hakan-k9304
Kütle Ve Hacim Uzayı Nasıl Büker?
hakan-k9304
1kg/cm Uzayı Ne Kadar Büker
hakan-k9304
Yada x gr / mm
morgan-frei5424
Einstein alan denklemleri olarak gecer, . oldukca uzun ve yuksek matematik birikimi gerekir. isin icersinde sadece kutle yok.
yasin-yasin5578
Uzay boşlugu neden oluşuyorsa bunlar bir birine bagli sicimler mi ? Yada farkli bir made yada enerji çeşidimi kütle ve agirlik onu her yönden kendine çekiyor sagli solu altlı üstlu
hakan-k9304
Yasin Bey,
Doğru Söylüyorsunuz Fakat;
Sormak İstediğim Bu Değildi
''1cm Tahta Uzayı Ne Kadar Büker?'' Gibi
Tabi Daha Matematiksel Halini Sormuştum
yasin-yasin5578
Hakan bey senin sorun uzayin sonunu bulmaktan daha zor matematikcilere beyin yaktirir :)
hakan-k9304
:D
Ben Bunu 2D-3D-4D Olarak Modellemeyi Düşünüyorum ;) , Hedef NOBEL :)
yasin-yasin5578
işin ilginci uzay bukuldugunde zamanda bukuluyo ama genel uzay zamani yine akiyo sadece belirli bir alanda zaman kavrami darlio yada teoride oldugu gibi duruyo 1 cm tahta cok iş goturur hakan bey :) modelemeler senden teori felsefe benden paralari ortak kırışalim :)
morgan-frei5424
O denklemleri anlatan cilt cilt basilan kitaplar var, eger matematikciyseniz, mutlaka edinmelisiniz.
morgan-frei5424
"Tabi Daha Matematiksel Halini Sormuştum" demissiniz, einstein alan denklemleri hatirladigim kadariyla , 10 ayri formule bagli calisiyor. Kolay gelsin
zachriell4089
En basitinden söyleyim geri kalanı sen araştır.
zachriell4089
En basitinden söyleyim geri kalanı sen araştır.
zachriell4089
En basitinden söylemek gerekirse örnek vererek çok basit bir denklem.. Kütlenin ısısı yükseldikçe uzayı büktüğü kanıtlanmıştır bilimsel olarak. Örnek olarak ise bir insan spor yaptığı zaman vuçut ısı çıkarmasıyla birlikte aynı oranda enerji açığa çıkartır. Ortaya cıkardağı enerji kişinin zamanı yada uzayı bükmeye başlar ve böyle olunca da bir insanın fiziksel değerleri daha yavaş yaşlanmaya başlar. Bir bakıma spor neden önemlidirede güzel bir cevap.
hakan-k9304
Bi an İnsan Bedeni Spor Yaptıkça Gerilir Bükülür Diyeceksiniz Sandım :D :D
Neyseki Çok Güzel Cevap Vermişsiniz
zachriell4089
Şuan çevremizdeki geometri ve matematiği bize öğretilen kadar biliyoruz. Öyle bildiğimiz içinde gözümüzün önünde gerçekleşen olaylara da öğrendiğimiz matematik ve geometri ile bakıyoruz, blincimiz bildiklerimizle ölçüp tartıyor gördüğümüz duyduğumuz her şeyi, aslında bütün her şey tam açıklığı ile gözümüzün önünde duruyor. Ama bilim kanıt istediği için çok uzaklarda arıyorlar gerçeği, onlar gerçeği kanıt ile aradığı sürece bir matematik paradoks içinden asla çıkamayacaklar, cosmos bir matematik çünkü doğru yere bakmadıkça asla istenilen bilgiye ulaşamazsın. Ama dediğim gibi onları kanıtlayacak bir geometri, fizik yok şuan sadece matematik ile formüller ile dediğimi anlama olasılığı artar, basit toplama çıkarma gibi, tabi ustası için bahsettiğimi anlaya bilen var mı bilmiyorum ama anlatmaya çalıştığım şey bir sır. Ve bu sır'ı ancak bahsettiğim farklı bir bakış açısını yeni bir formül yaparak tekrar hesaplamak bildiğimiz matematiği, geometriyi unutup yeni sıfır dan bir denklem inşa ederek bunu tüm insanlığa sunarak bir devrim yaratıla bilinir artık çıkarsınlar at gözlüklerini. Hatırlarsanız 2 + 2 = 5 bur da gerçek mesaj bildiklerinizi unutun bütün bildiklerinizi silin dünyaya yeni bir pencereden bakın ve gözünüzün önünde olan gerçeği görün. Arkadaşlar mümkün olduğunca sizin mantığınıza yakın bir yoldan anlatmaya çalıştım, bütün insanlar anlamadığı bir konuya hiç dikkat etmezler hatta bir çok insan yeni bir şey duyduğunda söyleneni görmez bile, çünkü bahsettiğim şey hayatında ilk defa duymuştur bu aynı hayatına yeni bir insan girip onun hakkında hiç bir şey bilmemek gibidir, çok az bir kısım o duyduğu şeyin üzerinde durarak düşünür.. Lütfen o bahsettiğim şeyi anlatsam beni anlamayacaksınız hatta bu ne saçmalıyor diyeceksiniz o yüzden mümkün olduğunca bir köprü kurmaya çalıştım ve örneklendirdim. Dünyaya farklı bakın ve o farklı baktığınız dünya size de aynı sizin gibi bakacak ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız. Dediklerimi bir kerede olsa okuduktan sonra bir kere sadece düşünün bildiklerinizin dışına çıkın hayal edin görmeye çalışın. Bu yazdığım metni sonuna kadar okuyan herkese sonsuz teşekkür ederim.