dx-dp-h2p5357
Işığın bir kütlesi var mıdır ?
hakan-k9304
Benzer Bi Konu Açmıştım Ve Pek Sonuç Alamamıştım.
Bende O Yüzden Silmiştim
tugucuk2054
kütlesi olmasaydı kütleçekimden kuvvetinden etkilenmezdi.
tugucuk2054
kütlesi olmasaydı kütleçekim kuvvetinden etkilenmezdi.
kemal-bay-hickimse7261
Foton, uzay-zamanda doğrusal bir yol izlemediğinde , evet vardır. Fotonun enerjisi dalga boyu ile orantılı olduğunu hatırlıyorum. Farklı kütleçekimsel ve enerji yoğunluklu bölgelerde foton farklı kütlelere sahip olabiliyor diye biliyorum. Sonuçta kütle, enerjinin beliriş şeklidir.
dx-dp-h2p5357
Işığın momentumu varsa kütlesi de olmalıdır değil mi ? P=m. V
dx-dp-h2p5357
Işığın momentumu varsa kütlesi de olmalıdır değil mi ? P=m. V
dx-dp-h2p5357
COMPTON olayında fotonun momenti olduğu söylenir bu durumda ışığın da momenti vardır
dx-dp-h2p5357
COMPTON olayında fotonun momenti olduğu söylenir bu durumda ışığın da momenti vardır
p=m. V
dx-dp-h2p5357
p=m. V
ama ışığın kütlesi yoktur
dx-dp-h2p5357
p=m. V
ama ışığın kütlesi yoktur
P=m. V formülü ışık hızına yakın bir hızda hareket eden cisimler için geçerli değil
Bu kadar hızlı cisimler için özel görelilik kullanılır ( ama özel görelilik kuralları teoride bir boşluk yarattığı ve bu boşluk yüzünden de kütlesiz cisimlerin momentumu olduğu savunulur )
Fotonun momentumu P = h / λ
dx-dp-h2p5357
tek bir fotonun momentumu çok çok küçük olduğu için itme etkisini hissedemeyiz AMA teorik olarak yeterli ışık momentumu kullanılarak bir cisme ıtme uygulanabilir
morgan-frei5424
en basidinden fotonlarin momentumundan ve enerjisinden gunes panelleri is goruyor.
halit-yaglioglu4236
yoktur.
abdullah-basaran1200
P=h/delta(t) olamaz mı?
abdullah-basaran1200
lakin burada ki (T) ışık hızında ki zaman kavramıyla normal hızın zaman kavramı ile kıyasa tutulamayabilir, evet. Yok derdim ben.
abdullah-basaran1200
tugucuk; karanlık maddeyi demekcistediğim paralel çizgilere benzer yapıda olan uzayın soyut kısmını unutma. Işık o boyutta değil o 4. boyutsa ışık bizim yani 3. boyutta. Zaman boyutu değiştirmez ileri veya geri sarar bu ayrıntıyı kaçırma
mustafa-pakkan5913
Kütlesi olan hiçbir cisim ışık hızına ulaşamaz deniyor.Peki ozaman fotonun kütlesi varsa nasıl sn. 300 bin km ulaşabiliyor.
emir9851
@tugucuk Bu yüzden kÜtleçekim kuvvetinin sadece kütleyi değil,enerjiyi de çektiği kararlalştırıldı.Bu da genel izafiyet teorisi ile newton fiziğinin uyuşmayan konularından bir tanesidir