muhammed-kecis2506
Düşünce gücü ile telekinezi yapılabiliyorsa bu düşüncenin bir kütlesi olduğunu mu gösterir, yoksa metafizik denen şey gerçekten var mıdır?
aizen-sama1444
Bu konuda yeterli araştırma yapılmamıştır fakat, evrendeki her şeyin bir kütlesi yoktur. Kimisi enerjidir ve onun bir kütlesi yoktur. Tahminimce düşünce gücü olarak tanımını yaptığınız şey de enerjidir. Enerji, maddenin hareket etmesini sağlayabilir, telekinezide de bu durum geçerlidir. Metafiziğin gerçek olup olmadığı günümüz şartlarında kişisel bir şeydir fakat evrendeki her şeyin bilimsel yasalarla açıklanabileceği kanısında olduğumdan dolayı, henüz açıklayamadığımız olguların ruhani varlıklara yüklenmesimi akılcı bulmuyorum.
hic-kimseyle-tartismaz9132
Biyolojik kökenli gaz ile balonda uçar.
kerem-celik2488
Düşünce gücü ile telekinezi yapılabilir olmasını düşüncesinin kütlesine bağlamak doğrusu anlamsız. Günümüz deki kablosuz haberleşme WİRELESS veya uzaydaki uyduların çektiği fotoğrafları milyon km öteden RADYO DALGALARI ile aktarması bunlar madde mi tabii ki değil. Peki nedir bunlar enerjinin dalga formundaki halı.
kerem-celik2488
Telekinezi yı farklı yapan alıcının ve vericinin insan beyni olması işte bu garip birşey.
kerem-celik2488
Telekinezi yı farklı yapan alıcının ve vericinin insan beyni olması işte bu garip birşey.
kerem-celik2488
Aizen-sama herşeyin bilimsel yasalarla açıklanabileceğine inanıyor o halde bana bir atomun aynı andan iki yerde bulunmasını anlatabilir mı.
kerem-celik2488
Kleine paradoksu, sicim teorisi, kuantum dolanıklık, Higgs bozonu hele hele renk kuantumu yani maddeye rengini veren parçacık nedir. Bunlar da bilim çaresiz sadece varsayımlar var. Buyrun açıklayın ve aydınlatın bizi.
hic-kimseyle-tartismaz9132
Küçük paradoksu hariç hepsi cevaplandı. Tabii kanıt olmadığı için varsayım halindeler ama bazıları güçlü öneriler. Eski paylaşılanları inceleyiniz.Aydınlanacaksınız.
aizen-sama1444
Sayın Kerem Çelik, affınıza sığınarak söylüyorum ki yorumuzu görmekte geç kaldım ve biraz geç cevap verebiliyorum. Izninizle düşüncemi açıklıyorum: Eskiden insanlar depremin neden olduğunu bilmiyorlardı. Evrim onları düşünen, merak eden, soru soran, sorularına cevap alan, alamasa da çeşitli yaklaşımlarla bunu açıklamya çalısan varlıklar olarak evrimleştirdıgi için, bunu "Tanrı" adını verdikleri kadiri mutlak bir güce yüklediler. Ancak zamanla gelişmeleri ve beraberimde teknolojiyi de geliştirmeleri sonucunda bunu açıklamayı başardılar. Bunun, bilimsel yasalara uyan bir olay olduğunu fark ettiklerinde yine de yıllarca inandıkları Tanrı inacını sürdürmeye devam ettiler. Sizin örneklediğiniz Higgs Bozonu gibi, kuantum dünyasındaki birtakım olayları henüz açıklayamıyor olabiliriz ama bu gelecelte de açıklayamayacağımız anlamına gelmez. Üstelik elleri kollar~ bağlı da değiliz çünkü Buckballs deneyinde gönderilen topların belirli bir düzene göre dizildiğini gördüğümuzde bu çoğu biliminsanını, Stephen Hawking ve beni de kuantum dünyasında da bir düzen ve kural olduğu görüşüne sürükledi. Yani bu ileride denklemlerle açıklayabileceğimiz, tamamen metafizikten bağımsız bir olgu olduğu gerçeğini kanıtlar nitelikte sayılabilir. Eğer siz bunların yani verdi:iniz örneklerin Tanri ve metafizikle açıklanacağı görüsundeyseniz, üzülerek uyarmak zorunday~m ki yanılmış çıkacaksınız. Geribildiriminizi bekliyor olacağım, Sevgiler
muzaffer-erdem5978
Telekinezi değil ama karınca ve arı popülasyonlarının tamamında bilinen ve kabul edilmiş bir iletişim sistemi var , bu canlıların evrimleri esnasında bu yeteneklerini geliştirmiş oldukları biliniyor, ama bu yeteneğin o canlılarda telekinezi yi uygulayabildiklerine şahit olunmuşluğu yok,herhangi bir Bilimsel makalede böyle bir şeyden bahsedilmiyor,yada ben rastlamadım.
-Karınca ve arılarda genleri aynı olan koloni bireylerinin yuvadan ayrıldıktan sonra tek başlarına buldukları yada çaresiz durumda kaldıklarında topluluğun diğer üyelerinin derhal o bireyin yanına gittikleri biliniyor.Yani ortak bir iletişim ağlarının olduğu biliniyor. Ama bu telekinezi için aynı şeyleri söylemek için hayli erken , telekinezi de mutlak bir eylem var.Bazı basın yayın kuruluşlarında denk gelmeme rağmen pek de mantığımın kabul ettiğini söyleyemem.
muzaffer-erdem5978
Film izlenerek ne kadar bilimsel gözlem yapılabilir, tartışılır.Ama iyi bir gözlemci ve aynı zamanda sanal yönü gelişmiş üst düzey bilgiye sahip bir insanın onlardan çıkarım yapması olabilecek bir şeydir.Ama ısrarla film seyretmek bilimsel gözlem olarak uygun olmaz.