kadir-kablan8953
orta doğu teknik üniversitesi fizik bölümü okumalı mıyım ?
kadir-kablan8953
11. sınıfım fiziğe karşı bitmeyen bir heyecanım var. sürekli araştırmak kurcalamak hayatım boyunca hem fiziğe hem de kendime bir şeyler katmak istiyorum. Odtü fizik okumayı düşü
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Evet, evet, evet...
En güzel ve kafa dengi kızlar oradaydı hep...
abdullah-basaran1200
Kız olarak değil de:), geleceğine dokunacağı yararı göze alarak karar vermeni öneririm. Sonuçta iyi bir yer. Oku elbet ama bölümünü iyi seç, fizikçiler iş bulamıyorlar....
kabuto6141
Üniversite(bilimyurt) okumak artık ticarileşip 'iş bulmak için oku' manasına maalesef gelmiştir. Günümüz de bu durumu göz önünde bulundurmaz iseniz sıkıntı yaşayacağınız aşikardır. Ama unutmayın ki bilimyurt okumanın geçmişte ki amacı ile günümüz de ki amacı çok farklıdır. Benim önerim eğer Fizik bilimine bir tutkunuz var ise ve o dalda öğrendiğiniz en ufak bir bilgiden bile bir mutluluk duyuyor iseniz Fizik bilimini seçiniz.
formel-bilim2117
Tabii ki kapasiten ve isteğin dogrultusundaysa okumalisin ama eğer iş olanaklarinida düşünüyorsan pek iş olanağı yok yani türkiye için
Bildiğim şu; işini severek yapan yada yaptığı işi seven, başarılı olur. Her yerde ekmeğini bulur.Kabuto çok haklı bence. Tabii kızlar için değil. Sevdiğiniz fizik ise...
Benim isyankar zamanımda samimi bir arkadaşım vardı. Biyolojiyi severdi. Böcek koleksiyonundan başlar, biyoloji ile her konuyu ilgiyle incelerdi.
O dönemde puanı düşük olduğu halde ODTÜ biyolojiye birincilikle girdi, 3 yılda bitirdi (onuda efsane yapan bu olduya, 3 yıl) Yurt dışına gitti. Yerleşti. Hala böcek koleksiyonu yapıyor sanırım. :-)
Yanında genetik üzerine de çalışamaları var sanırım. 2 yıl evvelde okulunda bir veya iki dönem, misafir hoca olarak ders verdi.
Sevdiği işi yaptı. Üstelik çevresinden ve ailesinden bir çok kişi onu bu yoldan çıkartmaya çalıştığı halde.
Bildiğim şu; işini severek yapan yada yaptığı işi seven, başarılı olur. Her yerde ekmeğini bulur.Kabuto çok haklı bence. Tabii kızlar için değil. Sevdiğiniz fizik ise...
Benim isyankar zamanımda samimi bir arkadaşım vardı. Biyolojiyi severdi. Böcek koleksiyonundan başlar, biyoloji ile her konuyu ilgiyle incelerdi.
O dönemde puanı düşük olduğu halde ODTÜ biyolojiye birincilikle girdi, 3 yılda bitirdi (onuda efsane yapan bu olduya, 3 yıl) Yurt dışına gitti. Yerleşti. Hala böcek koleksiyonu yapıyor sanırım. :-)
Koleksiyonunun yanında böcek genetiği üzerine de çalışmaları var diye hatırlıyorum. 2 yıl evvelde okulunda bir veya iki dönem, misafir hoca olarak ders verdi.
Sevdiği işi yaptı. Üstelik çevresinden ve belki ailesinden bir çok kişi onu bu seçtiği yoldan döndürmeye çalıştığı halde.
https://kozmopolitaydinlar.wordpress.com/2011/01/12/evrim-ve-yasam/
kadir-kablan8953
açıkçası sevdiğim iş olduğuna eminim saatlerimi bu sitede ve benzeri pozitif ilimlerle harcıyabiliceğimi biliyorum. fizik kimya biyoloji arasından en sevdiğim fizik. kurcaladığım araştırığım. öğrendiğimde sabırsızlıkla etrafımda denekler bulup onlara saatlerce öğrettiklerimi anlatmak istiyorum. fiziği seviyorum hayatım boyunca bana ekmeğimi suyumu verin ölene kadar araştırabilir okuyabilirim ve usanmadan anlatabilirim. ama asıl sorunum kararımı tek veremiyor olmam. kız meselesi demiştiniz ya. o işte geleceğimiz için sorumluluklarım olan bir biz var ortada. e normal olarakta beraber kurduğumuz hayaller. (NEDEN BUNLARI ANLATIYSAM) asıl sorunum fizik eğtiminin zorluğu değil. asıl sorunum gelecekte işsiz kalabilme korkusu. sorumluluğunu taşıdığım insana karşı mahçup kalmak. eğer odtü okuduktan sonra üniversitede kalamazsam işsiz kalırsam diye çok korkuyorum. kumar oynamak gibi. umarım şans bu sefer bana güler. beni anladınız galiba.
kadir-kablan8953
bu arada burtay abi makalelerının bırkacını okudum cok farklı bakıyordun kuantum mekaniğinin tanrısal yorumuna :D 2013 temmuzdu galıba :D
kadir-kablan8953
bu arada burtay abi makalelerının bırkacını okudum cok farklı bakıyordun kuantum mekaniğinin tanrısal yorumuna :D 2013 temmuzdu galıba :D
kadir-kablan8953
kadir-kablan8953
kadir-kablan8953
kadir-kablan8953
kadir-kablan8953
Bu kadar çağrıya cevap vermemek mümkün değil ama... Açıkçası hatırlayamadım yazdığımı...Linki var mı?
Bu kadar çağrıya cevap vermemek mümkün değil ama... Açıkçası hatırlayamadım yazdığımı (2013)...
2014 tarihli olanı buldum. Yakın konu, eğer kastettiğiniz değil ise...
(O zamandan bu yana ana görüş pek değişmedi ama üstüne eklemeler ve kanımca güzelleştirmeler yaptım sadece.)
Kadir Bey, bu endişelerinize bakınca; eğer aileden gelen bir iş imkanınız var ise öncelikle dikkatinizi ona verin. Fiziği hobi olarak yapın.
Ama böyle bir imkan yokta, seçeceğiniz bölümle, geleceğinizi yönlendireceğinizi düşünüyorsanız, bir okuyun yazacaklarımı:
1) Bu ülkede iş sahibi olanların önemli bir kısmı, mesleğini okudukları işi yapmıyorlar.
2) İşsizlik özellikle genç işsizlik artık gençlerden veya onların meslek seçimlerinden kaynaklanmıyor. Yani hangi bölümü bitirirseniz bitirin. İşsiz kalma ihtimaliniz zaten çok yüksek.
Ve işsiz olacak olmanızın sebebi; sizin yetersizliğiniz değil, ülkemizin ve yönetim planlamamızın yetersizliğinden kaynaklanıyor olacak.
(Çok severek yaptığınız bir işte, bu durumda bile işsiz kalmazsınız. Hangi işi yaparsanız yapın, çöp temizleyicisi bile olsanız, işini en iyi şekilde yapan, yapmaya çalışana kapılar açıktır.)
3) İş, iştir. İşin iyisi, kötüsü olmaz. Sizin beğenmediğiniz işi "birisi yapmalı", yapmak zorunda.
Çalışmanın onuru, yaptığınız işin ne olduğunda değil, sizin kendinize ve dolayısıyla işinize gösterdiğiniz saygıdadır. Yapma şeklinizdedir.
4) Eğer fiziğe bir şeyler katma azmindeyseniz, okulda kalmaya yönelik planlama yapın. Akademik üst kadrolar arası politikalar ve kayırmalarda çok yorucu. Katlanmak zor olabilir.
5) Geleceğe yönelik planlamalarda sadece ana hatları belirleyin. Ayrıntılar ona göre şekillenir.
Nasıl olsa, şartlar sizi ummadığınız yerlere taşıyacak. Daha yarın ne olacağını bilmiyoruz. 5 yıl sonrasını planlamak mümkün mü?
6) Eğer evlilik gibi özel bir paylaşım planlıyorsanız bile bunun evlilik öncesi yolunuzu belirlemesi sağlıklı değil.
Şu anki durumda sadece "y" bilinmeyen faktörüne göre hesaplama yapmanız daha mantıklı. bir de "x" değişkenini hesaba katarsanız, fonksiyonu çözmek çok daha zorlaşır.
Sonuçta "x" fonksiyonu, tamamen başka bir değer. Onunda, nötr, pozitif ve negatif durumlarıı olacaktır.
Evlilik sonrası zaten "x" değişkenini hatta daha sonra bir de fonsiyon türevleri (xy', xx' vs) ile kökleri (x1- y1, x2- y2) fonksiyona dahil oluyor.
Şimdilik sadece "y"e göre iken şartlar. Çözüm bulmak daha kolay.
6) İçimi rahatlatmak için şunu yaparım: "Elimden geleni, yapabildiğim kadar en iyi şekilde yaptım mı? A) Evet,Yaptım.
B) Hayır, Yapmadım.
I) Yapmadıysam, düzeltebilir miyim?
a) Hayır
b) Evet,
II) Eğer eksik kalan kısımları düzeltme imkanım var ise, elimden geleni yaparım.
C) "Elimden geleni, yapabildiğim kadar en iyi şekilde yaptım mı?" Sorusunu yinelerim.
D) Artık yapılacak başka bir şey kalmadıysa, içim rahattır.
Ben kendim için mümkün olanı yaptıktan sonra, kalanı Takdir Yetkisi Olanın kararına kalıyor. O'nun vereceği kararda da her zaman bir " Hayır" vardır.
Oldu, olmadı artık kafaya takmaya değmez.
(Yapabileceğiniz halde, yapmadığınız şeyler dışında, hiç bir şey için pişmanlık yaşamayın. O şartlarda ve koşullarda olabilecek olanın en iyisini yapmaya çalışmış olmak, bence yeterli.)
Hayat genelde bizi ummadığımız yerelere taşıyor. Büyük bir macera, maceranın tadını kaçırmayın.
kadir-kablan8953
olabilir tarihi yanlış hatırlıyo olabilirim. ama gercekten güzel bi yazıydı onun üzerine yaptığınız eklemelride dinlemek isterim. açıkcası koşulları gerçekten düşündüğümde mantıklı geliyor. değişken bence pek değişken olmasada yinede üzerine düşünmekte fayda var güzel bir bakış açısı. üzerine düşünüp geri döneceğim :)