kemal-bay-hickimse7261
Evren ve tüm o karmaşıklığının zihninizde ki tanımı nedir ?
İnsanın var oluş nedeni evreni açıklamak mıdır yoksa evrenin neden var olduğunu bulmak mıdır ?
kemal-bay-hickimse7261
Fiziksel evren sizin için ne anlama gelir ?
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Bir parçası ve işlevimin olduğu büyük bir organizma...
Kim ve ne olduğum sorularına cevap aramıyorum artık. Ne yapıyorum? Kimlere, neye fayda, destek sağlıyorum? kısmına yoğunlaşmaya çalışıyorum.
Ve evrendeki en önemli şey'in, "şu an" olduğunu düşünüyorum.
Şu an; "varsanız, varsınız", "düşünüyor, hissediyor, seviyor, üzülüyor ise varsınız", "şu an'ı yaşadığınız sürece " varsınız.
En mutlu ve huzurlu olduğunuz zamanları düşünün ve kendinizi gözlemleyin, ne zaman? O an'ı yaşadığınız zaman aralıklarında sadece...
Carpe Diem
kemal-bay-hickimse7261
Geçmişin değiştirilemezliği ve geleceğin belirsizliği ile yaşadığımız " şu an ", sahip olduğumuz ve aslında değiştirilmeye ve kesinliğe sahip tek zaman kısmı sanırsam. Katılıyorum. (:
origin1690
Bence varoluşumuzun bir anlamı olması gerekmez sadece şartlar uygun olduğu için varızdır.
muhammed-sahin9986
Bir bilgisayar oyunu veya bir simülasyonda gibi hissediyorum kendimi bazen. Her düşünce bir ipucu ve her bulduğumu sandığımı anahtar başka bir kapı. Sanırım biri bizi gözetliyor aksi halde tüm bunlar LOST dizisinin sonu gibi olur ki bu da bir ihtimal....
esengul-ciftci7940
Benim için insan evrenin somut öznesi,evrende insanın soyut öznesidir.İnsanı anlamak,çözümleyebilmek en az evreni çözümlemek kadar zor olmalı..
esengul-ciftci7940
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Albert Einstein
gozde1384
ben nedenli sorular üzerinde daha fazla duruyorum galiba. eğer tek cevap hakkım olsaydı bu iki seçenek arasında öncelikle evrenin neden var olduğu sorusunu seçerdim. "neden?" sorusunun daha köklü yanıtlara mahal verdiğini düşünüyorum.