svdnr039sng2455
Dördüncü boyut vasıtasıyla görünmezlik hakkında düşünceleriniz veAcaba üç boyutlu Evren'den ayrılıp onu dördüncü bir boyutun izleme noktasından gözlemleyebilir miyiz?
kemal-bay-hickimse7261
4.boyut Uzay-Zaman boyutudur. Görünmezlik ile alakası nedir bilmiyorum.
dark-matter3789
Biz 2 boyutlu bir olguyu nasıl algılarız kağıda bir kara çizer ve içine cin alileri yerleştirirsek
dark-matter3789
Biz 2 boyutlu olguları nasıl algılarız
dark-matter3789
Biz 2 boyutlu olguları nasıl algılarız? Örnek: kağıda bir kare çizsek içine cin aliyi yerleştirsek ve yanına ilk çizdiğimizle bağlantısı olmayan aynı kareyi ve içine cin ayşeyi eklesek cin alinin ve Ayşenin dünyası 2 boyutlu olduğundan asla birleşemezler kavuşamazlar etraflarında ki o çizgi kare onların aşılamaz evreni olmuştur bırak aşmayı derinliğin ne olduğunu bile anlamaları çok zor olur ama 3. Boyutu anlayabilen bizler bu cin ali ve ayşeyi kağıdın üstünden içorganlarına varacak kadar ayrıntılı bir incelemeye tabi tutabiliriz ve bunu yapmak için ekstrem ekipmanlara ihtiyacımız da olmaz bizim için çok basit bir olgudur bu şimdi bu örneği 3 boyutu anlayabilen bize uyarlayan 4. Boyutu anlayabilen bir varlığı düşün bize 2 boyut nasıl basit geliyor ve hiçbir çabaya gereksinim duymadan nerdeyse herşeyini bilebiliyorsak yani 2 boyutun tanrısı isek aynı şekilde 4. Boyutu anlayabilen ve orda yaşayan bir varlık içinde biz 2 boyutlu varlıklar gibiyiz onlar bizim tanrılarımız da diyebiliriz
svdnr039sng2455
Peki 3. Boyut varlıklar 4.boyut varlıkları dolaylı olarak algılayabiliyor mesela ruhlar alemindeki varlıklar için 4.boyuttan bahsetmek gerekirse 3.boyut varlıklar tarafından algılanabiliyor
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Görünmezlik, tek taraflı gözlem yapabilme imkanı demektir.
Boyutlar, görünmezlik için uygun yapılar değiller. Yani efsanelerde, bilim-kurgu flimlerindeki gibi 4ncü, 5nci, 6ncı, ... vs.vs üst boyutlar yok.
Çünkü evren tek ve bu boyutlarla iç içe yaşıyoruz zaten. Tanımlayabilecek olsaydık, tanımlardık zaten...
Zaman boyutunu kullarak görümezlik ancak zamanda hareket ile mümkündür. Oysa evrenin bildiğimiz kadarı ile zaman gezginlerine tahammülü yok.
Beşinci boyut olarak hızı ele alırsak (bu bilimsel değil, ana ait bir varsayım. Zaman ile olan zıt yönlü enerji ilişkilerine dayandırıyorum) bu seferde mekan ölçütünde bir hareket gerekiyor. Bu da gözlem yapmayı imkansız kılıyor.
Eğer aradığınız görünmezlik sırrı ise, duyu organlarımızın ve ya cihazlarımızın algılama alt-üst sınırları dışında kalan frekanslara bakınız.
Bir demir parçasının atomlarını uygun frekansta titreştirebilirseniz, artık bizim algılarımızın dışında kalır. Hatta bir gaz gibi geçirgen bile olabilir.
Sadece "doğru nota" meselesi bu...
svdnr039sng2455
Anladım metamalzemeler var bir de bu konu hakkında bilgisi dahilinde olan var mı?
necmi-tufek7866
dark matter,
Çok güzel bir analiz yapmışsınız. Ve doğru bir tespit sayılır. Üç boyutlu bir varlık üç boyutu birden algılayamaz. Bir üst boyutta olması yani 4. boyutta olması gerekir. Ancak o zaman üç boyutu birden algılayabilir. Buraya kadar tespit doğru.
Ama 4. boyut diye bir şey yoktur bizim evrenimizde. Ben bu konuda biraz düşünmüştüm. 4. boyut olsa nasıl bir şey olur diye? 4. boyuttaki bir varlık şekilsiz olmalıdır. Yani tanımsızdır. Aslında her şeydir, her şeye dönüşebilir. Ama bunu bizim atom bazlı yapımızla yapamaz. Yani 4. boyuttaki bir varlık salt enerjinin farklı bir formatında olabilir. Ama sonuçta bizim evrenimizde bir yer işgal etmez gibi geliyor bana. Bizim evrenimizle iletişim kurabilmesi için üç boyutlu olması gerekir. Nasıl ki salt enerji üç boyutlu olmadan önce tanımsız ve boyutsuz sa, aynen üst boyuttaki de tanımsız ve boyutsuz olacaktır. Sonuçta da bizim için yok hükmündedir. Varlığı ispatlanamaz.
muzaffer-erdem5978
-Bir haritacı olarak konu hakkında naçizane bir şey söyleyeyim,
Boyuttan kasıt her hangi bir objenin yerinin tarifi-yani adresinin geometrik olarak anlatımıdır.
bunu X , Y ,Z, olarak niteleriz.
Ve bu şekilde kayıt altına alınan nesne istenildiğinde tekrar o adreste bulunulabilir.
Ama bu 3 değerin arasına 1 yada 2 tane daha eklerseniz ki o zaman bu ekleyaceğiniz değerin kendisine ait bir ekseni olmak zorundadır ve o eksenin de hem artı yönü hem eksi olmak zorundadır,sıkıntıda orada başlıyor, 3 değerin dışında ki eklenecek her bir değer objenin şeklininde net değil bozulgan yani çok değişken bir hale getirir,ne tespiti nede aplikasyonu mümkün olmaz.
Saygılarımla.
Muzaffer Erdem