morgan-frei5424
Mutlak sifirda, eger enerji sifirlaniyorsa, elektronlarin durumu ne olur ?
morgan-frei5424
Tamamen sifirlanmasa da, mutlak sifirda elektronlar duru mu, cekirdege yapisir/yasklasir mi, yoksa elektronlar bu durumdan muaf mi ?
morgan-frei5424
Tamamen sifirlanmasa da, mutlak sifirda elektronlar durur mu, cekirdege yapisir/yasklasir mi, yoksa elektronlar bu durumdan muaf mi ?
morgan-frei5424
Tamamen sifirlanmasa da, mutlak sifirda elektronlar durur mu, cekirdege yapisir/yaklasir mi, yoksa elektronlar bu durumdan muaf mi ?
kemal-bay-hickimse7261
Atom homojen bir hal ve en düşük hareket miktarı seviyesi alır ve bu seviyelerdeki " mutlak soğuğa " yakın maddeler tuhaf davranışlar sergileyebiliyor. Elektromanyeik kuvvetin mutlak sıfırın altında işlemeyeceği gibi bir durum söz konusu değil çünkü almanya da bir atomu yanlışlıkla bu kadar soğuttular fakat böyle bir durum ortaya çıkmamıştı.
muzaffer-erdem5978
Isı doğrudan atomun muhatap olduğu manyetik basınçla düz orantılıdır,
muzaffer-erdem5978
Isı doğrudan atomun muhatap olduğu manyetik basınçla düz orantılıdır,
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
@muzaffer erdem, manyetik basınçla düz orantılı olduğunu neye dayanarak ifade ediyorsunuz?
(Bu konuda bir bilgim var onu doğrulamak için soruyorum)
muzaffer-erdem5978
atom içinde bulunduğu mekanın "manyetik" basıncına düz orantılı bir şekilde dışa dönük basınçlarda çekirdek koordinatları(x,y,z) sabit kalmak üzere etrafında ki elektron ve protonları yörüngelerini merkeze göre arttırır, içe dönük basınçlarda ise tersi bir şekilde mevcut yörüngeleri azalır .
Doğada bu içe dönük mnyetik basıncın sadece karadeliklerde olduğunu sanıyorum.
Çünkü onların sarmalları mutlk içeriye doğru.
ayrıca ısı ise yörünge durumu genişleyen atomların bu durumlarının diğer atomlara sırayetinden başka bir şey değildir.
muzaffer-erdem5978
Konu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim
muzaffer-erdem5978
Sn.Burtay Mutlu cevabınızı bekliyorum.
Sayın Muzaffer Erdem
Yolda cepten yazamadım. Ev de de aksilik güncelleme yapan makinem sıkıntılı. Çocuğunkinden alel acele yazıyorum.
Bilgim bu yeni geliştirilen manyetik soğuuculu buzdolaplarından geliyor.
Yoğun manyetik alana sokulan ve ısınan materyalin, bu sırada soğutulması ve manyetik alanın kapatılması ile bu sefer elektronların doğal düzeyine dönmek için ortamdan ısı almasına dayanan sistemdi...
Mantığını, elektronların her zaman doğal yörüngelerine dönme eğiliminden aldığını düşünmüştüm.
Ancak açıklamanız bunu kısmen açıklıyor. Sanırım yanlış anlamışım ve de yanılmışım. bir de protonların yörünge değişimi konusunu anlamadım.
"...dışa dönük basınçlarda çekirdek koordinatları(x,y,z) sabit kalmak üzere etrafında ki elektron ve protonları yörüngelerini merkeze göre arttırır, içe dönük basınçlarda ise tersi bir şekilde mevcut yörüngeleri azalır . "
Hemen yazışmaya dönemeyeceğim ama aktardıklarınızı okuyacağım. Teşekkür ederim.
muzaffer-erdem5978
Öncelikle şunu belirtmem gerek ben fizikci-matematikçi-uzay araştırmacısı değilim.
Sadece düşünüyorum.
Son derece basit ama önemli şeyleri atlamadan ve düşüncelerimde şüphelerimi irdeleyerek tekrar düşünüyorum.
-Enerji ;
atomların içinden birbilerine herhangi bir parçacık atomaltı parçası-serbest elektron transferi şey
lerle olacak gibi değil bir kere mantığım almıyor,öylesine dehşet verici enerjileri ne kadar "atomaltı parçacığı" yada "serbest elektronla" elde edeceksiniz.?Bu mümkün değil.Öyleyse enerji başka bir şey olmalı .Atomların manyetik basınçlarda değişen yörüngeleri olmalıydı,ayrıca doğada elektiriğin bir türlüsü olamazdı,Çünkü tabiatta bünyesinde elektrik üreten canlılar olduğuna göre mutlaka bu tarifte bir tuhaflık vardı.
-Evet değişen basınç sistemlerine göre atomlarında yörüngeleride değişim göstermeliydi.Dış manyetik basınçlarda sıcak ,iç manyetik basınçlarda bunun soğuk olması gerekiyordu.
Bu kadar net.
Tüm fizikçileri elektrikçileri bu konuyu incelemeye davet ediyorum.
Doğa da elektrik üreten canlılar çok özel değil. Tüm canlılar ve hatta sinir sistemi olan her şey elektrik yüklerini kullanıyor. Hatta hücresel bazda (Adenozin Tri'den Di Fosfata) dönüşürken çıkan elektronlarla hücre faaliyetleri yürüyor.
Düşüncelerinizi bizimle paylaşmanız bizim için çook iyi olacaktır. Ancak kesin dille ifade ettiklerinizde, gerekçelerinizi biraz daha açmanız ve mevcut bilimsel verilerle nasıl uyuşabileceğini de gösterebilirseniz, bakış açısı olarak çok daha fazla fayda sağlayacak.
Mesela manyetik basınç derken, bir mıknatısın bir demir parçasına uyguladığı kuvveti veya daha çok aynı kutuplu iki mıknatısın birbirine uyguladığı itme kuvvetini kast ettiğinizi düşündüm.
Ama enerji akışı atomlar arası salt elektron transferi ile olmuyor. O sadece elektrik akımı.
Parçacık açısından ele alanlar, kuvvetlerin yani enerjinin, çok küçük parçacıklarla kütleden kütleye aktarıldığını düşünüyor Çünkü kütle en yoğun enerji taşıyıcısı-aktarıcısı.
Mesela kütleçekiminde bilim gravitonları adı verilen parçacıklarla kuvvet aktarımı yaptığını söylüyor ve bana da tutarlı gelmiyor. Ama bu gravitonların küçüklüğüne oranla bu iş için yetersiz olduklarını düşündüğümden değil, parçacık alışverişi ile etki-tepki mekanizmasını nasıl oluşturduklarını anlamayışımdan.
Bana göre ise aralarında mesafe olan iki nesne arasındaki akışkan uzay dokusunun hızlanıp, basınç düşmesi sonucu, nesnelerin birbirine uzay-zaman dokusunun olağan basıncı ile itilmesi.
Eğer graviton varlığı netleşirse, iki nesne arasındaki alışveriş esnasında, alanı daha da parçalara ayıran (av tüfeğinden çıkan saçmaların arasındaki havanın basıncı gibi) ve göreli olarak akışkanı hızlandıran parçacıklar olarak düşünebilieceğim. Çünkü kütle çekimi tek yönlü.
Bu yüzden parçacıkla enerji aktarımı fikri çok da yabana atılmamalı. Ben parçacığı enerji paketçiğinin hızlı titreşerek kendisine oluşturduğu ve "koruduğu" alan olarak ele alıyorum.
Bahsettiğiniz "basınç" hangi ortamla, neyle ve nasıl sağlanıyor? Uzay-zaman dokusunda özellikle ...
Ana ilkelerde ortak kelimelerimiz var gibi. Bu konuda biraz daha ayrıntıya girebilir misiniz ???
Bir de dış ve iç manyetik basınç kavramlarını neye göre tanımlıyorsunuz? İşlevleri nedir? Neye sebep oluyorlar ? Bu basınç nasıl aktarılıyor? Aralarındaki farklar nedir? Sıcak ve soğuk derken hangi durumları kast ediyorsunuz? Doğadan örneklerle aktarmanız mümkün mü?