yasin-yasin9016
Geçmişten gelecekten bilgi alabilir miyiz ?
yasin-yasin9016
Canlı ve cansız doğal yapıların yapıyı meydana getiren atomik hücresel vs..bütün birimlerinin organize şekilde yaratığı bir ana enerji vardır bu ana enerji yapının ,organizmanın ,
hücreleri molekülleri vs. Bütün birimleri arasındaki uyumu çalışmayı davranışı organizmanın yaşamsal fonksiyonlarını bütünlük içersinde devam etmesini sağlar
Gelişmiş hareket edebilen komplike yapılarda
Bu işletim sisteminin adı ruh yada türçesiyle can dır canın ana üssü beyindir
Beş duyu organımızla olayları durumları algılar beynimize yönlendiririz
Gözle algıladığımız ışıktır kulakla duyduğumuz sestir burunla kokladığımız kokudur
Bunların hepsi enerjinin farklı formlarıdır ve bilgi yüklüdürler yada çeşitli
Özelikler yüklüdürler
Beynimiz kimyasal enerjisel bilgi paketlerini duyu organlarıyla algılar ve işlemden geçirip bilgi elde eder
Beş duyu organı dışında beyin bilgi algılaya bilir mi ? evet diyorum
İdam şu ve kesinliğine kendimce inanıyorum burada idea mı destekleyecek argümanlar veriler sunmaycam bazı özel nedenlerden dolayı
Kısıtlı şekilde Bazı insanlar geçmişin bilgisine erişe bilir bazı insanlar geleceğin bilgisine erişe bilir
Beş duyu organımız dışında vücudumuzu işleten işletim sistemimiz yada beynimizin içersinde henüz keşf edemediğimiz 6.cı duyu yapısı var olabilir
geçmişte üretilmiş bilgiler sesler vs ..ler
Evrende bilgi paketcikleri gibi radio dalgaları vs farklı başka bir enerjisel yapılar şeklinde dolaşımda olabilir bunları ruhsal enerjimiz yada zihinsel gücümüzün ürettiği frekanslarla yakalayıp zihnimizde işleye biliriz
Yalnız geleceğin bilgisine erişime dair zihnimde bir modelleme getiremedim
Konu hakkında herkesin düşünsel katılımını bekliyorum
Elbette bunlar idea sav doğruluğu ispatlanmış şeyler değil maksat beyin jimnastiği
kemal-bay-hickimse7261
Algı konusunu çok yanlış anlamışsınız.
5 duyu organına gelen " fiziksel girdiler "
( foton,ses,basınç,sıcaklık, kimyasallar ), " elektro-kimyasal " verilere dönüştürülür ve bu dönüştürülen bilgiler beynin spesifik loblarında ve kortekslerinde " yorumlanır " . İşte bu bilginin yorumlanmasına " algı " denir.
yasin-yasin9016
Kemal bey. beynin bilgiyi elde etmesini kendimce bir süreç içersinde anlatım
Anlatımım yanlış eksik olabilir teknik terimlere süreçlerin işlevsel detayların çok hakim değilim
sizler gibi
Herhangi bir okul eğitimim yok şu yazıyı yazarken bile worlden yardım alarak yazıyorum
Konuda ana amacım zaten tanımlanmış şeyleri yeniden tanımlamak değil
Olabilirliğini düşündüğüm bir ideayı dile getirdim
hoşgörünüze sığınarak size eleştirim ana konuyu görmeden bilgi işlem sürecini tek ele almanız
hic-kimseyle-tartismaz9132
Geçmişten bilgi alabiliriz. Kitaplar bu konuda bir araçtır.
Ama fizik anlamında geçmişten bilgi alabilmek için, ışık hızını aşacak şekilde bir solucan değili ile uzak bir mekana gitmeniz ve geçmişten oraya ulaşmış bilgi kırıntılarını toplayıp anlamlandıracak makineyi çalıştırmış olmanız lazım.
Gelecekten haber almak, bizlere yasaklıdır. Çünkü entropi gereği daha olmamış bir konuda, alınacak bilgi de oluşmamıştır.
Ancak çok zeki ve beyinde uyugun bağlatı sayısına sahip bazı insanlar, mevcut olasılıkları ve verileri değerlendirip, binlerce olasılık içinden en güçlü olanları tahmin edebilir.
Bu yapının kuantum bilgisayarları ile daha net anlaşılacağını düşünebiliriz.
6ncı duyu, diğer 5 duyumuzun zihnimizde birleşmesi sonucu oluşan algılama sistemi olabilir. Mesela arkanızdan size baktığını hissetiğiniz kişiden gelen, ısı, ışık, ses, koku, genel görselde uyumsuzluk vb. bilgileri toplayıp, size sonuç olarak izlendiğinizi söylüyor olabilir.
Ama kanıtı yok. Deneylerde gözlemlenenlerin bir kısmı tekrarlanamadığı için, bilimsel bir yaklaşımı kazanamamıştır.
kemal-bay-hickimse7261
Bilgi işleme süreci ile ilgili bir şey demedim, diyemem çünkü bu konu hakkında teoriler gün geçtikçe artıyor. Sadece yanlış bilgiyi görünce doğrusu ile değiştirmem daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü okuyan insanlar var ve yanlış anlamalarını istemem.
yasin-yasin9016
Kemal bey elbette farkli fikirler ve eleştiriler getire bilirsniz amacimiz burda konulari elle almak farkli bakis acilariyla bakmak ve daha iyiyi daha bilimsel olani bulmaya calismak sizlerin dusuncelerinden yararlanmak amaciyla actim bende basiligi
abdullah-basaran1200
hayır, ilahi izin olmadan asla
abdullah-basaran1200
hayır lakin ışık hızına çıkabilirsek 1960 lı yılların ses kayıtlarını ele geçirebilir hatta hitlerin ses kaydını tutabiliriz belki de veda hutbesini az be az duyabiliriz. ama dediğim gibi ışık hızı gerekiyor :)