zeynep-erden8109
Elimde birkaç tane kuantum fiziği ile ilgili kitaplar var. Okudukça aklımda kalmıyor kısa süre sonra unutuyorum ne yapmalıyım?
zeynep-erden8109
Internetten araştırıp notlar da alıyordum yine de işe yaramadı
venividi7017
Tam olarak anlamamaktan kaynaklı unutuyorsun bu tarz yazılarda benimde çok başıma geliyor. Anlamadığın kafanda oturtamadığın kısımları yazarın anlatım şekliyle değilde kendi diline çevirmen lazım. Konuyla hiç ilgilenmemiş birine okuduğum metindeki tüm ayrıntıları nasıl anlatabilirim? şeklinde kurgulaya kurgulaya okumaya başladım ve oldukça yararını gördüm denemeni tavsiye ederim.
zeynep-erden8109
Teşekkür ederim
zeynep-erden8109
Teşekkür ederim deneyeceğim
hic-kimseyle-tartismaz9132
Önce en basit kitabı ele al. Kısa bir bölüm oku. Sonra burada o okuduğundan bir soru üret. Sonra da kendin cevapla.
Üstüne venividi'nin tekniğine başvurursan pekişirde...
Bu arada genel olarak okuma. Biir soru üret ve ona cevap için bak kitaplara...
kemal-bay-hickimse7261
Hayal et. Bir maddenin içinde ki parçacıkların o yüksek sıcaklıktaki hareketlerini hayal et. Okuduğun her kelime zihninde " bilimsel bir anlam " bulsun. Yani dışarıdan aldığın o kelimeleri, zihninde bir flime çevirmeye çalış. Televizyon izlerken buna ihtiyacımız kalmaz çünkü bize direk işlenmiş ve yorumlanmış bilgiyi verir. Fakat kitaplar, senin gerçekliğinde farklı anlamlar bulur. Hayal gücüne açık kapı bırakır. İşte aslında bu yüzden çoğunluk bilim-kurgu ve bilimsel kitap okumalıyız.
arda-mert8188
Bir bölümü okuduktan sonra kısa bir ara ver. Düşünerek aklına yerleşmesini sağla. Aklındaki soruları kağıda yaz. Kitabı bitirdikten sonra bu soruları öğrenemediysen araştır.