muzaffer-erdem5978
Elektrik nedir?
kemal-bay-hickimse7261
En temel tanımı ile " Elektrik, bir elektron akışıdır ". Temelinde elektronların yüksek seviyeli enerji seviyelerine çıkıp tekrar eski enerji seviyesine dönmesi sonucu oluşur. Oluşan bu elektriksel olayın bir iletkende ki haline " elektrik akımı " denir. Elektrik akımı, manyetik alan oluşturur. Elektriğin olduğu yerde manyetik alan vardır yada tam tersi. Ama kuantum levitasyon durumları hariç sanırsam.
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
kuantum levitasyon terimi ile kastınız nedir?
Yüksek seviyeli elektronu anladım ama iletken içindeki bu seviyenin nasıl yol aldığı biraz daha açılmalı gibi...
kemal-bay-hickimse7261
https://www.fizikist.com/kuantum-levitasyon/ Buradaki yazıyı yanlış algıladığım için yanlış kullanmışım burada. Maalesef bunlar bildiğimi sandıklarım. Baştan sonra kadar yanlış olabilir Eğer yanlış ise; doğrusun öğrenmek çok hoşuma gider. (:
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Yazıyı okuyunca, kast ettiğinizi sanırım anladım. Bu bir yaklaşım meselesi, yanlış diyebileceğim bir durum yok. Sadece ana ilke önemli... Yazı da " Süperiletken maddelerin manyetik alanı sevmemeleri gibi önemli bir özellikleri var. Cisim yüzeyinde elektrik akımı oluşturarak diamanyetik özelliği sayesinde neredeyse tüm manyetik alanı iter." var.
Yani manyetik alan süper iletkene yaklaşınca, o da bir elektrik alanı üretiyor. Bu da yüzeyde...
muzaffer-erdem5978
Elektriğin mevcut tarifinin teknik anlamda yaşı nedir_? Yani ilk ne zaman bu tarif yapılmıştı.?
Geçen süre içinde bu tarif hiç yenilendimi?
Değerli arkadaşlardan rica ediyorum benimle ilgilenin.