bekir-akdemir5247
Atomların şekli gösterildiği gibi küremidir ? yoksa temsili bir gösterimmidir eğer küre ise o küreyi oluşturan şey nedir ?
morgan-frei5424
Kure degil.Cekirdegin kure olmasi mantiklidir.Proton ve notronlarin cekirdekte tutan nukleer guc cok fazla oldugu icin kure olabilir.Ama elekyronlari bir isigin etrafinda gezinen sinekler gibi dusunmek gerekir.
bekir-akdemir9730
küre ise misal şöyle düşünelim bir plastik top küredir topu oluşturan madde onu çevreleyen plastik yani o plastik o küreyi oluşturur o zaman nötron proton için geçerli olan ney ?
onur-cem-dag8483
araştırmanızı tavsiye ederim araştırırsanız daha fazla ayrıntı olduğu sonucuna varırsınız
onur-cem-dag8483
araştırmanızı tavsiye ederim araştırırsanız daha fazla ayrıntı olduğu sonucuna varırsınız
onur-cem-dag8483
nötron ve proton dan daha küçük yapılarda var atomları oluşturan kuarklar leptonlar bunların aralarındaki manyetik bağlar bozonlar, kuarkların birleşmesiyle oluşan hadronlar , ferminyum , gravition, gibi bitçok yapı vardır şu anki teknolojiyle proton ve nötronları oluşturan en küçük yapı olan kuark gözlemlendi
onur-cem-dag8483
https://www.fizikist.com/gluonun-kesfi/
bekir-akdemir9730
kardeşim ben ne diyorum siz ne diyorsunuz dediğiniz şeylerin hepsini zaten biliyorumda neden konuylan alakasız şeyler yazıyorsunuz ? ben bunumu soruyorum ?
morgan-frei5424
Bekir Bey
Atomlar kure seklinde midir dediniz .Ben de hayir, en fazla -mantiken- cekirdek kure seklinde olur, nedeni de nukleer gucun kuvvetli olmasindan dolayi.Ama elektronlar da atoma dahil olduklari icin kure, top gibi dusunemeyiz dedim.
Cevap begendiremedim sanirim.
bekir-akdemir9730
Arkadaşlar Kusura Bakmayın Soruyu Yanlış Sormuşum Atomlar Demeyecektim Artık Hangi Kafaylan Yazmışsan Neyse Sorum Atom Yerine Proton Nötron Ve Elektron İçindi
morgan-frei5424
Bekir Bey,
Bu parcaciklar henuz gorulemedi ancak , parcacik hiyerasisi su sekilde:
Iki foton binary duzenlemesinde biton olarak adlandirilir ve plak seklindedirler.
Iki biton dik oldugu zaman tetron olur.Ve tahmin edebileceginiz gibi kure seklindedirler.Uc bitonun cakismasi da hextonlari olusturur.
hextonlar iki tiptir :elektron ve pozitronlar:kure seklindedirler.
Cok fazla tetrondan olusan kure kabugu , notronlari olusturur.
(google booksda ucretsiz bulabilirsiniz, Hypothesis on Matter: An Alternative Concept sayfa 400'den sonra cok guzel sekillerle anlatilmis , ingilizcesi de sade)
Ama kisa cevap ise, ki yine hipotezdir, elektronlar noktasaldirlar.
Proton ve notronlar kure ,hatta "Deuteron" adini verdigimiz, "notron proton cifti" dahi kure seklindedir.
morgan-frei5424
pardon sayfa 390dan sonraymis, simdi kontrol ettim
hic-kimseyle-tartismaz9132
Atomları bir sistem olarak ele alırsanız, çevresindeki elektron bulutundan dolayı kürsel gibi ele alınabilir. Ama mevcut inancın çoğu, güneş sisteminden de ilham alan, eski atom modellerine dayanıyor.
Parçacıkların etki alanları küresel "gibi". Ama geçerli fiziksel şekillerini tam bilmiyoruz.
hakan-k9304
Orta Okuldayken Ayni Soruyu Sormuştum Ve Size Anlatilana Gore Guzel Bi Soru
Öyle Bir Kısım Yok
İçinde Çekirdeği (proton Nötron)
Etrafında dönen elektron
Atomun Gerçek Fotoğrafi Gibi İçeriklere Göz Attıysaniz Dış Bir Kısım Var
O Kısımın Sebebi Elektronlarin Etrafında Çok Hızlı Dönmesi
Ve Tek Bir Yorungesi Yok
Yani Gördüğünüz Sey Elektron(lar)
Fizik Kariyerimden Yaklasik 2 Yil Yiyen Salakça Bi Durum
Eğitim Sisteminde Ögretmenlerin Anlamadan Anlatması İle Kaynaklı Çoğunlukla
bekir-akdemir9730
Güzel Açıklamalar Teşekkürler Yani Proton Nötron Ve Elektronların Neye Benzedikleri Hakkında Bir Kanıt Yok Öylemi ? Peki Nasıl Parçacık Olabiliyorlar ?