pyskophat2791
SAF ENERJİ VAR MIDIR ?
muzaffer-erdem5978
Önce enerji nedir sorusunu öğrenmek ve sonra , safı , saf olmayanı var mı diye bakmak lazım.
a-) Enerji nedir = Kuark uzerinde tek uzayın yaptığı hissedilebilir ve gözlemlenebilir basınca enerji denir. Bu enerji membaından çıkan kuarkın olabilecek en büyük kütleye sahip olmasından ötürü ısı ve hız olarak en üst seviyededir . Kuarkın membaadan uzaklaşmasıyla kütlesi küçülür buna mukabil üzerinde oluşan tek uzay basıncı azalır ısısı ve hızı düşer,
b-) Elektrik nedir= Dış manyetik alan esasına göre dönen ortası mıknatıslı bakır sargılı dinamo , bakırın içinde bulunan tüm kuarkların kütlelerinin genişleyip yörüngelerinin genişlemesi ile üzerlerinde oluşan tek uzay basıncı artar , bu yörünge genişlemesi sari bir şekilde temas ettiği tüm iletkenlerde kullanım noktasına kadar devam eder, çoğu bu sari genişlemenin sonunda normale dönerken çoğu akım ise topraklama yolu ile zemine aktarılır.
Bunların arasında başkaca yakıt olarak kullanılan çeşitli enerji oluşturan kaynakların bulunmasına rağmen oluşacak enerji türü anlattığım enerji oluşumu ile nihayet bulur.
kemal-bay-hickimse7261
@muzaffer, peki o kuark neyden oluşuyor ? Kuark üzerine basınç yapay " uzay " neyden oluşuyor ? Enerjiyi açıklarken kütlenin kendisini kullanmayı hangi mantığa dayandırıyorsunuz ?
muzaffer-erdem5978
Tek uzay diyelim , evren diyelim , adına her ne dersek diyelim , kendisinin dışında kullanabileceği materyali olmayan bir akıldan bahsediyorum , kendi içinde çeşitli davranışları olan , acelesi olmayan
zamana ihtiyaç duymayan , kendisini sağımlayabilen , sayısız küçük uzaylar oluşturan ve bunlarla hem maddeyi hem enerjiyi oluşturan ,aynı anda etken-edilgen olabilen ve kesinlikle herhangi bir şekilde normali olmayan bir olabilen her şeyin tamamından bahsediyorum .
Kendinden sağımladığı küçük uzay parçalarına yaptığı pres onlara ışık hızında hareket imkanı verirken aynı zamanda o pres kuarkların cüssesi oranında ısınım hissettirmelerini sağlıyor , aynı zamanda ışığın oluşumu başta olmak evrende görebileceğimiz her şeyin yapı taşını oluşturuyorlar.
Gelelim kuark ve uzayın neyden oluştuğuna , ihtimaller muhtelif sırasıyla ;
1-) Hiçlik
2-)Karanlık (enerji)
3-)Görünmeyen akıl
4-)Asla bilemeyeceğimiz bir üst belleğin hayali
Bu ardışık ihtimaller artırılabilir , şu anda içinde bulunduğumuz evrende enerjiyi anlatabileceğimiz en aklı başında tarif sanırım benim tarifim.
kemal-bay-hickimse7261
Enerjinin temelini oluşturduğunu varsaydığınız " şeyleri " bile kendiniz tanımlayamıyorsunuz. Bu yüzden enerjiyi, bu tanımlayamadığınız ve açıklayamadığınız şeyler ile açıklamaya çalıştığınızda göz ardı edilemez bir çarpıklık ortaya çıkıyor. Enerji tanımınız temelsiz 100 katlı bir bina gibi açıkcası.
muzaffer-erdem5978
Enerjiyi tanımlayamadığım , sizin iddianız , kaldı ki ne enerjinin ne olduğuna dair aklı başına bir tarif yokken , ne de elektriğin ne olduğunu ve ne olamayacağını anlatan bir tarif yokken , ısrarla sizi tatmin edecek bilimsel bulguları , sizden birileri tarafından değil de , sizinle uzaktan yakından alakası olmayan , yaptıkları her türlü eylemde ali_menfaatlerini her şeyin üstünde tutan ,sadece emperyal anlamda değil anladığım kadar fikirsel anlam da bile sindiriciliğini, yalan yanlış savlarla canlı tutan emperyalizme hiç arz etmediğim halde hayretle bakıp duruyorum.
-Enerji oluşumunu gerçekleştiren "ŞEY"in daha ne olduğunu bile bilemediğimi bir övünçmüşcesine sormanız , başından beri kafanızda ki şablonun ben ve fikirlerime pek de uygun olmadığı başından beri ayan beyan belli ediyor olmanız , beni sadece bundan sonra bu ülkede bir şeylerin peşinde koşan diğer araştırıcı ve bulucuların neler çekeceğini anladığımdan ziyadesi ile üzmektedir.
Evet ben o meçhul şeyin ne olduğunu bilmiyorum , ama o meçhul kara ve sonsuz şeyin neler yapabileceğini iyi biliyorum.
Bu arada birileri bir şeyler anlattığında ,anlatılan şeyler , sizin bildiklerinizle örtüşmüyorsa ,o söylenenlerin mutlaka yanlış olması mı gerekir? Ya size iptidai dönemlerde yarım yamalak anlatılan teoriler yanlışsa , ama görüyorum ki , binlerce yıl da geçse insan oğlu hep ilk öğrendiğinin doğruluğundan asla vazgeçmiyor. Bu Dünyanın dönebileceğine asla inanmayan kilisenin tavrına ne kadarda benziyor.
Ne kadar garipdir kiliseler artık bu tip konulara asla mudahil olmuyorlar ama anladığım kadarıyla eski köhne fikirlere duydukları kutsi bakış , reel karnasyon anlayışında olduğu gibi hala daha bir yerlerden sinsi sinsi kendini göstermeye devam ediyor.
Saygılarımla.
Muzaffer Erdem
kemal-bay-hickimse7261
Bilimde sen, ben, o yoktur. Elin adamı, elin gavuru ya da elin ideolojisi de yoktur. Size sadece basit ve ima olmayan bir soru sordum çünkü yaptığınız tanım sağlam gelmedi. Buna hitaben sadece " bilmiyorum " diyecekken verdiğiniz cevabın cevabın ne kadar yersiz olduğunu görmüyor musunuz ? Fikirlerinize katılmıyorum olabilir ama bu saygı duymadığım anlamına gelmez. Bir daha ki zaman size ya da fikrinize sorulan soruyu bir saldırı olarak algılamadan cevap verin çünkü kimsenin alp veremediği yok burada.
muzaffer-erdem5978
Sn . Kemal ( Bay Hiçkimse ) ;
Yazılarımı ne denli anlamak için okuduğunuzu bilmiyorum .
Ama tüm verdiğiniz cevaplar o kadar , masa tenisinin topu hızında raketten rakete gidercesine cevaplanması şaşırtıcı , bu kadar kısa zamanda bir anlatımın teknik anlamda irdelenmesi bence hayli zor.
Mesela Tek uzay ve Küçük uzay parçacıkları nedir diye sormuştunuz ya , cevap veriyorum: hiç bir şey , nasıl bu kadar eminsin diye de soracağını bildiğim için onuda söyleyeyim;
Eğer ister Tüm uzay isterse ondan sağımlanan En küçük uzay parçacıkları olsun , her hangi malzemeden oluşmuş olsalardı bu malzeme uzayın milyarlarca ışık yılı mesafeleri görebilmemizi sağlayan şeffaflığa engel olur ve tüm uzay hareketlerinin oluşacak sürtünme katsayısı yüzünden mevcut hareketlerinin ciddi oranlarda düşmesi olarak karşımıza çıkardı.
Bu sebeble son derece net bir şekilde diyorum ki uzay ve parçacıkları tamamen boştur, ana maddesi boşluktur.
Saygılarımla.
Muzaffer Erdem
fatmanur6055
evet saf enerji vardır
fatmanur6055
evet saj enerji vardır 16 yaşındayım ve bildiğim kadarıyla
saf enerji büyük patlama sonucu oluştu ve kainat saf enerjinin maddeye dönüşmesiyle oluştu