bilimsel-bilgi4493
karadelikten madde çıkabilir mi ? bazı yorumlar gördüm çıktı diye. Doğru mu ?
muzaffer-erdem5978
Karadelikler içe doğru dönen sarmalların oluşturduğu manyetik alan neticesinde soğuk elektrik olarak adlandırdığım enerji türüne sahip anti güneşlerdir.etraflarındai sarmal la ters orantılı olarak ( 0 ) sıfır altı değerlere sahiptirler.Her ne kadar kabul görmesede güneş sistemimiz gibi birer sistem oldukları kanatindeyim(Ben fizikci değil anlattıklarım bana aittir.) eğer ışık hızı geçilebilinirse kara deliklerinde yanından (içinden değil) geçilebilir.
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Karadelik içinden , özellikle olay ufkundan sonra hiç bir şey geri dönemiyor, çıkamıyor. En azından hesaplamalara dayanarak fizikçiler ve bilim dünyası böyle kabul ediyor.
Ancak olay ufku öncesi, evren dokusundaki kaynaşma sonucu bazı noktalarda madde, anti madde eşleri oluşuyor. Aslında bunlar uzayın her enerji kaynaşması yoğunluğu noktasında oluşuyor ama birbirlerini anında yok ediyorlar. Bu yüzden sanal parçacık ta diyoruz. Bu sanal parçacık çiftinin anti'si karadelik tarafından yutulunca, kalanı nötrlenmediğinden parçacık olarak kalıyor ve olay ufkundan uzaklaşıyor. Bildiğim kadarı ile elektron-pozitron çiftleri oluşuyor ve elektronlar küçük oldukları için hızlarından dolayı olay ufkundan kaçabiliyorlar.
Hatalarım olabilir. Bu nedenle bu fikrin esas sahibi ve hesaplayıcısı Hawking'in çalışmalarına bakmanız daha sağlıklı olur.
omer-karanlik-profil5833
teorik olarak olay ufkuna kadar karadeliklerden kaçılabilir...lakin olay ufkundan sonra geri dönüş yoktur...
vide-supra1191
Hawking radyasyonu bazı yorumlarda karadeliğin yüzeyinden madde ya da enerji çıkması olarak ele alınabiliyor. Ya da çeşitli durumlarda oluşan x ray jetlerinin de karadeliğin kendisinden çıktığını iddia eden popüler yayınlar okumuştum. Bu tamamen yanlış fakat hawking ışımasını Burtay bey açıklamış ve yorum olarak kısmen doğru olabilir eğer okuduğunuz bu ise.
abdullah-basaran1200
hayır
muzaffer-erdem5978
Uzay kendi içinden sağılımlar yaparak,kuark yayılımı yapar,ben bu kuarklara küçük uzay parşaçıkları diyorum,
Bu sağılım "Kendine ait bir aura spirali olan dışa dönüşlü artı manyetik alan oluşumunun ortasında ki güneşlerdir."
-Bu güneşler spiral çaplarına doğru orantılı olarak enerji ve kuark üretirler.
aynı sistemlerin tam tersi olarak dıştan içe doğru dönen spirallerin ise merkezinde soğuk güneşler oluşuyor olması gerekiyor,Çünkü iç manyetik alanda küçülen atomlar yörüngeleri iç döngü basıncı oranında hem soğurlar hemde minimize olurlar.
Havkinsin bu teorisi bana pek inandırıcı gelmiyor.