yusuf-mert-kahraman7957
Karadelik içindeki tekillik Nedir ? Ya da şu tekillik kavramı nedir?İnmek üzere olan bir dalganın tepesinde nasıl bir tekillik vardır[Kip thornenin yıldızlarasının bilimi kitabı sf258
necmi-tufek7866
Karadeliğin kendisi tekilliktir denmiştir.
Bunun nedeni algılanabilen bir özelliği olmamasıdır. Yani ölçülemeyen, tanımlanamayan şeylere tekillik denmiştir.
Maddeye bir hacim ve özellik veren momentumdur. Momentum olmadığında madde yani enerji tekil bir noktadır. "Sonsuz küçük bir nokta" Karadeliğin bir momentumu olmadığı için sonsuz küçük bir hacme sığabilir. Momentumu olsaydı normal madde gibi bir hacmi ve elbette ölçülebilen özellikleri olurdu. Kütlesi, elektrik yükü, spini gibi.
Bahsettiğiniz kitabı okumadım. Buraya bahsedilen konuyu özet olarak yazarsanız bir yorum yapabiliriz sanırım.
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Tekillik kavramını tamamen farklı ele alıyorum sanırım. (Sonuçta tezahürü aynı kapıya çıksa da.)
Enerjinin hiç bir titreşim yapmadığı, sabit-stabil ya da dış uzaydan bu şekilde tespit edildiği durumunu ele alıyorum.
Yani tamamen boyutsuz-tüm boyutların kapalı-kıvrık olduğu şekli...
hakan-k9304
Saf Enerji Demek En En Doğrusudur.
Boyutsuzdur.
Sonsuz Yoğunlukdadır.
Ayrıca Sıfır Yoğunlukdadır.
Anlamsız Gelirse Üzülmeyin, Pekde Anlamlı Değil :))
muzaffer-erdem5978
Karadelik standart gezegen sistemlerinin yada galaksilerin dış açılımlı spirallerden değilde içe dönüşlü spirallerin merkezlerinde ki tüm elementlerin atomlarını minimize etmesiyle oluşan
soğuk güneş sistemleridir.