dincer-aydin1008
Eğer evren her geçen vakit genişliyor ise evren neye doğru genişliyor?
dincer-aydin1008
Bir balonu düşünün balona üfledikçe balom dışa doğru genişler ancak dışta ise bir mekan olmalı.. Peki evren neye göre genişliyor?
necmi-tufek7866
Bu konuda çok fazla teori var. Ama ne söylenirse söylensin hiç bir zaman doğrulanacağını veya test edileceğini sanmıyorum. Yani bu yanıtı olmayan bir sorudur.
Evren genişliyorsa ve biz bunu ölçebiliyorsak, evrenin dışında genişlemeye izin veren bir mekan var demektir. Biz bu mekanın ne olduğunu hiç bilemeyeceğiz. Ama isteyen istediği gibi teori geliştirebilir.
emir9851
Farklı farklı evrenler var(paralel evrenler teorisi).Bu evrenleri kapsayan büyük bir evren olabilir mi?
dincer-aydin1008
Bende paralel evrenlerin var olduğuna inanıyorum ancak bildiğim kadarıyla paralel olan evrenlerinde bir sayısı var (örneğin milyar tane) peki en sonda ki evrenin ötesinde ne var? (Bildiğiniz güzel teori falan varsa duymak isterim)
necmi-tufek7866
Benim bir teorim var. Burada daha önce bahsi geçmişti ama bir kez daha derli toplu bahsedeyim.
Evrenimiz genişliyor. Ayrıca dışındaki ortamla bir enerji alış verişi yok. Yani bize göre evrenin enerji miktarı korunuyor ve değişmiyor. Benim düşünceme göre, evrenimizin dışında artı (pozitif) enerji durumu olmamalı. Eksi (negatif) bir ortam olmalı. Bunun diğer evrenlerin meydana gelmesi ve bizim evrenimizin varlığını müdahale olmadan sürdürmesi için gerekli olduğunu düşünüyorum.
Eksi enerjili ortam son derece üretici bir ortamdır. Çünkü eksi işaretli her türlü çarpışma,etkileşme artı sonucu verir. Eksi ortamda entropi ters çalışır. Düzensizlik yerine düzen sağlar. Böylece artı enerji potansiyelinin basınç alanları şeklinde toplanmasına neden olur. Bu sayede yeni evrenler oluşturmak için gereken enerji birikimi sağlanır.
En ilginç yanı ise;
Bizim ışık hızı dediğimiz limit hız kavramı eksi ortamda geçerli değildir bence. Eksi ortamda hız sınırı ışık hızından çok daha fazladır yani öyle olmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü başka türlü çok fazla yaygın durumda bulunan eksi enerji parçacıklarının buluşup, çarpışıp enerji elde etmeleri mümkün olmaz. Eksi ortam çok fazla yayılmış ve bu yüzden negatif basınç (düşük basınç alanı) etkisi yaratan "İnflaton" basınç alanı denilen bir basınç alanıdır. Bu alan evrenin genişleme basıncının aksine kendi içine doğru çeken, büzülmek isteyen bir basınçtır. Ve bu basınç altında "hız" kavramı çok değişir bence. Ve bu da gereklidir.
Ben böyle düşünüyorum.
hakan-k9304
Çok Basitçe Açıklayacagım.
Uzay Boşlugunu Bir Yapı Olarak Düşünün.
Ve Bundan Evrenin Dışında Yok.
Evrenin Dışı Sonsuz Yoğunlukda Ve Ayrıca 0 Yoğunlukda Bir Mekan Derdim Ama Mekan Değil.
Yokluk. Hiç Bir Enerji Yok.
yasin-yasin9016
Eger evrenin otesinde baska bir güç yoksa evren tanidir kendini ve icindeki herseyi var eti yokluktan ve sonsuza kadar yoklukta genisleyecek
eger evren tanriysa ona genislemek icin baskla bir mekan yapi lazim deil kendini var eden yoku da var eder
yasin-yasin9016
Eger evrenin otesinde baska bir guc varsa
Evren icinde genisleyecegi bir yapiya muhtactir hiclikte genisleyemez