karl-marx5852
Evrenin sonsuzdan beri var olduğunu savunan Büyük Sıçrama Teorisi gerçekten entropi kuralını ihlal eder mi ?
necmi-tufek7866
Eğer, tekrar tekrar kendi üzerine kapanıp tekrar saçılan bir teoriden bahsediyorsanız entropi kuralı zora girer.
Her bir tekrarda entropi yüzünden maddenin davranışı farklılaşır, güneşlerin ömrü daha az olabilir, temel kavramlar, kuvvetler daha farklı etkileşimler yapar. Yani bir iki tekrardan sonra bizim gördüğümüz gibi bir evren olmayacaktır.
Ancak ilk sıçramanın bu yaşadığımız evren olduğunu söylüyorsa sorun yok ama daha fazla sıçrama olmuştur diyorsa o zaman entropi yoktur demesi gerekir.
asrin6469
Kesin bir cevap veremiyorum kendi düşüncelerim olduğu için. Bence ihmal eder çünkü sonsuzdan beri var olması. Uzun bir kavramdır yani evrenin de entropisi maksimuma yöneleceğinden sonsuzdan bu yana gelebileceğenini sanmıyorum. Aksi durumda
asrin6469
Kesin bir cevap veremiyorum kendi düşüncelerim olduğu için. Bence ihmal eder çünkü sonsuzdan beri var olması. Uzun bir kavramdır yani evrenin de entropisi maksimuma yöneleceğinden sonsuzdan bu yana gelebileceğini sanmıyorum. Aksi durumda evren düzensiz durumdan yine düzensiz duruma giderdi.
hakan-k9304
Bence Böyle Olması Çok Mümkün .
Enerji Asla Kaybolmuyor.
-----
Mantıken Evrenin Genişlemesinin Durması Gerekiyor.
Enerjinin Sınırlı Oldugunu Biliyoruz.
Her Maddenin Merkezden Sonsuza Kadar Uzaklaşamayacagına Göre;
Bir Yerde Enerjisinin Azalması Gerekiyor.
Merkeze Yakın Olan Maddede Dışarıda Olana Çekim Kuvveti Uygulayacak.
Yada Tam Tersi Ama Bu Maddeler Bir Yerde Birleşecek.
Uzun Zamanda İse Tüm Maddeler Birleşecek.
Evrendeki Tüm Maddelerin Birleştiği Bir Yerdeki Kütleçekim Kuvveti Uzay Zamanı Büyük Ölçüde Büküp Tüm Evreni Saf Enerjiye Çevirecektir.
------------------------
Tahminlerim Bu Şekilde. Böyle Olmaz Diyip Düzeltmek İsteyen Varsa Teşekkürler.