografik bellek gibi. Örneğin : Daniel Tammet, kapkaççılar tarafından öldürülesiye dövülmüştü. Şu anda bu kişi, fraktal denilen karmaşık geometrik desenleri elle çizebilen tek insandı ve pi sayısında hata tespit ettiğini öne sürüyordu.
pyskophat2791
Sizce bu nasıl olabiliyor ? :/
kemal-bay-hickimse7261
Tıpta bu tarz vakalar " patolojik olgular " ya da " anormali " olarak tanımlanıyor. Az sayıda olsada göz ardı edilemeyecek vakalar var. Bu vakalara istisna diyemiyoruz fakat diyer yandan bu vakaların mucize olduğunu düşünen insan sayısı da az değil. Daha çok dindar ve güçlü inançları olan insanlar buna daha yatkınlar. Ben mucizeye inanmıyorum şahsen. Mucize, sistem hakkında ki yetersiz bilgisizliğimizin yol açtığı bir durum. Açıklayamıyor oluşumuz ya da deneyimleyemiyor oluşumuz kesinlikle dar algımız ve dar bilgilerimiz yüzündendir de diyecek kadar ileri gidemiyor insan.
Nasılına ilişkin bir araştırma yapmadım fakat kendimce bir fikir yürütecek olursam; Bu vakalar çoğunlukla koma ile ilişkilidir yani insan beyninin çok farklı bir bilinç seviyesinde olduğu bir seviye. Belkide bu seviyede insan zihninin, kendini değiştirebileceği ya da geliştirebileceği bir zihinsel gerçeklikte bulunma olasılığı olabilir. Bunun dışında düşük ihtimalde olsa beynin anatomisinin dış etkenler tarafından etkilenmesi.
sibel-atasoy7289
Bilincin kısa süre kapanması hallerinde (gece uykusu, narkoz vs gibi) bile bedenin kendini iyileştirdiği, bir çeşit defragmantasyon yaptığı biliniyor artık. Olayın travma boyutunda belki bu işlemin de ötesine geçen bazı fonksiyonlar devreye girip, bazıları saf dışı kalabiliyor.Bütünlüğümüzün sadece fizik bedenin organlarından ibaret olmadığı, daha doğrusu bana göre fiziksel yapının 3 boyuttaki işlemlerinin ötesinde çok boyutlu ilişkiler içinde olduğuna dair veriler var.