last-black-hole8109
Burda soyle bir durum var . Zamani ileri sarmak derkene aslinda sadece bizim icin zamanin yavasladigini kastettim.
last-black-hole8109
Mesela ben saaatime baktigimda hala ayni sekilde tik tak yaptigini goruyorum ama disardan bakan biri saatin nerdeyse durmus oldugunu goruyor.
last-black-hole8109
Bende disardakinin saatine baktiginda saatin delicesine hizli calistigini goruyorum.
serdarrah4513
Evet ben de bizim zamanımızdan bahsediyorum. Ancak yolculuğa çıktıktan sonra atıyorum x saniye önceki kendimiz ile etkileşime girebiliyorsak, oradaki kendimizin olduğu araca binebiliyorsak bu bizim için bir tür zaman boyutu değişimi olmuyor mu?
last-black-hole8109
Burdaki x saniye önceki kendi maddesel varligimizla degil fotonlarimizla etkilesiyoruz. Bunu soyle dusun 300 bin km uzaklıkta bir yorungeye devasa bir ayna yerlestirdik. Bizden cikan fotonlar buraya gidip gelirkene iki saniyelik fark olusacak . Her yaptigimizi iki saniye sonra gorecez ama bu gordugumuz fotonlari etkileyerek gecmisimizi degistirebilecegimiz anlamina gelmiyor.
serdarrah4513
Teşekkürler. O halde şu sonuç çıkıyor galiba. Bu koşullarda halen madde olarak kalabiliyorsak kendimize ait zaman boyutunu kısmen de olsa algılayabiliyoruz.
serdarrah4513
Teşekkürler. O halde şu sonuç çıkıyor galiba. Bu koşullarda halen madde olarak kalabiliyorsak kendimize ait diğer zaman boyutlarını kısmen de olsa algılayabiliyoruz.
last-black-hole8109
Aynen öyle.
last-black-hole8109
Aynen öyle . Maalesef etkilesimimiz sadece gozlem yoluyla oluyor.
muhammed-gemci7357
Ben de az miktarda sahip olduğum bilgiyle bir şeyler açıklamayı deneyeyim(belki birileri bilgi ufkumu genişletir) Görelilik teorisine göre hızımız arttıkça gözlemlediğimiz uzay-zamanda değişiklikler oluşmaya başlamakta. Verdiğiniz örnekte de oldukça ciddi bir hızda, varsayalım ki 0.9999c, hareket ediyor olmamız gerekecek. Ki bu