emir9851
Elektromanyetik kuvvetin iletici parçacıkları sanal fotonlar olarak kabul ediliyor,ışığın da yapıtaşı foton olarak kabul edersek,bu sanal fotonların frekansı,dalgaboyu vs.ölçülebilir mi?
emir9851
Sanal fotonların frekansı vs.var mıdır?
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Sayın Karamekik, önce sanal fotolarla ilgili bildiklerinizi paylaşsanız (?) (Ve bu soruyu sorma ihtiyacının nasıl oluştuğunu ? Böylece hangi konuları araştırabileceğimizi belirleyip, yelpazeyi genişletebiliriz. )
Sorunuz ilgimi çekti ve cevabını da bilmiyorum.
İnternet üzerinden bulduğum bilgiler, sizin sorunuzun içindeki bilgiden daha az.
kemal-bay-hickimse7261
Ben sadece foton diye biliyordum elektromanyetik kuvvetin taşıyıcısını, sanal fotonlar nereden geldi bilmiyorum.
emir9851
@Burtay Mutlu Aklıma manyetik alan ile kısa mesafeli veri aktarılabilir mi sorusu geldi.Oradan yola çıkarak bu soru da aklıma gelmiş oldu.
venividi7017
Elektromanyetik dalga ve foton özünde aynı şeyler değil mi?
Mevcut bilimsel yaklaşımda, aynı şeyler. Üstelik bu yaklaşıma dayalı hesaplamaların hepsi de doğru-şaşmaz sonuçlar veriyor. Doğruluğu bu kadar geçerlilik kazandığından, var olan geliştirilmemiş. Şu an ki hali ile zaten çok verimli.
Fakat, ben de elektromanyetik dalganın bundan daha fazla ve kompleks olduğunu düşünüyorum.
Bu nedenle ilgimi çekti.
Dalga unsuru ilefotonları ayrı ayrı ele alabilirsek ve dalga kısmını sanal foton veya eşdeğerlisi bir kavrama oturtabilirsek; çok ilginç varsayımlar ve yorumlar üretebiliriz belki...
(Ve belki varsayımıma bir destek de bulabilirim diye umuyorum.)
Mesela, Manyetik alan dalgalarındaki foton var mı ve varsa durumları nedir? Elektromanyetik dalgalarındaki fotonlarla benzer ve farklı noktaları nedir? Hiç biri hakkında işe yarar bilgim yok,
Güzel bir konu ve soru...
@Venividi, Mevcut bilimsel yaklaşımda; aynı şeyler. Üstelik bu yaklaşıma dayalı hesaplamaların hemen hepsi de, doğru-şaşmaz sonuçlar veriyor. Doğruluğu bu kadar geçerlilik-kabul kazandığından, "var olan" geliştirilmemiş. Şu an ki hali ile zaten çok verimli.
Fakat, ben de elektromanyetik dalganın bundan daha fazla ve kompleks olduğunu düşünüyorum.
Bu nedenle ilgimi çekti.
Dalga unsuru ile fotonları ayrı ayrı ele alabilirsek ve dalga kısmını sanal foton veya (işlevi açısından) eşdeğerlisi bir kavrama oturtabilirsek; çok ilginç varsayımlar ve yorumlar üretebiliriz.
Bunların en azından bir ikisi doğru olacaktır. Hangisi doğru? Onu bulmak kalır geriye...
(Ve belki varsayımıma bir destek bulabilirim diye de umuyorum.)
Mesela, "mıknatısın manyetik alan dalgalarında" durum nedir? Elektromanyetik dalgalardaki (fotonlarla) benzer ve farklı noktaları nasıldır? Elektronları süpürüp etkilerken, spinlerini nasıl bir etkileşimle biçimlendiriyor? (mu?) Manyetiksiz elektrik alanı mümkün mü? Veya tam tersi...
Hiç biri hakkında bence işe yarar bilgim yok,
Güzel bir konu ve soru...