mimiuzay7956
Yırtılma, ısı ölümü ve içe çöküş evrenin ölümü uzerine uc senaryo var siz hangisi icin bahse girerdiniz ?
serdarrah4513
Bence bu teoriler için henüz çok cahiliz. Evrenin yanılmıyorsam %75 i karanlık enerji, %20 küsürü de karanlık madde. İkisinin de aynı şey olduğunu söyleyenler var, onlar ayrı konu. Ancak %10 unu dahi bilmediğimiz kocaman bir şeyin geleceği hakkında sağlıklı teoriler üretmek pek mantıklı gelmiyor bana.
last-black-hole8109
Karanlik enerji ve karanlik maddenin dogasi hakkinda bilgimiz olmadan konusmak cok zor.
yelkan-kafkas8785
Evrenin artan bir hızla genişlemesi büyük çöküş fikrini bir bağlamda çürütmüş oldu.
Karanlık enerjinin büyük donmadan önce galaksileri yıldızları ve gezegenleri en ufak yapı taşına kadar ufalayabileceği fikri bana pek olası gelmiyor o yüzden büyük donma (ısı ölümü) evrenin sonu için en geçerli teori diye düşünüyorum. Ardından daha düşük enerjili bir vakumun boy göstermesiyle büyük değişim yani evrenin kurallarının yeniden yazılması ve sonrasında karanlık enerjinin ters istikamette çalışması ve evrenin kendi üstüne çökmesi...