cagdas-dag5139
Kar Tanelerinin Birbirine Çarpmaması ?
İnternette araştırmama rağmen bu konuya net cevap bulamadım. Bu konuda net bir bilgiye sahip olan varsa bilgilendirmesini rica ediyorum.
cagdas-dag5139
İnternette araştırdığımda iki sonuç var bir tanesi
cagdas-dag5139
İnternette araştırdığımda iki sonuç var bir tanesi
cagdas-dag5139
İnternette araştırdığımda bir kısım bunun "aynı elektron yüklü" olduğu için birbirine değmediği söylerken bir diğer kısım aslında çarptıklarını ama bizim gördüklerimizin "limit hız" düzeyine ulaşmış kar taneleri olduğunu söylüyor. Limit hızıda otobanda aynı hızda giden otomobillere benzetip dolayısıyla bizim gördüğümüz her kar tanesi aynı hızda olup birbirine çarpmıyor demiş. En azından ben gördüğüm her kar tanesinin aynı hızda olmadığını düşünüyorum bu konuda net bir bilgiye sahip olan var mı ?
hakan-k9304
Kar Taneleri Küçük Olmadıkları İçin Elektronları ile İlgisi Olsugunu Sanmıyorum
Ağırlıkları Farklı Oldukları İçin Rüzgardan Farklı Etkileniyo Olabilirler
morgan-frei5424
Hakan Bey o elektron olayi, bulutlardaki kar kristallerinin ve kar tanelerinin farkli kutuplarda toplanip eksi ve arti yuklenmesiyle alakali sanirim.simsegin yapisini arastirirken rastlamistim
hakan-k9304
Araştırdığım Kadarı İle Kar Taneleri Zaten Birleşiyorlar.
Rüzgar vb Gibi Etkenlerden Gözle Görmek Çok Zor Ama,
Bizim Gördüğümüz En Son Birleşmiş Halleri
halit-yaglioglu4236
birbirlerine çarpıyor hatta birleşiyorlar.
cagdas-dag5139
Arkadaşlar zaten internette olanı yazdım. Bizim gördüğümüzün "limit hız" a ulaşmış kar tanelerini olduğunu anlatmışlar. Fakat burada aklıma takılan şöyle bir şey var.
Eğer limit hız her kar tanesi için eşitse bu durumda bizim gördüğümüz her kar tanesinin eşit hızda ilerlemesi gerekmiyor mu ? Eğer her kar tanesine göre değişen bir limit hız varsa o zaman zaten çarpışabilmeleri için bir engel olmuyor bu..
cagdas-dag5139
Arkadaşlar zaten internette olanı yazdım. Bizim gördüğümüzün "limit hız" a ulaşmış kar tanelerini olduğunu anlatmışlar. Fakat burada aklıma takılan şöyle bir şey var.
Eğer limit hız her kar tanesi için eşitse bu durumda bizim gördüğümüz her kar tanesinin eşit hızda ilerlemesi gerekmiyor mu ? Eğer her kar tanesine göre değişen bir limit hız varsa o zaman zaten çarpışabilmeleri için bir engel olmuyor bu..
cagdas-dag5139
cagdas-dag5139
cagdas-dag5139
vide-supra1191
Kar tanesi boyutu için limit hızdan bahsetmek pek mantıklı bir açıklama değil aslına bakarsanız. Çünkü hava koşulları ne olursa olsun elbette tüm kar taneleri hatta yağmur bile limit hızla düşecektir ve aynı değişkenin tüm örneklerde olması, bu değişkenin kar tanesi boyutu ile bir alakası olmadığını gösterir. Bu konuda belkide benden daha çok araştırmış olabilirsiniz fakat okuduklarım kadarıyla sakin bir havada ve donma noktasında ya da biraz üzerinde kar tanelerinin daha büyük oldukları gözlenmiş. Sebebi ise kar kristalinin uçlarının bu sıcaklıklarda tam donmamış sıvı barındırmasından dolayı diğer kar taneleri ile birleşmesinin daha kolay olması şeklinde açıklanıyor. Bu en azından çok soğuk bir havada yağan kuru karın neden daha küçük fakat çok sayıda yağdığını açıklıyor gibi.
unal-celik8810
http://www.snowcrystals.com/science/science.html
Şu sitede kar taneleri hakkında gerekli bilgiler verilmiş. Bizim konumuzla alaklı olan kısmı ise şurası: yüzlerce kar kristali havada çarpışarak kar tanelerini oluşturabilir.
Kar kristali dediğimiz şey şu simetrik şekle sahip olan, mikroskop ile rahatla görünebilen madde. Bir nevi kışın gördüğümüz kar tanelerinin yapıtaşı.
Birden fazla kar kristali havada çarpışıp kar tanelerini oluşturabiliyorsa, farklı kar kristali gruplarının yani kar tanelerinin çarpışıp birleşmemesi için bir neden göremiyorum. Zaten farkında olduğumuz gibi tüm kar taneleri aynı boyutta değil.
abdullah-basaran1200
çarpışıyor lakin gözlemlemek mümkün mü orası belli olmaz