abdullah-basaran1200
Arkadaşlar;
Bilgisayarın elektron düzeyinde nasıl çalıştığını söylerseniz iyi olur. Labirent örneğini biliyorsunuzdur:Altta...
abdullah-basaran1200
Fizikçiler şöyle düşünüyor; Bir labirent düşünün. Bu labirentte bir adam çıkışı arıyor ama tek başına yanlış yollarla beraber doğru çıkışı bulacağı için zaman alacaktır. Bilgisayar da bunun kat kat hızlandırılmış halidir. Eğer labirentte yaklaşık bir milyon adam çıkışı ararsa çok çok daha çabuk ulaşılır. Bilgisayara bu sistem getirilebilirse depremleri, tsunamileri vb. şeyleri önceden algılayabiliriz değil mi?
abdullah-basaran1200
Tam hakim değilim sadece kafa böyle bir soru geldi sorayım dedim, teşekkür ederim.
abdullah-basaran1200
Arkadaşlar konuya tam hakim değilim o yüzden aklıma rastgele gelen bir soruyu yönelttim bilenler yardım edebilirler, teşekkür ederim
vide-supra1191
Konuya çok uzağım fakat tabir olarak brute force diye geçen bir yöntemle tüm olasılıklar üzerinden bir sorun çözme tekniği zaten kullanılıyor diye biliyorum.
morgan-frei5424
Cpu bu konudaki en onemli faktor.olay sudur, bir islemci ayni anda iki islem yapmaz.iki islem arasi gecisler yapar ve bu gecisleri ne kadar hizli yaparsa o kadar hizli pc olur. Ancak coklu islemciler,workstationlar , ve artik 0-1lerden de ote kubitlerin kullanildigi kuantum bilgisayarlar, hizda sorun yasamazlar.Ayni anda ne kadar cok islem yapilirsa, kelebek etkisine o kadar cabuk yaklasilir.Eger sorunuzu yanlis anladiysam kusura bakmayin.
cihan-senyuz9221
Bilgisayarı bir transistörler yumağı olarak düşünebilirsiniz. Transistörün elektron düzeyinde yapısı ve çalışmasını kavrarsanız, bu kavrayış ile bilgisayarın çalışması hakkında müthiş bir ufuğa ulaşabilirsiniz (ki bu bilgisayardaki elektronik ağın yine de çok basit düzeyde algılanmış hali olacaktır).
cihan-senyuz9221
Bkz; https://www.youtube.com/watch?v=7ukDKVHnac4
cihan-senyuz9221
Bu daha anlaşılır gibi. Biraz daha basite indirgenmiş; https://www.youtube.com/watch?v=IcrBqCFLHIY
abdullah-basaran1200
Morgan Frei; tam istediğim şekilde anlamış ve cevapladığınız için teşekkür ederiz.
hakan-k9304
Labirentin Tüm Yollarının Kayıtlı.
Eğer Aynı Şekilde Dünyanın Tüm Katmanları Kayıtlı Olursa Deprem vb Tüm Olaylar Önceden Bilinir.
abdullah-basaran1200
Teşekkür ederim hocam