can-yilmaz2244
Beyin nedir? Nasıl bir şeydir? İşlevi, görevi nedir? Bizi biz yapan beynimiz midir? Düşüncelerimiz, fikirlerimiz beynimizin neresinde durur?
hakan-k9304
Ben Bu Soruyu Küçüklüğümden Beri Sormuşumdur.
Bizi Biz Yapan Bütünümüzdür.
Ama Beynimiz Olmadan Biz Olmayız.
Vücudundaki Milyonlarca Hücreyi Organları Kaldırsak Biz Yine Biziz.
Ama Şöyle Düşünebilirsin.
Göz-Kulak Vb Şeyler Bizim Sensörlerimiz.
Onlar Değişsede Yine Biziz.
Beyinimizi Burda Yazı ile Açıklamam Çok Mantıklı Olmaz.
Nasıl İşlediği ile İlgili Youtube den Belgeseller İzleyerek Başlayabilirsin.
can-yilmaz2244
doğru bende sinin dediğin gibi sonuçlara vardım. yani benim asıl merak ettiğim konu özgür irademizin olup olmaması. bu konu üzerinde düşünürken de öncelikle bizim -yani düşünüp kararları verme mekanizmamızın- ne olduğunu düşündüm. sonrasında öncelikle beynimizin nasıl çalıştığını bilmem gerekiyor diye düşünüyorum. beynimiz vereceğimiz kararı öncesinde yaşadığı olaylar etkisiyle vermiş midir.
can-yilmaz2244
doğru bende sinin dediğin gibi sonuçlara vardım. yani benim asıl merak ettiğim konu özgür irademizin olup olmaması. bu konu üzerinde düşünürken de öncelikle bizim -yani düşünüp kararları verme mekanizmamızın- ne olduğunu düşündüm. sonrasında öncelikle beynimizin nasıl çalıştığını bilmem gerekiyor diye düşünüyorum. beynimiz vereceğimiz kararı öncesinde yaşadığı olaylar etkisiyle vermiş midir.
kemal-bay-hickimse7261
" Beyin bizi biz yapan, dışarıdan aldığı fiziksel bilgiyi ( ses, ışık, basınç, sıcaklık gibi ) işleyen, bu bilgiyi sentezleyen, depolayan ve kendi gerçekliğinden geçirdikten sonra dünyaya vücudun ( karbon temelli formların ) yetileri ve fiziksel kabiliyetleri ile orantılı olarak yansıtan; 1500 grama ve 100 milyar çalışana sahip bir biyolojik yapı. "
nedim-garip2805
bunlar hala net olarak çözülebilmiş sorular değiller...